Wikipedista:Zoner60/archiv diskuse 04

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona "Prezidenti"[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, žes do článků o prezidentech před časem vrátil šablonu. Byl jsem to já, kdo ji v lednu 2011 z tohoto i z dalších článků odstranil - když mrkneš na mou diskusi, proklikáš se dál k dalším argumentům zdůvodňujícím, proč jsem tak činil.
Ve zkratce asi tolik: Jde o to, že zdaleka ne každá evropská země má prezidenta - jsou tu také monarchie, které žádného prezidenta nemají. Myslím, že nelze argumentovat tím, že odkaz zůstane červený. Čerbený odkaz totiž (aspoň podle mého názoru) předpokládá, že věc existuje a článek o ní může vzniknout. Proto považuji za nepřípustné, aby česká Wikipedie předpokládala existenci prezidenta Dánska, Španělska, Švédska, Velké Británie atd. atd. To dokonce považuji za věc, která může snižovat její vážnost nebo důvěryhodnost.
Protože tehdy se mi povedlo kolegy přesvědčit o správnosti mého postupu, považuji tím věc za vyřešenou. Proto tedy považuji za nepřípustné, aby taková šablona v článcích o evropských prezidentech byla. Z toho důvodu Tě žádám, abys začal pokud možno neprodleně pracovat na jejím odstranění ze všech takových článků. Pokud moje argumenty neuznáš za pádné, je to v pořádku, neboť máš zajisté též právo na názor, ale v takovém případě to budu řešit nějakým jiným vhodným způsobem typu AfD nebo něčím obdobným, vhodným pro tuto situaci.
Díky za Tvůj čas a zdravím Tě, --Jarba (diskuse) 26. 11. 2012, 20:15 (UTC)

Já to upřesním. Jde o tohle - Diskuse k šabloně:Téma Evropy#Prezident Velké Británie?. Vložení je třeba tady - Seznam prezidentů Litvy. --Vachovec1 (diskuse) 26. 11. 2012, 21:51 (UTC)
Ano, je to ono, plus navazující diskuse na mé diskusní stránce. Vidíš, že jsme tam tehdy diskutovali tu možnost převést šablonu třeba na "Hlavy evropských států", ale to prý bylo nemožné. Ten důvod už nevím, ale pamatuji se, že jsem to zkoušel. A ta šablona se mi takňák "rozsypala" a nefungovala...
V téhle podobě je ale fakt nesmyslná a tedy nepoužitelná - ostatně, pokud by nesmyslná nebyla, proč tedy neexistují šablony "Králové evropských států" či "Evropská knížata" a nejsou v ní červené odkazy na českého nebo francouzského krále či ukrajinského nebo švédského knížete? :-) --Jarba (diskuse) 26. 11. 2012, 22:59 (UTC)

Mexiko na Letních olympijských hrách ...[editovat | editovat zdroj]

Chtěl bych vás upozornit, že Mexiko je středního rodu, nikoliv ženského, takže do článků nepatří reprezentovalo ji..., ale reprezentovalo jej...--M97uzivatel (diskuse) 2. 12. 2012, 18:12 (UTC)

Děkuji za upozornění. Opravil jsem.--Zoner60 (diskuse) 2. 12. 2012, 19:14 (UTC)
Kolega M97uzivatel Vás bohužel uvádí v omyl, protože správný tvar není "jej" (to je tvar mužského rodu), ale "je" nebo "ho". Dal jsem do článku "ho". Jirka O. 29. 12. 2012, 13:18 (UTC)

Wikiprojekt Olympiáda[editovat | editovat zdroj]

Díky za kytičku, potěšila. Díval jsem se na uvedený projekt. Do šablon bych se nerad pouštěl, to není můj šálek kávy, ale pokusím se postupně přidávat 1. olympijské vítěze v běžeckých disciplinách, 2. medailisty v dtto, 3. další atletické vítěze a medialisty .... a mám program na několik měsíců :).--Bezec228 (diskuse) 19. 12. 2012, 22:37 (UTC)

Přehled olympijských vítězů v maratonu je kompletní. Prosím o přehlédnutí a ev. připomínky či náměty k vylepšení, než se pustím do dalších atletických disciplín. Díky--Bezec228 (diskuse) 27. 12. 2012, 19:03 (UTC)
Super jen tak dál chybí v maratonu ještě ženy.--Zoner60 (diskuse) 27. 12. 2012, 20:22 (UTC)

Sjednocení[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, můžu se zeptat co jsi sjednotil tím, že jsi rozdělil tabulku s údaji na pravé straně (např. Házená na Letních olympijských hrách atd.). Ty tabulky jsem dělal takto úmyslně aby základní údaje o turnaji byly přeheldně na jednom místě.--Niccolo (diskuse) 29. 12. 2012, 22:56 (UTC)

ještě jeden dotaz, proč používáš chybné názvy zemí a ještě k tomu ze skratkama např. Západní Německo (FRG - správně Spolková republika Německo - tedy SRN), ale do stejné tabuky dáš správně Německá demokratická republika (GDR), jsme snad na encyklopedii a měli bychom používat oficiální názvy zemí a né lidové nebo účelové "bolševické" názvy východní vs. západní nebo jižní vs. severní apod. jinak nic ve zlém.--Niccolo (diskuse) 29. 12. 2012, 23:31 (UTC)
Zdravím Niccolo. Bod 1 - Pokud to je vpravo tak delší názvy jsou zalomené a nevypadá to hezky. Bod 2 - Seznam olympijských zkratek - zkratky, Západní Německo na letních olympijských hrách IOC kód: FRG - Západní Německo (FRG), Země (SRN) ????????
Německá demokratická republika na letních olympijských hrách IOC kód: GDR - Německá demokratická republika (GDR)--Zoner60 (diskuse) 30. 12. 2012, 06:39 (UTC)
A co takto??? Házená na Letních olympijských hrách 2004 - box, zkouška, pokud ne dám zpět.--Zoner60 (diskuse) 30. 12. 2012, 08:44 (UTC)

Ahoj, box souhlasím, akorát tu žlutou bych nahradil méně výraznou barvou. Bod 1 a 2, nemám problém s kódy IOC ty Máš správně (ty časem opravím v křížových tabulkách), ale s pojmy západní Německo, Severní a Jižní Korea atd. Tyto pojmy nejsou na úrovni jako třeba Spojené království, Sovětský svaz, USA apod., proto v textu používám oficiální názvy Korejská republika nebo zkratky KLDR, NDR. Pak nastane situace kdy v článku máme v boxu Západní Německo, ale v textu SRN nebo Jižní Korea vs. Korejská republika. Například na Německé wiki s tímto problém nemají [1]. Přece zkratka FRG, BRD neznamená Západní Německo, ale Spolková republika Německo nebo se snad mýlím?--Niccolo (diskuse) 30. 12. 2012, 12:28 (UTC)

Tak teď nevím jak Ti to ještě vysvětlit šablona Západní Německo (FRG) dělá automaticky název Západní Německo viz všude např. [2], [3] nic jiného totiž neumí. Budeš-li trvat na jiné barvě boxu klidně si tam dej jakovou chceš, dal jsem tam takovou jaká se líbí mě.--Zoner60 (diskuse) 30. 12. 2012, 19:45 (UTC)
Šablona se chová tak jak ji někdo vytvořil. Děláme si v tom (názvy států) tady šlušně řečeno nepořádek, někdo nám v budoucnu až to bude předělávat poděkuje. Dělejme si to tedy každý po svém.--Niccolo (diskuse) 30. 12. 2012, 20:39 (UTC)
Neřekl bych, že si v tom děláme nepořádek, ale naopak. U sportovců rozlišujeme reprezentanty Východního Německa, Západního Německa a sjednoceného Německa. Západní Německo není to samé jako současné Německo. Proto tedy máme třeba kategorie Kategorie:Němečtí olympijští vítězové (ti kteří zvítězili před rozdělením nebo po sjednocení), Kategorie:Východoněmečtí olympijští vítězové a Kategorie:Západoněmečtí olympijští vítězové. --Jowe (diskuse) 30. 12. 2012, 20:52 (UTC)
Mýlíte se, současné Německo a Německo před rokem 1990, je to samé. Stále zapomínáte, že se tady bavíme na rovině sportu a nikoliv politického uspořádání, je smutné, že to tady neustále musím opakovat, ale už jsem se s tím smířil. Nevím do jaké míry se zajímáte o sport, ale měl by jste vědět, že sportovci a sportovní organizace NDR, byly včleněny do stávajících soutěží "Západního" Německa. Zrušeny byly pouze sportovní federace NDR nikoliv SRN. Nevnikl tedy třeba žádný nový Německý fotbalový ani hokejový svaz, kluby NDR jen vstoupili do stávajících soutěží SRN. Dokonce se tedy nejedná ani o nástupnictví jako v případě Česka nebo Ruska. Kdyby vnikly nové sportovní federace nemohla by, třeba hokejová repre. hrát automaticky ve skupině A. Takže Kategorie:Východoněmečtí olympijští vítězové a Kategorie:Západoněmečtí olympijští vítězové jsou chybné. A navíc ani ve státoprávním uspořádání, SRN nevznikla sloučením Východního a Západního Německa, naopak NDR byla včleněna do již stávající SRN. Bohužel tohle se respektuje pouze na Německé wiki. Pojmy Východní a Západní Německo, jsou zavádějící a nesprávné a do encyklopedie ani za účelem rozlišení nepatří, tady se používají jenom proto aby se nemuselo řešit, že někdo chtěl vytvořit články o Německu před a po sjednocení a nevěděl si rady s názvem článku, musel by totiž použít stejné názvy, ale to Mě z pohledu čtenáře nezajímá, já chci jenom skutečnost. Před časem jsem si koupil knihu Svět do kapsy, autor používá názvy Korejská republika a Kor. lid. dem. rep a ne Severní a Jižní Korera, takže s pohledu čtenáře nechápu proč se tyto oficiální názvy nepoužívají i na wiki, to jenom na okraj. Nezpochybnitelným faktem je, že do roku 1990 tu existovali státy Spolková rep. Německo a Něm. dem. rep. a měli se tyto názvy používat v jakékoliv souvislosti a pokud se to nerespektuje tak se tím zpochybňuje věrohodnost wikipedie, to je můj názor.--Niccolo (diskuse) 31. 12. 2012, 11:04 (UTC)
Tak jak z toho. Já souhlasím s Jowe. I když samozřejmě pamatuji názvy Německá spolková republika (zkratka NSR), [4]
Já navrhuji - Západní Německo (FRG) název Západní Německo
Německá demokratická republika (GDR) Německá demokratická republika
Německo (GER) Německo a tímto bych tuto diskuzi z mé strany ukončil.--Zoner60 (diskuse) 31. 12. 2012, 13:36 (UTC)
diskuze pokračuje na Niccolo --Niccolo (diskuse) 31. 12. 2012, 14:32 (UTC)

Neexistující šablony[editovat | editovat zdroj]

Prosím, nezakládejte hromadně články s neexistujícími šablonami {{Země na xOH 19YY}}. Buď je založte souběžně, nebo je vkládejte až po jejich vytvoření - znepřehledňují údržbový seznam. A nejde o prodlení několika dnů, obvykle nejsou založeny ani po několika týdnech. JAn (diskuse) 30. 1. 2013, 11:31 (UTC)

OK--Zoner60 (diskuse) 30. 1. 2013, 11:33 (UTC)

Reverty přepisu japonských jmen[editovat | editovat zdroj]

Prosím, nerevertujte opravy přepisu japonských jmen, pokud si nejste jistý jejich oprávněností (tu ani zdaleka nenaznačuje existence stejné chyby na jinojazyčných wikipediích, ale jedině a pouze ověření v originálním japonském textu, pokud dostatečně dobře ovládáte japonštinu (= nikoliv nezbytně perfektně, stačí na té úrovni, abyste byl schopen správně identifikovat chybu)). Tyto reverty, stejně jako původní chybný zápis silně znehodnocují kvalitu informace, věcnou správnost, možnost dohledání a také znehodnocují úsilí, vynaložené na dohledání správného tvaru. Změna délky může zcela změnit význam, v některých případech vést k dehonestaci či jiným nepříjemnostem. Děkuji za pochopení. (reakce na revert u jména Kósei Inoue). --Kusurija (diskuse) 6. 3. 2013, 21:20 (UTC)

Flagicony[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, dávej prosím pozor na vyplňování flagiconových šablon. Pouhé kopírování z en.wiki může narazit (jako u celé řady článků Atletika na Letních olympijských hrách 1900 + různé další roky), kdy zde prostě nemáme pro všechny tamní zkratky šablonu upravenou. Ani to není žádoucí. Jsme na české Wikipedii, tudíž používejme české popisky. Díky --Faigl.ladislav slovačiny 21. 3. 2013, 17:08 (UTC)

Kolega Zoner60 vyplňuje šablony správně, problém byl v tom, že někdo nevhodně upravil šablonu, která je zde využívána. Chtělo by si to nejprve zjistit, jak zde funguje zobrazování vlajek, než začneš někoho kárat. --Jowe (diskuse) 22. 3. 2013, 06:36 (UTC)

Seznamy biatlonistů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chci se s Tebou poradit ohledně seznamů medailisů na mistrovství světa v biatlonu, které jsou v kategorii Mistorvství světa v biatlonu. V první řadě chci poděkovat za zpracování seznamů, ale osobně si myslím, že je jich zbytečně moc a chci se Tě tedy zeptat, zda jis neuvažoval o podobném zpracování, jako mají v německé Wikipedii? Že by se založil jeden souhrnný článek Seznam medailistů na mistrovství světa v biatlonu. Nebylo by to lepší? Pak mě ještě napadlo, že pokud by to zůstalo v současné podobě, daly by se zjednodušit názvy článků. Podle mě jsou názvy v podobě Seznam medailistek na mistrovství světa v biatlonu (ženy - sprint 7,5 km) hodně dlouhé a zbytečně překombinované. Domnívám se, že by postačoval název Seznam medailistek na mistrovství světa v biatlonu (ženy - sprint). Délka závodu by se pak mohla uvést do úvodu seznamu a název by nebyl tak dlouhý. Včera jsem napsal do diskuse k Seznamu medailistů na mistrovství světa v biatlonu (ženy a muži - smíšená štafeta – 2×6 + 2×7,5 km) a nvrhnul jsem seznam na přejmenování, protože ten název je opravdu zbytečně dlouhý. Co Ty si myslíš o předložených návrzích? Zdraví --Miďonek (diskuse) 24. 3. 2013, 10:49 (UTC)

Rozdělení dle kategorií bych nechal.Změny názvů klidně uprav podle sebe, když se ti to zdá dlouhé (nebo přesun provedu sám).--Zoner60 (diskuse) 24. 3. 2013, 11:42 (UTC)

Wikidata[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, z Vaší nové šablony Atletika na LOH 1936 jsem odstranil interwiki, protože se již v současné době nedávají do článků starým způsobem, ale nahrávají se přes Wikidata. Přidávání je poměrně jednoduché. Stačí třeba na anglické Wikipedii kliknout na odkaz „Edit links“ (pod seznamem interwiki), dostanete se na stránku s číslem Q6689876 (v tomto případě), dole pod nadpisem „List of pages linked to this item“ kliknete vpravo dole na odkaz „[add]“, v první položce (site) vyberete kód jazyka (cs) a v druhé sekci (article) vložíte název článku v češtině. Pak dáte uložit (save). Pokud budete mít nějaké dotazy, pokusím se na ně odpovědět. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 29. 3. 2013, 16:25 (UTC)

Dik. Vím o tom, ale zapoměl jsem na to--Zoner60 (diskuse) 29. 3. 2013, 16:29 (UTC)

Seznam cizinců v NHL[editovat | editovat zdroj]

Tak dneska jsem dokončil první tým, dělal jsem Chicago a tady je odkaz na to Seznam cizinců v Chicago Blackhawks. Klidně pak řekni jestli tam něco chybí nebo co by tam ještě bylo lepší dát. --Luksatka (diskuse) 6. 4. 2013, 12:42 (UTC)

Zdravím. Super. Jen by to chtělo doplnit všechny hráče, jak jsem se koukal tak chybí např. hráči (Ukrajiny, a další) viz tento sezman Chicago Blackhawks, který by se pak vymazal a dal by se tam pouze toto viz Tampa Bay Lightning. Rozdělit hráče Sovětský svaz - Rusko, Československo - Česká republika. Ať se daří.--Zoner60 (diskuse) 6. 4. 2013, 15:33 (UTC)
No jó, ale třeba u těch hráčů z Ruska co hráli za ten tým např. v letech 1990-1995 je těžké určit jestli ho dát jako SSSR nebo jako Rusko, já takové hráče dávám jako za Rusko, to stejné třeba i u Československa. Informace o těch hráčích, kteří nastoupili beru např. odtud List of Columbus Blue Jackets players nebo odtud [5] a máš pravdu toho sem si nevšiml, těch jiných háčů :D. Jó, uvažoval jsem že byse mohla dát na portál Hokeje jiná tapeta než co tam je, mohl bych udělat přes nějaký program třeba náš český hokej (MS, nagono) obrázek, dát ho na commons a zkusit ho tam dát místo toho co tam teď je. --Luksatka (diskuse) 8. 4. 2013, 15:03 (UTC)
Do 1991 SSSR - od roku 1992 Rusko, do roku 1989 Československo , (1990, 1991, 1992 ČSFR - to bych psal jako Československo), od roku 1993 Česká republika.Tapeta - za pokus by to stálo. Přístup k cizincům jsem dal zde zde.Pokud je stránka udělána tak cizince klidně smaž např. tady, ať to není duplicitní.--Zoner60 (diskuse) 8. 4. 2013, 15:37 (UTC)
Šak jo, pokusím se. :D --8. 4. 2013, 17:41 (UTC)

Madagaskar na zimních olympijských hrách[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, jako zakladatele článku Madagaskar na zimních olympijských hrách Vás upozorňuji, že jsem ho navrhnul na smazání. Je mi líto, ale v současné podobě má minimální informační hodnotu. --G3ron1mo 10. 4. 2013, 16:16 (UTC)

Není důvod to mazat. Co když Madagaskar získá v Soči 5 zlatých :( ??? To budeme zase zakládat to smazané???--Zoner60 (diskuse) 10. 4. 2013, 16:20 (UTC)

Soupisky na MS 2013[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli nechceš pomoct se soupiskama na MS, že bych třeba udělal slováky a USA (USA má zatím asi jen 17 jmen ale co :D). Jinak Seznam cizinců v NHL sem už skoro celý dokončil a tak do čtvrtka by měl být hotový. Dodělal jsem ještě NHL 2012/2013 (Play off a zákl. část). Luksatka (diskuse) 29. 4. 2013, 13:04 (UTC)

Super - dobrá práce. S těma soupiskama budu je rád, když pomůžeš.--Zoner60 (diskuse) 29. 4. 2013, 13:38 (UTC)
Dobře, tak jsem už dokončil ten seznam cizinců v NHL. A chtěl jsem se zeptat jestli nemám udělat i seznam k těm týmům co už zanikly (např. Atlanta Thrashers). Luksatka (diskuse) 1. 5. 2013, 11:23 (UTC)

Šablona:Seznam cizinců v NHL

Super já je pak přidám do šablony Seznam cizinců v NHL jako Zaniklé kluby--Zoner60 (diskuse) 1. 5. 2013, 11:27 (UTC)
Jasně a ještě by mě zajímalo co znamená to číslo u soupisek na MS v hokeji, nebylo lepší tam dát místo toho číslo dresu ? Luksatka (diskuse) 1. 5. 2013, 14:00 (UTC)
Předělávam to viz Soupisky hokejových reprezentací na MS 2004 (hotovo). Já bych ty číslo úplně vyhodil, ale pokud máš na to nervy tak to by bylo fajn tam dát čísla dresů (alespoň u roku 2012 a 2013)--Zoner60 (diskuse) 1. 5. 2013, 14:19 (UTC)
no nevím :D, musel bych ty hráče asi úplně zase znovu přeházet kvůli pořadí těch čísel od nejmenšího po největší :D, možná se to pokusím udělat zítra Luksatka (diskuse) 1. 5. 2013, 17:37 (UTC)
nic by se přehazovat nemuselo od toho tam je sortable--Zoner60 (diskuse) 1. 5. 2013, 17:46 (UTC)

Obrázky v infoboxech hokejových klubů[editovat | editovat zdroj]

Napravuji (asi především) váš bordel. Někdy v listopadu 2011 jste začal vkládat obrázky do hokejových iboxů, ovšem velmi nevhodným způsobem, pomocí šablony {{Infobox jednoduchá položka}}. Obrázek se do podobného typu iboxu vkládá výhradně šablonou {{Infobox obrázek}}!! Ještě dodám, že šablona má nastavenou nějakou minimální odrážku vlevo, takže šířka obrázku by měla měla být zhruba šířka iboxu - 20px, aby se obrázek správně zarovnal. Samozřejmě podle potřeby může být šířka obrázku i menší. Zatím jsem opravil české kluby - extraliga, 1.liga, 2.liga, teď koukám na NHL. --Vachovec1 (diskuse) 8. 5. 2013, 12:01 (UTC)

Hotova NHL (včetně zaniklých klubů), Německo. --Vachovec1 (diskuse) 8. 5. 2013, 13:04 (UTC)
Nejsem si těchto editací vědom (určitě ne úmyslně) pomocí šablony {{Infobox jednoduchá položka}}. Opravuji teď KHL--Zoner60 (diskuse) 8. 5. 2013, 13:09 (UTC)
Hotovo Švédsko, Finsko. Zatímco ve Švédsku jste byl "pachatelem" vy (např. [6]), ve Finsku kolega DanielCZ (např. [7]). Ale jsou to všechno přes rok staré editace. --Vachovec1 (diskuse) 8. 5. 2013, 14:09 (UTC)
Netvrdím, že ne.Tak to prostě dopadá, když se moc často používá Ctrl+C. KHL je hotova. Dík za tvoji trpělivost při opravě.--Zoner60 (diskuse) 8. 5. 2013, 14:15 (UTC)
Hotovo, Rakousko (+ EBEL liga), Švýcarsko. Chystám se ještě na Slovensko. --Vachovec1 (diskuse) 9. 5. 2013, 10:15 (UTC)
Dělám sice teď na KHL, ale pokud bys potřeboval s tím pomoci napiš s čím--Zoner60 (diskuse) 9. 5. 2013, 10:33 (UTC)
Slovensko hotovo. Má cenu dělat ostatní menší země (Dánsko, Polsko atd.)? --Vachovec1 (diskuse) 9. 5. 2013, 10:52 (UTC)
Zkontrolováno Norsko, Dánsko, Polsko, Francie, Japonsko. U Francie iboxy úplně chybí, možná by stálo za úvahu je (aspoň někde) doplnit. --Vachovec1 (diskuse) 9. 5. 2013, 12:21 (UTC)
Zkontrolováno Česko, Kanada, USA (nižší soutěže, zaniklé kluby). Ach jo. Dohromady už určitě přes stovku oprav. Jen asi 2x nebo 3x jsem narazil na správně vložený obrázek. --Vachovec1 (diskuse) 9. 5. 2013, 18:20 (UTC)
Toto není samo sebou.Není to práce nějakého robota????--Zoner60 (diskuse) 9. 5. 2013, 18:26 (UTC)
No, pokud se pod některým z označení Zoner60 ([8], [9], [10], [11]) nebo DanielCZ ([12], [13], [14]) skrývá robot ... :-)) Vachovec1 (diskuse) 9. 5. 2013, 19:43 (UTC)

Dokončeno. Pokud nějaký klub nebyl kategorizován do stromu Kategorie:Kluby ledního hokeje podle zemí, má smůlu. --Vachovec1 (diskuse) 9. 5. 2013, 20:48 (UTC)

Kategorie[editovat | editovat zdroj]

Prosím o zakládání kategorií, které používáš v článcích/šablonách. V tomto případě konkrétně "Kategorie:Vítězové ruská superligy ledního hokeje", před založením je však potřeba opravit všude název na "Kategorie:Vítězové ruské superligy ledního hokeje". Díky. --Harold (diskuse) 10. 5. 2013, 17:30 (UTC)

Díky za upozornění. Hotovo.--Zoner60 (diskuse) 10. 5. 2013, 18:14 (UTC)

Seznam československých ledních hokejistů na mistrovstvích světa[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nezapoměls na hráče, kteří startovali na MS 1920, 24 a 28, nebo na tom pracuješ?--Niccolo (diskuse) 18. 5. 2013, 13:46 (UTC)

Zdravím. Ne. Měli by být v Seznam československých ledních hokejistů na olympijských hrách. Můžeš zkontrolovat. Dík.--Zoner60 (diskuse) 18. 5. 2013, 16:16 (UTC)
OK,--Niccolo (diskuse) 18. 5. 2013, 16:24 (UTC)

Navigační Šablony - Vítězové Elitserien a SM-liigy[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli nemám udělat pár navboxů k jednotlivím sezonám Elitserien a SM-liigy, kde bych udělal vítězný tým. Moc to neumím, ale pokusil bych se aspoň o to. Luksatka (diskuse) 21. 5. 2013, 13:50 (UTC)

Klidně udělej jeden mrknu na to pak--Zoner60 (diskuse) 21. 5. 2013, 15:55 (UTC)
Ještě bych rád věděl, kde si našel ty soupisky (třeba i z roku 2006). Já bych to dělal asi podle tohohle vzoru http://www.eliteprospects.com/team.php?year0=2013&team=22 nebo jestli znáš jiné okazy, tak mi je tu napiš. Díky Luksatka (diskuse) 22. 5. 2013, 06:41 (UTC)
Nerozumím (soupisku mistra daného státu a klubu z sezony xxxx) ???--Zoner60 (diskuse) 22. 5. 2013, 06:58 (UTC)
No tak já nevím, kde mám jinou stránku s tou vítěznou soupiskou najít, asi se předpokládá, že ta soupiska jsou ti hráči, kteří hráli do konce sezony nebo byly součástí týmu (náhradníci) v té Elitserien. Kde si našel třeba ty tu soupisku z týmu Dynamo Moskva, jak vyhrál KHL tento rok ? Luksatka (diskuse) 22. 5. 2013, 07:05 (UTC)
Dynamo Moskva 2013 [15] PAST ROSTERS + GO - tam si vybereš sezonu. Pod názvem klubu Dynamo Moskva je League: KHL

(tam si vybereš tým mistra). Tak to funguje u všech lig [16] - tu si vybereš ligu.--Zoner60 (diskuse) 22. 5. 2013, 07:20 (UTC)

Jo, ale to vše vím :D, mě spíš zajímá to jestli to z této stránky můžu tu soupisku dát do mojeho navboxu, třeba když dělám Vítěze Elitserien pro rok 2013 což je Skellfea AIK. Z kama si teda vzal ty hráče z toho Dynama Moskva (z jaké stránky) ? Luksatka (diskuse) 22. 5. 2013, 07:31 (UTC)
Jinak, už jsem dodělal tu šablonu, tak se koukni a napiš mi pak, jak se ti líbí nebo co tam za jména ještě chybí. Díky Luksatka (diskuse) 22. 5. 2013, 09:54 (UTC)
Super. Jen je třeba vždy ještě zkontrolovat zda-li v zamodřených odkazech v šabloně Joakim Lindström je u daného hráče v infoboxu (přehled medailí) odkaz na vítěznou sezonu (u Joakim Lindström jsem to už doplnil)--Zoner60 (diskuse) 22. 5. 2013, 11:48 (UTC)
Tak jo, sem to dělal tak, že jsem u každého hráče na tom webu eliteprospects zkontroval, jestli hrál v tom týmu do konce playoff. Jestli hrál jenom třeba základní část a né play off tak jsem ho tam nedal, protože tam měl už uvedený jiný tým. Jinak se pokusím udělat ještě pár těch navboxů. Luksatka (diskuse) 22. 5. 2013, 14:47 (UTC)

Tabulka trenérů[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, Vaše editace v článku Liga mistrů UEFA (ta přidaná tabulka trenérů), byla skutečně potřebná? Podle mě je nadbytečná, stejné věci se lze dozvědět z hlavního přehledu výše, neobsahuje jedinou informaci navíc (opravte mě, pokud se pletu). V minulosti jsem už z článku vyhazoval jednu tabulku, která taky neobsahovala nic navíc (zde). Tím neříkám, že ji chci hned odstranit, ale možná to byla zbytečná práce. --Chalim Kenabru (diskuse) 26. 5. 2013, 14:02 (UTC)

Je pravda, že další informace neobsahuje, ale je přehledná v tom, že je to tabulka "wikitable sortable" (pokud chci rychle zjistit, který trenér má kolik titulů a 2 míst). Dělal jsem na tom cca 2 hod. tak prosím o korekci Vašeho názoru.S pozdravem --Zoner60 (diskuse) 26. 5. 2013, 14:12 (UTC)
Ano, tento fakt jsem nevzal v potaz, takže beru zpět, je to v pořádku. Také s pozdravem --Chalim Kenabru (diskuse) 26. 5. 2013, 14:26 (UTC)

Mistrovství ČR[editovat | editovat zdroj]

...má zavedenou zkratku MČR, nikoli MR. Okino (diskuse) 19. 6. 2013, 11:18 (UTC)

OK--Zoner60 (diskuse) 19. 6. 2013, 11:20 (UTC)

Šablona[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, přečti si prosim tě nadpis této šablony: Šablona:Mistři světa chůze na 110 překážek muži. Něco tam jistě nehraje, že? Můžeš to opravit a dávat větší pozor! --Stocki (diskuse) 27. 6. 2013, 16:53 (UTC)

Ahoj, nevkládej prosím do šablon u zatím neproběhlého MS [[]], je to zbytečné a pro čtenáře, kteří needitují, nepochopitelné. Vždyť se to tam přece může dát až se jménem vítěze. --Jowe (diskuse) 27. 6. 2013, 15:31 (UTC)

100 m × 100m[editovat | editovat zdroj]

Kolego, v souvislosti s pojmenováním například šablony „Mistryně Evropy v běhu na 100m ženy“ bych chtěl upozornit, že:

  • 100 m … sto metrů
  • 100m … stometrová

--Jan Polák (diskuse) 29. 6. 2013, 08:54 (UTC)

Rozumím, ale dělal jsem to podle šablon MS a OH. Ale pokud s tím máš problém klidně přesuň „Mistryně Evropy v běhu na 100 m ženy“--Zoner60 (diskuse) 29. 6. 2013, 09:27 (UTC)
Bylo to takové upozornění. Ono také co s tím? Přesunovat, nepřesunovat? Těch stránek s problematickými šablonami je asi hodně, co? Ale klidně to tak můžeme nechat, neb běžný člověk (čtenář) o tom neví, a wikipedisté to snad nějak zkousknou… Co Ty na to? --Jan Polák (diskuse) 2. 7. 2013, 04:25 (UTC)

Mítink × míting[editovat | editovat zdroj]

Dovolím si upozornit, že jediný správný tvar je mítink. Tvar míting čeština nezná. Viz příručka ÚJČ. Párkrát jsem to po vás opravil. Děkuji za pochopení. --Vachovec1 (diskuse) 5. 7. 2013, 12:16 (UTC)

Děkuji za upozornění. Opravím.--Zoner60 (diskuse) 5. 7. 2013, 12:27 (UTC)

Neubrandenburg[editovat | editovat zdroj]

Obracím se na tebe, protože máš v oblasti zájmu sport a strašně moc edituješ.

1) Z oblasti sportu na wiki chybí jeden zásadní článek - o slavném městě Neubrandenburg. Všiml sem si, že u řady sportovních článků se objevuje červeným písmem město Neubrandenburg. Viz např. Tim Borowski, Gabriele Reinschová, Jürgen Schult, Katrin Krabbeová, Cornelia Oschkenatová, Gerd Wessig, Zdeňka Šilhavá, Ilke Wyluddaová, Desetiboj, apod.

Nechtěl bys třeba o tom městě založit článek, aby ten Neubrandenburg nebyl tak škaredý červený? (nebo někoho přemluvit, aby to založil) Já se na to v žádném případě necítím, sport ani města nejsou můj obor.

2) Taky bych chtěl požádat, jestli by nešel udělat rozcestník u osob Zdeněk Adamec a Zdeněk Adamec (atlet), protože když člověk hledá sportovce, tak najde místo toho upáleného. Já osobně vůbec nevím, jak se dá udělat rozcestník. Díky. Přírodovědec 37.188.224.246 5. 7. 2013, 18:20 (UTC)

Města nedělám.Zkus se obrátit na Jowe. K bodu 2 - rozcestník existuje a to tady. Ahoj--Zoner60 (diskuse) 5. 7. 2013, 18:42 (UTC)
K bodu 2 - mysleli jste to takhle...? Okino (diskuse) 5. 7. 2013, 19:23 (UTC)
Ahoj, založil jsem alespoň pahýl o Neubrandenburgu. --Miďonek (diskuse) 6. 7. 2013, 08:27 (UTC)
Super.--Zoner60 (diskuse) 6. 7. 2013, 08:43 (UTC)

Nová šablona k NHL - Rozmístění klubů[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, Chtěl jsem se zeptat jestli bys nechtěl vytvořit novou šablonu k rozmístění klubů v NHL. Od nové sezony 2013/2014 se počet divizí z dosavadních šesti mění pouze na čtyři a bylo by dobré mít novou šablonu. Nevím jestli by bylo dobré jen změnit tu starou Šablona:Rozmístění klubů NHL nebo vytvořit úplně novou. Jestli nemáš na to čas, klidně bych to zkusil, ale musel bys mi napsat, jak by se ta šablona jmenovala. Díky Luksatka (diskuse) 21. 7. 2013, 08:27 (UTC)

Kolega není autorem mapy, je to kopie z en-wiki: . Nová podkladová mapa už je k dispozici - viz níže, stačí doplnit názvy klubů (to jsou ty šablony {{Image label small}}. Akorát tam není ta tabulka s názvy konferencí, ta by se případně musela doplnit zvlášť, někde mimo Wiki, a znovu to potom uložit na Commons. S pozdravem. --Vachovec1 (diskuse) 21. 7. 2013, 09:02 (UTC)
No já jsem právě myslel, že by bylo nejlepší udělal, tady z té mapy novou šablonu pro ty konference. Podle toho co si tu psal sem pochopil, že bych to musel dát na stránku NHL, ale pak bych to dlouho dělal a bylo lepší udělat šablonu jako byla ta předtím, ale na en-wiki tu šablonu zatím nemají, ale na en verzi to už je [17]. Nebo nevím jak si to myslel :D. Luksatka (diskuse) 21. 7. 2013, 10:06 (UTC)
Ne, to je pořád ta samá šablona, akorát je tam jiná podkladová mapa a je tam další parametr, který umožňuje vybrat si mezi starou a novou mapou. Čili stačí v naší současné šabloně změnit podkladovou mapu (volaná odkazem do commons) a případně přidat onen parametr, aby se v článku NHL 2012/2013 zobrazovala tehdy aktuální mapa. Vytvářet novou šablonu by bylo zbytečné. Jen na té nové mapě nebude ta vysvětlující tabulka v pravém dolním rohu (barvy×konference), jako je u současné mapy. Ta je integrální součástí podkladové mapy a bylo by tedy nutné provést úpravu této mapy, v nějakém externím grafickém editoru. Pak by se upravená mapa uložila na commons a opět by se neměnila šablona, ale jen odkaz na mapu. --Vachovec1 (diskuse) 21. 7. 2013, 10:22 (UTC)
Aha, dokázal bys tedy změnit podkladovou mapu v současné šabloně? Já to teda moc neumím a byl bych radši, kdyby sis na to našel čas a pokusil byses to upravit. Luksatka (diskuse) 21. 7. 2013, 10:27 (UTC)
Zdravím. Já na to teď namám čas a proto se nějak dohodněte. Dělám na Diamantová liga--Zoner60 (diskuse) 21. 7. 2013, 11:04 (UTC)

Pokusil jsem se to upravit, u labelů/popisků jsem se snažil o kompromis (podkladové mapy se bohužel ne úplně shodují). Teď je to dobré u nového rozdělení (viz článek National Hockey League) u původní mapy je problém na severovýchodě. Nová mapa se volá v šabloně parametrem rozdělení (původní mapa se zobrazí při neuvedení parametru, staré rozdělení na novém podkladu při rozdělení = 2012, nové rozdělení při rozdělení = 2013). --Vachovec1 (diskuse) 21. 7. 2013, 11:37 (UTC)

Ale je to zflikovaný. Ta původní mapa se teď nikde nepoužívá, jenže souřadnice, ze kterých jsou odvozený labely/popisky se vztahují právě na ní. Když budu mít v příštích dnech čas, tak to ještě předělám - původní mapu bych odstranil úplně a vztáhnul bych to na ty nový mapy. Jenže to bude chtít nastavit u všech klubů nový koordináty. --Vachovec1 (diskuse) 21. 7. 2013, 11:42 (UTC)
Sakra, tak jednoduchý to nebude. Špatně jsem koukal. Mapa rozdělení = 2012, je jenom návrh, který neprošel (místo něho bylo schváleno rozdělení = 2013). Nejde o starý rozdělení. Takže starou mapu je nutno zachovat. Tím pádem jedině u některých labelů mít dvě různé polohy, podle mapy. --Vachovec1 (diskuse) 21. 7. 2013, 11:49 (UTC)
A nebo udělat novou šablonu, která by byla víceméně kopiií původní, s tím že každá šablona by měla svou mapu, akorát jiné rozmístění labelů. Ale tady by opět u "nové" mapy bylo nutno nastavení labelů kompletně předělat. --Vachovec1 (diskuse) 21. 7. 2013, 11:54 (UTC)
Dobře, koukal jsem na to a vypadá to dobře :D, ještě u NHL upravím konference a je to. Luksatka (diskuse) 21. 7. 2013, 12:36 (UTC)

Kluby podle krajů[editovat | editovat zdroj]

Zdravím (doufám, že jsme si tykali. Pokud ne, pak se omlouvám), ve stránce Extraligové kluby jsi smazal rozdělení klubů podle krajů s odkazem, že je to zmíněno v článcích ke konkrétním ročníkům. Já, ač nejsem autorem toho rozdělení, se domnívám, že by tam toto rozdělení být mohlo a že není duplicitní k údajům u jednotlivých ročníků. Zde to totiž bylo souhrnně, průřezově za celou dobu trvání extraligy (aktuální kluby byly barevně odlišeny od bývalých), takže si myslím, že by to tam být mohlo. Navrátíme to zpět? --Jan Polák (diskuse) 28. 7. 2013, 12:29 (UTC)

Zdravím. Tak jsem to dal zpět.--Zoner60 (diskuse) 28. 7. 2013, 13:11 (UTC)
Díky. :-) --Jan Polák (diskuse) 28. 7. 2013, 14:14 (UTC)

Opatrněji soudit[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Obrátil se na mne soukromou cestou wikipedista, kterého se dotklo Vaše shrnutí této editace, kde jste ho označil za vandala. Ve skutečnosti o žádný vandalismus zcela jistě nešlo. Když už tedy pominu, že jste opravoval správné na špatné, což se někdy ve spěchu může stát, prosím, abyste hlavně pečlivěji vážil označování ostatních za vandaly, protože to může zjevně uškodit atmosféře na Wikipedii. Onen kolega prý už založil několik článků a po Vašem zákroku měl chuť celou Wikipedii opustit. Věřím, že všechny konsekvence chápete. Díky, Okino (diskuse) 29. 7. 2013, 12:38 (UTC)

Zdravím. Pokud se jedná o IP 37.188.232.20 tak bych se chtěl určitě omluvit. Nechápu jak se to mohlo stát. Ale zaskočila mě informace, že prý už založil několik článků Dle jeho historie pouze tento jeden. Byl bych rád si toto jeho tvrzení zkontroloval.Děkuji za upozornění.--Zoner60 (diskuse) 29. 7. 2013, 12:56 (UTC)

MEJ v atletice[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, uděláš postupně i juniorské mistrovství Evropy v atletice a MS v atletice do 17 let? Já bych ještě postupně do všech juniorských MS udělal tabulku s medailovým pořadím, aby to bylo kompletní. Kdyžtak dělej všude ty výsledky a já vytvořím všude to pořadí států. Bereš?--Stocki (diskuse) 16. 8. 2013, 15:52 (UTC)

Ahoj. Postupně jo. Ale hlavně by to chtělo teď zapracovat zlato , stříbro a bronz z JMS do boxu jednotlivých atletů (uděláš to ???).U ČR by to mělo už být komplet. --Zoner60 (diskuse) 16. 8. 2013, 16:03 (UTC)
Jo určitě, až budu mít chvilku tak to postupně udělám.--Stocki (diskuse) 16. 8. 2013, 16:06 (UTC)
Fajn, alespoň to bude pod pečlivou kontrolou.--Zoner60 (diskuse) 16. 8. 2013, 16:13 (UTC)

MS v atletice do 17 let[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, zarovnávej prosim tě ty flagicony před jméno atleta a ne tímto způsobem: Mistrovství světa v atletice do 17 let 2001. Dodržuju jenom tuto variantu: Mistrovství světa v atletice do 17 let 1999. Vím, že to kopíruješ od Poláků a ty to mají udělané všelijak. Je s tím pak hrozná práce to vracet zpět.--Stocki (diskuse) 15. 8. 2013, 08:38 (UTC)

To vím. I na to časem přijde až dodělám ty 17 leté. Jen prosím nechtěj vše najednou.Já bych měl na tebe také prosbu, když budeš mít čas mrkni na toto [18] (aby se na to nezapomělo 5x doping na MS 2005 opakovaná zkouška)--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 08:59 (UTC)
Podívám se na to, zatím jsem viděl pouze nějaké napsané informace, ale na ostatních verzích (de, en, fi, fr) jsou stále zatím výsledky stejné. Asi to zatím není definitivní? Netuším. Je třeba až neuvěřitelné, že naše diskařka Cechlová dostane medaili až po devíti letech. Hlavně ať už raději nikoho zpětně netestujou, jelikož to by musela medaile vrátit půlka lidí, kteří závodili v 80. letech.--Stocki (diskuse) 15. 8. 2013, 09:13 (UTC)
Zpětné testování - "doba promlčení" je osm let. Proto loni zpětně testovali vzorky z roku 2005 - testuje se zhruba po sedmi letech, jednak aby se uplatnily nejnovější technologie a jednak aby se vešli do toho osmiletého limitu a mohli případné provinilce obvinit a potrestat. S dodatečnou medailí Cechlové to bylo stejné. Atletům z 80. let už pochopitelně žádné odebírání medailí nehrozí. --Vachovec1 (diskuse) 25. 8. 2013, 10:04 (UTC)
Tak to je také jejich jediné štěstí, jinač to by se přepisovalo hodně výsledků :-) --Stocki (diskuse) 15. 8. 2013, 10:08 (UTC)
Hotovo Mistrovství světa v atletice do 17 let 2001 - :).Nevíš náhohou co to je za pojem "Štafeta švédská"--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 09:46 (UTC)
Už vím. První běžec běží 100 metrů, druhý 200 m, třetí 300 m a čtvrtý 400 m, takže celková délka závodu je jeden kilometr.--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 09:55 (UTC)
Jj přesně tak.--Stocki (diskuse) 15. 8. 2013, 10:08 (UTC)

Šablona:NHL[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, Chtěl jsem se zeptat jestli bys nechtěl změnit Šablonu NHL, protože od nové sezony 2013/2014 jsou divize místo dosavadních šesti rozděleny do čtyř divizí. Chtěl jsem tě teda poprosit jestli bys to nemohl nějak pozměnit, ale jestli nemáš čas, tak už mám návrh na to, ale akorát by to muselo být jako Navbox se sloupci, protože normálně vodorovně, jak to je mě to nešlo udělat. Díky Luksatka (diskuse) 25. 8. 2013, 13:38 (UTC)

Nechám to na tobě. Nezlob se,ale chci nejprve dodělat MS v atletice do 17 let.--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 13:49 (UTC)
Dobře, až to udělám tak ti to tu dám a řekneš mi jestli to tak může být. Luksatka (diskuse) 25. 8. 2013, 13:50 (UTC)
Doufám že ta šablona se bude jmenoval jinak než původní Šablonu NHL.--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 13:55 (UTC)
Tak to už je podle mě dobré založit novou šablonu Šablona:NHL 2013/2014 nebo tak nějak. Luksatka (diskuse) 25. 8. 2013, 14:17 (UTC)
Nebo NHL1--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 14:26 (UTC)
Dobře a nevíš proč třeba i u té šablony NHL nejsou ty divize ve stejné rovině, ale u západní jsou užší než u východní. Mě to totiž taky dělá a nevím jak to změnit Luksatka (diskuse) 25. 8. 2013, 14:42 (UTC)
Myslím,že s tím neuděláš nic.--Zoner60 (diskuse) 25. 8. 2013, 15:45 (UTC)

K čemu bude původní {{NHL}} a kam se bude vkládat ? --Jowe (diskuse) 25. 8. 2013, 15:49 (UTC)

Tu bych nechal, myslím že by tenhle nový systém měl platit do sezony 2015-16, takže by se určitě potom mohl ještě využít, pokud by to změnily znovu na původní systém. Jinak už jsem ji udělal a změnil jsem ji u týmu NHL a jiných součástí např. Draftu NHL. Luksatka (diskuse) 26. 8. 2013, 08:35 (UTC)

Infoboxy[editovat | editovat zdroj]

Kolego, klid s těma infoboxama, říkal jsem, že to doplním, ale netrávím tak jako ty na wikipedii veškerý volný čas. Přijde mi, že snad neděláš nic jiného, než že sedíš a edituješ (myšleno v dobrém). Chci pak zároveň provést další aktualizace těch článků. OK? Ono to nikam neuteče a návštěvnost je stejně mizivá! Ale měl bych na tebe prosbu. Způsob řazení medailí u hokejistů mi přijde špatný. Příklad třeba zde Andrej Nikolišin. Na prvním místě je uvedeno ME a pak MSJ? První mají být přece Zimní olympijské hry a pak MS a ne někde uprostřed nebo dole. Další příklad Scott Niedermayer, na prvním místě nemůže být zlato z juniorského MS. Měl by se v tom všude udělat určitý řád. Tedy reprezentační úspěchy: ZOH, MS, MS do 20 let, MS do 18 let, ME, MEJ. Pak chronologicky řazené úspěchy s daným klubem. Byla by to velká práce, ale pořádek musí být, nemůže to tam být naházené páté přes deváté, jako zde Vjačeslav Fetisov - na prvním místě juniorské ME a pak juniorské MS? To přece ne!.--Stocki (diskuse) 15. 8. 2013, 19:48 (UTC)

No, v tom kolegu Stockiho musím podpořit. Řazení by mělo být od nejvýznamnějšího úspěchu (Olympijské hry) k nejméně důležitému (juniorské šampionáty). --Vachovec1 (diskuse) 25. 8. 2013, 21:24 (UTC)
Dobrý postřeh, zítra bych mohl předělat několik slavných hokejistů, jak ze součastnosti viz Jevgenij Malkin nebo z minulosti viz ten Vjačeslav Fetisov. Ale zase pravda, že by to opravdu zabralo hodně času, už teď je celkem dost práce na hokejových článcích. Vemte si třeba nějaké zahraniční ligy, které se musí každý rok vytvářet, aktualizovat kariéry hráčů nebo třeba i vyvářet zajímavé „bonusové" články jako třeba Utkání hvězd české extraligy. Je tu na to prostě málo lidí, většinou hokejové články dělám já a kolegové Zoner60, NIGKDO, Vachovec1 a Saldenio.Luksatka (diskuse) 25. 8. 2013, 21:53 (UTC)

Portál Sport[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. A ještě také tady si dovolím upozornit na nastartované úpravy na portálu Sport. Má být nyní automatizovaný a tedy i nikoli zastaralý. Uvítám jakékoli podněty na tamní diskusní stránce. Díky. Okino (diskuse) 27. 8. 2013, 21:38 (UTC)

Senátní obvod č. 2 - Sokolov[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Odkazy mimo Wikipedii do těla článků nepatří. Pro ně je vyhrazena sekce Externí odkazy na konci článků. Děkuji za pochopení. -YjM | dp 31. 8. 2013, 20:27 (UTC)

Programátorské šablony v hlavním jmenném prostoru[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, mohl bych se zeptat, proč používáte programátorské šablony (columns, width, labelwidth…) v hlavním jmenném prostoru? --G3ron1mo 12. 9. 2013, 08:21 (UTC)

Nevím co tím máte na mysli--Zoner60 (diskuse) 12. 9. 2013, 08:31 (UTC)
Mám na mysli použití takovýchto konstruktů {{{columns|1}}}, {{{width|200}}} nebo {{{labelwidth|120}}}. --G3ron1mo 12. 9. 2013, 08:52 (UTC)
Nevím o tom nic. Kde???--Zoner60 (diskuse) 12. 9. 2013, 08:55 (UTC)
Vizte odkaz v mém prvním příspěvku, ale je toho mnohem více. --G3ron1mo 12. 9. 2013, 08:59 (UTC)
To bude od kolegy Zonera60 asi přehlédnutí zaviněné neznalostí. Tyhle stránky obvykle přejímá z jiných wiki a překládá je. Pokud přitom zobrazení funguje jak má, asi se v tom dále nepitvá. Je ale fakt, že použití těchto šablon přímo v článku není zrovna ideální. --Vachovec1 (diskuse) 12. 9. 2013, 09:06 (UTC)
Vachovec1 máš naprostou pravdu (: Seznam olympijských medailistů ve vzpírání (ženy) - opraveno.--Zoner60 (diskuse) 12. 9. 2013, 09:15 (UTC)
Pokud ještě narazím na něco podobného opravím.--Zoner60 (diskuse) 12. 9. 2013, 09:20 (UTC)
Děkuji. Celkově je takových článků zhruba stovka (a zdaleka ne všechny jsou Vaše). Šlo mi jen o to, zda tím nesledujete nějaký záměr, tak abych ho nenarušil. O jednu věc bych Vás ještě poprosil. Pokud články opravdu překládádate, používejte prosím šablonu {{Překlad}}. --G3ron1mo 12. 9. 2013, 09:26 (UTC)
Zkontroluji a opravím jen ty, které vím že jsem zakládal.--Zoner60 (diskuse) 12. 9. 2013, 09:33 (UTC)
Á tady zase někdo machruje. --89.177.108.102 12. 9. 2013, 08:27 (UTC)

Mistrovství světa ve vodním slalomu‎[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, dnešní finálové jízdy se ještě jedou (hlídky), takže mám/měl jsem v plánu dnešek doplnit dohromady až to všechno skončí. (Obecně nemám moc v lásce přidávání údajů do seznamů po jedné disciplíně, zbytečně do znepřehledňuje historii.) --Harold (diskuse) 14. 9. 2013, 14:14 (UTC)

OK.Nechám to na tobě.--Zoner60 (diskuse) 14. 9. 2013, 14:28 (UTC)

Asi sis už všiml, že jsem z toho základního článku vyčlenil několik seznamů medailistů. I u mě s celkem dobrým připojením k internetu se to načítalo a ukládalo příšerně dlouho, čili jsem to rozdělil podle anglické wiki, kde k tomuto kroku dnes také přistoupili. Jen jsem tam nepřenesl tvoje úpravy s tím zalomením, příliš jsem nepochopil proč u např. C2 muži ano, ale u C2 muži hlídky už nikoliv. (Kromě toho samotná vlaječka bez popisu na samostatném řádku nevypadá podle mě hezky, minimálně by tam měla imho být místo flagiconu šablona Vlajka a název). Problém však vidím v tom, že dané zalomení je zavádějící. Bylo to myšleno tak, že co jeden řádek, to jedna loď, v případě deblkánoí jsou oba kanoisti odděleni lomítkem na jednom řádku (záleží na rozlišení obrazovky, čili pak se ta jména samozřejmě můžou lámat). Pokud jsou odděleni zalomením, tak to už zase v souvislosti s předchozí (K1) nebo následující (C2) tabulkou hlídek vypadá, jako by jeli každý ve své vlastní lodi, což podle mě srozumitelnosti nepřidá. Nicméně jsem u jednotlivých nových seznamů zrušil aspoň pevnou šířku těch sloupců, takže šířka je určována podle nejdelšího jména/jmen. --Harold (diskuse) 15. 9. 2013, 16:45 (UTC)

Super. Tak to necháme v takovém stavu jako to je teď. Jen by to chtělo do boxu jednotlivých mužů a žen zapracovat 1,2, a 3 místo z MS. Jo a ještě neudělat šablonku MS ????--Zoner60 (diskuse) 15. 9. 2013, 17:20 (UTC)
Jo, ty medailoboxy pro MS a ME jsem do nově zakládaných článků tehdy nedával, myslím, že jsem si na to vzpomněl až v průběhu zakládání (jsou založené všechny články o olympijských medailistech) a nakonec jsem se na to vykašlal. :-) Mám to v nějakém dlouhodobějším plánu, ale kdy se k tomu dostanu, to nevím, mám teď rozjetých víc věcí. Čili jestli chceš, můžeš je tam vkládat, jen by bylo fajn to mít v nějaké jednotné podobě (viz Jiří Prskavec). Šablonka se mi zdá zatím zbytečná, zatím tu nemáme ani jeden článek o MS (zase to je můj dlouhodobý plán, udělat články o MS a ME aspoň od 2000 do současnosti), ale jak chceš. --Harold (diskuse) 15. 9. 2013, 18:12 (UTC)
Fajn. Postupně budu vkládat do medailoboxu MS a ME dle podoby (viz Jiří Prskavec)--Zoner60 (diskuse) 15. 9. 2013, 18:26 (UTC)
Když se tady tak pěkně bavíte o vodním slalomu, chtěl jsem se zeptat jestli budete někdo dělat stránku Mistrovství světa ve vodním slalomu 2013, kde to všechno bude do podrobna. Popřípadě by se mohly udělat i MS z dřívějších let, které tu chybí. Luksatka (diskuse) 16. 9. 2013, 08:27 (UTC)
Jak jsem psal výše, ve výhledu to osobně mám, ale momentálně se chci věnovat něčemu jinému, mám několik rozpracovaných témat... Založil jsem teď aspoň stručnou verzi MS 2013. --Harold (diskuse) 16. 9. 2013, 10:13 (UTC)
Bylo by dobré,kdyby ses do toho pustil.Možné Herold (můj šálek čaje to není :))--Zoner60 (diskuse) 16. 9. 2013, 08:32 (UTC)
Asi se do toho pustím, udělám k tomu i ME + přidám šablonu, kde to bude to MS a ME. Jinak Harolde to tak stačí, možná by se tam mohla dát kolonka český tým na MS nebo nějak tak a k tomu přidat pár informací. Šablony už jsou, když tak je opravte, kdyby se vám na nich něco nezdálo. MS a ME. Luksatka (diskuse) 16. 9. 2013, 11:05 (UTC)

Tabulka ve sportech na ZOH[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, bylo by dobré mít ty medailové tabulky jednotné (resp. nejenom je, ale to se třeba nějak vyvine postupně. Ta jednotnost by se mohla právě řešit na Wikipedie:WikiProjekt Olympiáda, který ale hned po založení prakticky umřel...). Jestli tam chceš mít obrázky medailí a jestli tam chceš mít nadefinovanou větší šířku, mně to nevadí. Jen chci napsat, že třeba v případě rychlobruslení byly tyto všechny tabulky 1924–2010 jednotné, teď tedy je ta z roku 2010 trochu odlišná. Pokud se chystáš takto upravovat i další ZOH, ne jenom 2010, bylo by to fajn. Nicméně bych tě chtěl poprosit, aby jsi používal tento vzor, u kterého jsem upravil a zjednodušil zdrojový kód a zároveň ponechal možnost řazení, což je dobrá funkce. --Harold (diskuse) 20. 9. 2013, 08:48 (UTC)

Zdravím. Asi tak Alpské lyžování na Zimních olympijských hrách 2010 vyhovuje???--Zoner60 (diskuse) 20. 9. 2013, 09:02 (UTC)
Tak v zásadě ano, ale když už bych dělal ty změny, tak bych provedl i další úpravy (především aspoň použití {{flagIOCteam}}). --Harold (diskuse) 20. 9. 2013, 09:15 (UTC)
U "Medailové pořadí zemí" tato šablona je. Pokud myslíš u jednotlivých disciplín tak možná později.Chtěl jsem nejprve dodělat ZOH 2006 (sjednocení, protože to co tam je teď to je naprostý chaos). --Zoner60 (diskuse) 20. 9. 2013, 09:37 (UTC)
Tu šablonu jsem tam právě vložil já společně s pár dalšími drobnostmi. :-) Jednotlivé disciplíny, to je zas další práce... No, snad časem se to nějak sjednotí. --Harold (diskuse) 20. 9. 2013, 09:51 (UTC)

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mohl byste prosím, v souladu se závazným pravidlem o ověřitelnosti, k zakládaným článkům dodávat i zdroje, ze kterých informace čerpáte? Pokud by se například na poslední Plavání na Letních olympijských hrách 1960 aplikovalo toto pravidlo, nezbylo by z něj nic. Díky. --Tlusťa 9. 10. 2013, 08:17 (UTC)

Plavání na Letních olympijských hrách 1960 - překlad, jen nevím kde zjistím to číslo revize z en verze (parametru oldid=), předem děkuji za radu--Zoner60 (diskuse) 9. 10. 2013, 09:02 (UTC)
Je to popsané přímo u šablony {{Překlad}}, případně v nápovědě. Důležité, kromě uvedení, že jde o překlad, je také uvést původní zdroje - tedy ty, ze kterých čerpal překládaný článek. Wikipedie nemůže být sama sobě referencí. Kažopádně díky za Vaše články, kdyby jste potřeboval ještě s něčím poradit (a já to budu vědět), klidně se ozvěte, rád pomůžu. --Tlusťa 9. 10. 2013, 09:17 (UTC)

Ahoj, prosím nerezignujte na Wikipedie:Ověřitelnost a opravdu uvádějte zdroje, odkud čerpáte informace pro Vaše články. Děkuji. --Tlusťa 15. 10. 2013, 15:59 (UTC)

Ahoj, dobrým zdrojem pro výsledky OH je http://www.sports-reference.com . Doplnil jsem ho do Gymnastika na Letních olympijských hrách 1980. Zkus ho uvádět v tvých článcích. --Jowe (diskuse) 16. 10. 2013, 12:06 (UTC)

Všechno bude, ale chce to čas (až to dokončím do 2012)--Zoner60 (diskuse) 16. 10. 2013, 12:13 (UTC)

Kanoistika[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, věnuj prosím pozornost tomuto mému komentáři. --Harold (diskuse) 11. 10. 2013, 14:43 (UTC)

Interwiki[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem

A pokud by to bylo příliš složité, tak prosím aspoň o interwiki ve starém formátu, tedy [[en:Název anglického článku]] JAn (diskuse) 17. 10. 2013, 11:37 (UTC)

Jene to si děláte srandu nebo jak tomu mám rozumět. Pokud já vím tak je dávam všude (pokud taková stránka v jiné jazykové verzi existuje), viz poslední moje aktivity Gymnastika na letních olympijských hrách a jeho ročníky. A co více dávám i ty na která narazím a mezijazykový odkaz nemají. Pokud jsem na nějakou zapoměl tak mi napište kterou.Zdravím.--Zoner60 (diskuse) 17. 10. 2013, 13:31 (UTC)
V Speciální:unconnectedpages jsem narazil na:
Jenže na této speciální stránce jsou jen nové věci za cca poslední týden.
JAn (diskuse) 18. 10. 2013, 11:45 (UTC)
Celý problém je v tom, že na en verzi je sportovní gymnastika, moderní gymnastika a skoky na trampolíně na jedné stránce u naší verze je to rozděleno (to je ten důvod proč jsi nenašel propojení). To by nebylo tak jednoduché musely by se přejmenovat články ( od roku 1984 - Sportovní gymnastika na Letních olympijských hrách 1984 na jaký název ??????) a tam pak zabudovat moderní gymnastiku + skoky na trampolíně. Osobně si myslím že to rozdělení je dobré. Pokud si myslíš,že to není OK můžeš upravit pak uvidíme jak z toho ven.

--Zoner60 (diskuse) 18. 10. 2013, 12:52 (UTC)

Změna obrázku na portálu Lední hokej[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, jen jsem chtěl připomenou, že jsem dal do diskuze k tomuto portálu, návrh na změnu obrázku, který jsem sám vytvořil. Mělo by se tam o něm diskutovat, co by se tam mohlo vylepšit nebo změnit. Co na něj tedy říkáš? Díky. Luksatka (diskuse) 24. 10. 2013, 09:42 (UTC)

Nerozumím. Je tam nějaký odkaz na leteckou poštu????? Co s tím??? Pokud chceš dát nějaký nový obrázek na portál Lední hokej nemám nic proti.--Zoner60 (diskuse) 24. 10. 2013, 10:25 (UTC)
Ne, že se máš na něj jen podívat a říct mi, jestli je ten obrázek vyhovující, to znamená jestli není příliš barevný, jestli tam něco nechybí a nebo jaký z něj máš pocit, ať vím jestli tam něco na něm nemám upravit. Luksatka (diskuse) 24. 10. 2013, 11:14 (UTC)
Stále nevím kde se mám podívat (tady???) http://leteckaposta.cz/341756297--Zoner60 (diskuse) 24. 10. 2013, 11:23 (UTC)
http://leteckaposta.cz/341756297 tu. Luksatka (diskuse) 24. 10. 2013, 11:42 (UTC)
A co bych tam měl jako vidět kromě toho letadýlka v levém horním okraji????--Zoner60 (diskuse) 24. 10. 2013, 12:17 (UTC)
Dole by mělo být modrým podtrženým písmem napsáno 2nmp8dco.jpg. Luksatka (diskuse) 24. 10. 2013, 12:45 (UTC)
No teď jo. A to *.jpg je z Comons. Je určitě lepší než to co tam je teď.--Zoner60 (diskuse) 24. 10. 2013, 12:51 (UTC)
Dobře, ale uvědomil jsem si, že ty obrázky hokejistů musí být použity jen z Commons. Já jsem je měl ztažené z googlu, takže to musím celé předělat. Luksatka (diskuse) 24. 10. 2013, 13:03 (UTC)

Jezdectví na letních olympijských hrách[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, obsah starého článku nekopírujte do nového, ale použijte funkci „přesunout“. S pozdravem--Zdenekk2 (diskuse) 10. 11. 2013, 18:41 (UTC)

Stop[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, díky za pomoc, ale opravdu se domnívám, že není úplně nejvhodnější, když my pod rukama měníš to co zrovna dělám. Po přesunu při úpravách ještě doplňuju chybějící věci v iboxu a kontroluji váhové kategorie, takže jsem trochu pomalejší, ale s těch editačních konfliktů bych stejně vyletěl stropem ;-) Jedudědek (diskuse) 25. 11. 2013, 10:38 (UTC)

Sorry. Nikde jsem neviděl šablonku pracuje se. 1986 a 1987 je hotovo. Počkám až uděláš svoje.--Zoner60 (diskuse) 25. 11. 2013, 10:45 (UTC)
Nic tak hrozného se neděje. Oblepovat šablonou {{pracuje se}} 20 článků, které odkazují na právě přesunutý článek je většinou poněkud zbytečná práce ;-) Kdybych jen provedl fix link změněného odkazu, bylo by to raz dva. Já tam při jednom doplňuji chybějící údaje v iboxu a kontroluji, jestli tam po mě z dřívějších editací nezůstaly nějaké chyby, tak jsem trochu pomalejší. Přijde mi ale zbytečné dělat toto na dvakrát. Jedudědek (diskuse) 25. 11. 2013, 10:58 (UTC)

Česká národní fotbalová liga 1987/88[editovat | editovat zdroj]

Díky za provedené opravy. Roman Švec, Josef Andrýsek a Michal Hošťálek podle toho, co jsem zatím zjistil, nenastoupili v nejvyšší soutěži, takže nejsou na samostatný článek, proto jsem u nich nepřipravoval odkaz, stejně jako u jiných, zatímco na Jana Homolu, Bohuslava Kalabuse a Miroslava Paula ho chci udělat.Addvisor (diskuse) 26. 11. 2013, 06:16 (UTC)

XYZ na olympijských hrách[editovat | editovat zdroj]

Když tak na to koukám, chybí mi tam jeden dost zásadní údaj - počet sportovců. Šlo by to opsat z en-wiki, tam to uvádějí. Pokud byste tedy hledal inspiraci, co dělat dál... S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 30. 11. 2013, 16:05 (UTC)

Určitě by to bylo užitečnější než doplňování odkazů na XYZ na Letních olympijských hrách 2016. Červené odkazy na články, které ještě 2,5 roku vzniknout nemohou, mi přijdou nevhodné. --Jowe (diskuse) 30. 11. 2013, 16:22 (UTC)

Reference a externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Reference by měly uvádět zdroj informací. Osobně se domnívám, že odkazy na videa na Stream.cz žádné konkrétní informace nezdrojují. Prosím, umisťujte je tedy do sekce "externí odkazy". Děkuji. --Okino (diskuse) 2. 12. 2013, 20:32 (UTC)

Skoky do vody - WPCW[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, v mnoha vašich článcích o skocích do vody na různých OH jsem narazil na stále se opakující chybu, na kterou vás chci nyní upozornit. Systém kontroly správnosti dat na wikipedii Check Wikipedia mi několikrát nalezl, že ve vašem článku se nachází jako první nadpis 3. úrovně (===) a pak teprve úrovně druhé (==). To by mělo být opačně. Proto bych vám toto chtěl podotknout, protože v souvislosti s blížící se OH by jste to mohl využít v dalších vašich článcích. Díky --Udrzbar (diskuse) 10. 1. 2014, 13:27 (UTC)

Díky za upozornění. Pokud na tyto chyby narazím, opravím je.Hezký den.--Zoner60 (diskuse) 11. 1. 2014, 08:45 (UTC)

Opravy odkazů[editovat | editovat zdroj]

Díky za tyto opravy, ale je to celkem zbytečná práce. Mám rozpracovanou upravenou tabulku pro ZOH 1994, takže až dopíšu články (při tom taky zjišťuji, které příjmení je používanější, novější, známější...), tak ji tam hodím a bude všechno opraveno najednou, protože předpokládám, že v průběhu psaní článků narazím určitě ještě na několik dalších nejednoznačných příjmení. --Harold (diskuse) 17. 1. 2014, 15:54 (UTC)

Překlady z sk[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, díky za překládání ze slovenské Wikipedie, jen bych Vás poprosil o jejich pečlivější kontrolu. V několika článcích jsem již opravoval „je Slovenská lední hokejista“ na „je slovenský lední hokejista“. Dále bych Vás poprosil o přidávání kategorií, viz moje editace zde. Hezký večer, --Marek Koudelka (diskuse) 26. 1. 2014, 18:08 (UTC)

Na to jsem chtěl taky upozornit. Určitě používáš Překládací nástroj Česko-slovenské Wikipedie, který jak známo je pouze robot a tím pádem nerozpozná všechny slova a nepřeloží je. Je sice pěkné, že si teď založil mnoho stránek se slovenskými hokejisty, ale nebyla by nouze to někdy pečlivě zkontrolovat, jestli se tam nevyskytuje nějaká ta chybička.
Třeba u stránky Milan Bartovič (vzor po mojí editaci), kde chyběl Infobox (důležitý, je tam všeobecná charakteristika hráče).
Taky v Textu byly třeba nepochopitelné chyby, kdy město narození bylo uvedeno Zlín a přitom odkaz směřoval na Trenčín nebo ve statistice hráče nebyl přeložen výraz Slovenská hokejová extraliga dorastencov v ľadovom hokeji.
Dále Boxy, kde jsou uvedeny statistiky se mi vůbec nelíbí, protože ta slovenská verze boxů se mi zdá hodně zastaralá, proto by se měla nahrazovat tou, která je použita na většině stránek s hokejisty (viz. v editaci Milana Bartoviče) a bývají v ní zbytečné věci jako kolonka hodnocení +/-, přičemž hráčovo hodnocení +/- tam bývá uvedeno jen třeba u sezony 2012/13, takže to tam být nemusí. Dále se mi zdá, že v tom boxu bývá mnoho přesměrování, která odkazují na stejnou věc, viz třeba Bílí tygři Liberec, u kterých tam bývá asi 5 odkazujících linků, které si myslím, že tam jsou zbytečné a stačí tam pouze jeden, ale to je jenom můj úhel pohledu :).
A v neposlední řadě mi tam chyběli Externí odkazy, které by neměly snad u žádného hokejisty chybět, protože tam jsou uvedeny stránky, na kterých jsou uvedeny hráčovy statistiky.
Proto tě prosím, aby si ty stánky prvně pořádně zkontroloval, než je spustíš na svět :). Luksatka (diskuse) 28. 1. 2014, 13:59 (UTC)