Wikipedista:Zipacna1/Archiv diskuze 2008-2009

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Gemeindefreies Gebiet[editovat | editovat zdroj]

Vážený kolego, Gemeidefreies Gebiet jsou sice lesní a přírodní plochy, ale z právního hlediska je to úplně něco jiného. Je to velice nevhodný překlad z de. Viz např. [1] a [2]. Zdraví --Mirek256 17. 7. 2008, 19:40 (UTC)

Díky za odpověd[editovat | editovat zdroj]

nevadí mi , že jsi odpověděl. No to mám v plánu jenom název postavy. V nejhorším se udělá rozcestník pokud bude postav nebo osob více. JInak nevím zda mám být rád že me znáš z MA a lidí.. :)
JInak tebou zminovaná stránka už je.. a no na obecně wiki se snažím přispívat už jenom po stánce vytváření seznamů a připadně infoboxů:) tam je to s češtinou ještě jde.. skoro. :)--Petr21 20. 7. 2008, 18:13 (UTC)

K dotazu[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, odpověděl jsem Ti tady (jo a tady to asi taky jinak nejde), psal si mi do archivu a málem sem si toho nevšim, mezitím mi kolegové taky něco psali a mě to upozornilo jen na ty jejich dotazy. --Horst 5. 8. 2008, 17:26 (UTC)

Kostel Nejsvětější Trojice (Aš)[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, doplň prosím nějaký zdroj k tomuto článku (Kostel Nejsvětější Trojice (Aš)). --Adam Zábranský 6. 9. 2008, 15:20 (UTC)

Práce vs cp[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, děkuji za snahu upravovat nové články, ale příště se raději přesvědč, zda neporušují autorská práva. Stalo se to u článku Biograd na Moru. Když uvidíš nový článek s takovým textem, který se Ti bude zdát podezřelý, normálně zkopíruj nějakou větu a dej ji do googlu a měl by Ti vyjet nějaký web, pokud je text copyviem z internetu. Je to lepší, jelikož je pak velká škoda té práce, jakou si s článkem dáš... Měj se pěkně, přeji pěkný zbytek dne; --Podzemnik 16. 9. 2008, 16:48 (UTC)

Budu se snažit, ale co když je ten který článkem kopií článku z knihy či magazínu? V tom mi zatím ani Google nepomůže. Každopádně příště si to ověřím, než to budu "zbytečně" upravovat. A už to není mimochodem jen ten zmiňovaný článek, ale ještě jeden od stejného autora. Stačilo se poté juknou na jeho diskuzní stránku a přešla mě chuť cokoliv tady na WIKI upravovat, protože si v podstatě nemůžeš být nikdy 100% jistý. Jinak díky, snad mé snahy, i ty zbytečně alespoň někdo ocenil :-) S pozdravem --Zipacna1 17. 9. 2008, 13:09 (UTC)
No, jistý si nemůžeš být takřka nikdy, to je fakt. Chtěl jsem Ti jen poděkovat za přepracování toho copyvia. Takže: díky;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 20. 9. 2008, 18:50 (UTC)

Označení copyvia[editovat | editovat zdroj]

Po označení je potřeba informovat o tom autora článku a dát to na seznam stránek, které možná porušují autorská práva. Máte to napsáno dole v tom okénku, které tou šablonou vkládáte. Podívejte se na to: Barricade Přeji hezký večer.--Bab dz 19. 9. 2008, 18:24 (UTC)

Ordinace---[editovat | editovat zdroj]

Ahoj no chtěl původně jsem tam měl odkaz na stránky kde jsou info i o 7 řadě(ale mazali mi je protože to byli moje stránky a prý je to nepřípustné ač to bylo jenom jako kde najdou podrobnosti .. tak tady najdeš seznal i podrobnosti.. [3] jsou tam i díly co peprve budou.. Kdyby jsem vsem chodil častěji nasal by jsem dříve ale nějka nestíhám.. mohla jsi písnout na icq (197-861-810) snad pomůže (jinak pokud mi napíšeš na emial: filmy2004@volny.cz tak dostanu zprávu o něm na mobil a přečtusi ho hned jak budu doma a odpovím.. Na mých stánkách najdeš i info o seriálech na kterých pracuješ. --Petr21 20. 9. 2008, 21:41 (UTC)

Odkazy na části článků[editovat | editovat zdroj]

Zdravím a omlouvám se, od 19:30 do 21:30 jsem na cestě z práce domů, proto odpovídám až teď.

Na jednotlivé kapitoly lze odkazovat, oddělovač je dvojitý křážek (#), takže asi takto Wikipedista_diskuse:MiroslavJosef#Prosba ** Zdravím a přeji krásný podzimní večer --MiroslavJosef 25. 9. 2008, 19:43 (UTC)

Stargate[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Napsal jsem pár slov k názvům epizod stargate atlantis do diskuse portálu: Diskuse k portálu:Stargate --Faigl.ladislav 25. 9. 2008, 19:55 (UTC)

Koukám, že jsi zapracoval na článku s planetami. Doplnil jsem známé adresy bran v Pegasu a galaxii Ida. Vytvořil jsem nedávno šablony, které umožňují zobrazení symbolů. Jsou to šablony:

Teď k použití. Stačí když překopíruješ jednotlivé šablony z en wiki a potom namísto názvu anglické šablony zkopíruješ název některé z prvních dvou šablon. Třetí šablona má identické jméno tj. nemusí být opravováno. Kdybys kouknul do kódu šablony jak funguje, tak ta čísla, která jsou v ní zadána "vytáhnou" daný symbol z galerie na commons. Kdyžtak koukni do článku který jsi napsal tam kam jsem adresy doplnil a podle toho uvidíš jak to funguje. Jinak super a jen tak dál. Je fakt že v mléčné dráze je těch planet ještě požehnaně.--Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 16:27 (UTC)

Pár typů[editovat | editovat zdroj]

Jinak ještě pár typů. Nevím jak jsi na tom se znalostí jednotlivých šablon, takže možná popíšu něco co už víš. Když chci hned pod nadpisem vepsat odkaz na hlavní stránku věnující se tématu nedělá se to ručně, nýbrž existují tu na to šablony. Uvedu příklad jak je využít:

  • {{Hlavní článek|Hvězdná brána (zařízení)}}
  • {{Podrobně|Hvězdná brána (zařízení)}}

První z nich udělá:

Druhá z nich udělá:

Podrobnější informace naleznete na stránce Hvězdná brána (zařízení).

U šablony Podrobně jde odkázat najednou i na víc článků. Provede se to vložením znaku |. Vypadá to takto:

  • {{Podrobně|Hvězdná brána (zařízení)|Carson Beckett}}

a udělá to:

Podrobnější informace naleznete na stránkách Hvězdná brána (zařízení) a Carson Beckett.

Tolik co jsem si všiml. Jinak, když mi budeš chtít odpovědět na něco co jsem ti napsal, tak stačí, když odpověď napíšeš sem a já to uvidím. Co se týče těch názvů epizod jak jsi psal, myslím že je lepší aby byly v češtině. Ten seznam chce přepracovat, aby v tom výčtu byly i anglické názvy, pakliže se podle nich někdo orientuje. Kdysi jsem vytvářel něco podobného pro Dr. House. Vypadá to takhle: Seznam epizod Dr. House a myslím, že by si tím každý mohl přijít na své. Nemyslím doslovně použít to co je v Housovi, ale aby v tom seznamu byly české i anglické názvy s tím, že by se článek jmenoval podle českého názvu. Ke všem epizodám jsem české názvy nalezl na stránkách: http://stargate-atlantis.sff.cz/ --Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 16:43 (UTC)

P.S.: Nevím jestli si na to jen zapomněl, ale každopádně po vytvoření článku tady na wiki se musí přidat odkaz na tento článek na en wiki. Poté se už o zbytek postarají roboti, ale tenhle první krok je potřeba udělat. Kdybys nevěděl jak na to, tak v anglickém článku tam kde je interwiki se vloží: [[Název článku]] s tím, aby to bylo abecedně řazeno. Takže:
[[ar:Název arabského článku]]
[[de:Název německého článku]]
[[Název článku]]
[[en:Název anglického článku]]
[[he:Název hebrejského článku]], atp. --Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 16:47 (UTC)
Trochu zpomal, moje diskuzní stránka takový nával informací možná nezvládne... :-) Ne to vážně nevím, že se musí přidat odkaz do anglické WIKI, protože pokaždé když založím článek, na anglické WIKI se to po pár dnech objeví samo. Co se týče šablon, teprve se učím. Nejsem tady dlouho. Nemám sice žádnou tu medaili nováček, ale pořád jsem jenom Nováček. --Zipacna1 26. 9. 2008, 16:55 (UTC)
Jak je to s interwiki (tj. odkazy mezi jazykovými verzemi wikipedie) shrnuje šablona {{Interwiki}}, která se vkládá do diskusních stránek uživatelů.--Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 17:09 (UTC)

Nováček[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego,
Koukal jsem jak jsi na tom s editacemi a dobou působení na wiki a rád bych ti tedy opožděně udělil tento bronzový puzzle, který se po 200 editacích a měsíci na wiki uděluje nováčkům. Už se těším na další články ze světa Stargate, s kterými obohatíš náš nový portál ;-). Hodně štěstí a kvalitních článků do budoucna přeje --Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 17:18 (UTC)

No tedy... díky moc za ocenění. I já doufám, že budu moci pokračovat ve své práci, i když to zase takový přínos není. Díky. --Zipacna1 26. 9. 2008, 18:51 (UTC)

Epizody[editovat | editovat zdroj]

Pro jistotu to napíšu ještě sem. Zrovna ten článek s epizodami přepracovávám. Dám vědět až to bude hotovo.--Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 19:20 (UTC)

Tak hotovo. Sice to byla makačka, ale stálo to za to.--Faigl.ladislav 26. 9. 2008, 20:37 (UTC)


Malá editace[editovat | editovat zdroj]

ahoj, pročti si Wikipedie:Malá editace, nic špatného v té poslední editaci nebylo, ale přesto je vhodné velké editace nenazývat malými, děkuji.--H11 23. 10. 2008, 08:00 (UTC)

Re. Aš[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Děkují za Vaši odpověd. Vopred se musím omlouvit za moji češtinu. Když jsem zistil, jak veliké je absence místopisných příspevků ohledně Česka v maďarské wiki, tak jsem se rozhodl situaci trochu zlepšit. Pri hledání materiálů jsem našel Vaše kvalitní príspěvky, a když bereme do úvahy aj to, že nejcennejší místopisné príspěvky vzniknou z oblasti, co člověk pozná zblízka, a Vy pocházíte přímo z této oblasti. Takže mockrát děkují za Vaše kvalitní príspěvky, které doufám nadále rozširujete, a pomoci kterých můžu aj tu oblast prezentovat v maďarské verzii. --Mathias 26. 10. 2008, 12:23 (UTC)

Jsem velice rád, že budete nadále rozširovat tyto příspěvky. S pozdravem. --Mathias 26. 10. 2008, 12:58 (UTC)

Zdravím a děkují (aj za fotky). --Mathias 27. 10. 2008, 17:27 (UTC)

Zdravím a děkují. Skusím to překládat. --Mathias 28. 10. 2008, 11:09 (UTC)
Ve Vašem príspěvku Podhradí (okres Cheb), který je velice kvalitně vypracován, jsem opravil jednu maličkost (poloha obce), doufám správně. S pozdravem --Mathias 28. 10. 2008, 23:23 (UTC)

Zdravím. Šablonu (okres Cheb) jsem vytvořil podle české šablony. Jenom moc je tam ještě te červené barvy :-) Díky. S pozdravem --Mathias 29. 10. 2008, 20:27 (UTC)

  • Zdravím a děkují za príspěvky, které skusím ješte dnes přeložit. Podle mého názoru vzhledem k velikosti vesnic jsou príspěvky postačující. S pozdravem --Mathias 2. 11. 2008, 18:55 (UTC)

Zdravím. Vytvořil jsem maďarské popisky obrázků města Aš ve wiki commons. S pozdravem --Mathias 4. 11. 2008, 00:09 (UTC)

  • Zdravím a děkují za nejnovší príspěvky i za opravy (aktualizace). S pozdravem --Mathias 10. 11. 2008, 20:02 (UTC)

Kategorie[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, koukám, že existuje Kategorie:Wikipedisté z Aše a Ty tam nejsi:-) Nechci Ti šahat na UserPage...--Horst 27. 10. 2008, 16:50 (UTC)

Ahoj, díky. Já jsem tu kategorii Kategorie:Wikipedisté z Aše sám vytvořil, a do této chvíle jsem se domníval, že tam taky jsem. Zjevně jsem se mýlil. Díky za upozornění. S pozdravem --Zipacna1 27. 10. 2008, 16:52 (UTC)

Kategorie na Commons[editovat | editovat zdroj]

Ahoj. Díky za tvé příspěvky, jen bych tě chtěl poprosit, pokud má článek obrázky na Commons ve vlastní kategorii, je vhodné odkázat z českého článku na tuto kategorii na Commons pomocí šablony {{Commonscat|Název kategorie na Commons}}. Tato šablona se umisťuje dolů ke konci článku nebo do Externích odkazů, pokud jsou. Ať se ti daří.--P.matel 8. 11. 2008, 13:17 (UTC)

Interwiki[editovat | editovat zdroj]

{{Interwiki --Elm 2. 1. 2009, 20:47 (UTC)}}

poděkování[editovat | editovat zdroj]

děkuji za upozornění --Kahoun 28. 1. 2009, 18:30 (UTC)

Druhá šance[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Druhá šance. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --egg 7. 2. 2009, 18:50 (UTC)

preklad[editovat | editovat zdroj]

Zdravim, v clanku Cúcuta jste uvedl ze se jedna o preklad, ale neuvedl jste odkud. Sablona ma vypadat takto {{překlad|en|nazev clanku na en|cislo revize}}. Diky --Vrba 19. 3. 2009, 13:24 (UTC)

Ahoj, to číslo revize u článku Cúcuta bylo víceméně v pořádku, jen jsem ho opravil na revizi o jednu dřívější, protože jsi ten článek nepřekládal, už když tam bylo vloženo interwiki na cs. :-) To je ale jenom detail. Jinak jsem taky prošel historii článku Comeback a výsledek jsem napsal v tamní diskusi. --Harold 19. 3. 2009, 14:30 (UTC)

Prima a dekuji --Vrba 19. 3. 2009, 14:57 (UTC)

Já děkuji též. --Zipacna1 19. 3. 2009, 17:33 (UTC)

Re: Horní Paseky[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Děkují za vysvetlení. Nejprv jsem myslel, že se jedná o preklep, ale když jsem článek pořádne přečetl, ... Proto jsem to vracel do původního stavu. Přejí Vám príjemný den. S pozdravem --Mathias 21. 3. 2009, 19:29 (UTC)

  • Re: Skalka: Zdravím. Děkují moc za článek, jsem velice rád, že rozširujete tu tematiku. --Mathias 24. 3. 2009, 21:17 (UTC)

Velikonoční pozdrav[editovat | editovat zdroj]

Přejí Vám i celé Vaši rodině pěkné velikonoční svátky. --Mathias 10. 4. 2009, 21:24 (UTC)

Tabulka[editovat | editovat zdroj]

Zdravím z Mostu, koukám, jak jsi po mně upravil přehled do tabulky v článku Svinčice - je to moc moc hezký, předělám to i u ostatních, i když s tím bude zase piplavá práce. Takhle je to určitě přehlednější. Tos vyrobil Ty sám nebo jsi někde našel inspiraci? Do tabulek já se nehrnu, ale časem se to budu muset taky doučit. Díky --Hadonos 25. 5. 2009, 18:45 (UTC)

Zdravím. Určitě jsem jí sám nevyrobil. Můj vztah k tabulkám je asi podobný jako ve tvém případě. Ale už to používám vě všech článcích které jsem založil, a náhodou jsem narazil na ten tvůj. Chtěl jsem to udělat i v ostatních s ním souvisejících, ale tak nějak jsem doufal, že se se stane přesně to co se stalo; že se inspiruješ. Pěkný den --Zipacna1 26. 5. 2009, 13:23 (UTC)

Navbox[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, narazil jsem na šablonu {{Hrady a zámky v Karlovarském kraji}}, kterou jsi překlápěl na navbox. Nevím jestli je to jediná nebo jestli jich bylo víc, každopádně chtělo by zkontrolovat ostatní neb byla při překlápění udělána chyba. Parametr name udává odkazy těch tří písmenek vlevo nahoře (z, d, e) a ve zmíněné šabloně jsi ponechal vzor, takže odkazovala na dokumentaci navboxu. Nejjednodušší jak tento parametr vložit je vepsat do parametru {{subst:PAGENAME}} a parametr se automaticky vypíše při uložení. Zkoukni prosím ostatní šablony, které jsi překlopil a případnou hodnotu "Navbox/doc" nahraď {{subst:PAGENAME}}. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 4. 8. 2009, 12:39 (UTC)

Zdravím. Díky za opravu. Toto byla jediná šablona, kterou jsem upravoval, a to vlastně jako reakci na tvé úpravy jiných šablon. Přísahám, že už se do toho pléct raději nebudu, ale díky za upozornění. Jsem asi ještě pořád nováček, nebo tak. --Zipacna1 7. 8. 2009, 13:51 (UTC)

Učeň[editovat | editovat zdroj]

Učeň

Všiml jsem si, že Vám chybí vyznamenání za více než 1000 provedených editací.--Sumivec 9. 8. 2009, 17:46 (UTC)



Počeštění názvů[editovat | editovat zdroj]

Přejmenování názvů u Star Treku - plně souhlasím. Vše co bylo v našem tisku pojmenováno česky, co v televizi a kinech tak bylo uvedeno, ať je česky i na naší wiki. --Zákupák 21. 8. 2009, 13:49 (UTC)

Ano. Myslím sï že je to moudré, i když ne vždy se jedná jen o jeden český název. Například u seriálu Star Trek: The Next Generation, jsou na CSFD.cz dva české názvy, ale já znám jen překlad Star Trek: Nová generace. --Zipacna1 21. 8. 2009, 13:52 (UTC)

Díky za fotku LKCB[editovat | editovat zdroj]

Díky za fotku LKCB.

Není zač. Bohužel lepší jsem neměl. Byl jsem tam na "Leteckém dni 2008" a kvůli extrémnímu počtu návštěvníků jsem nenašel ani žádnou kontrolní věž nebo něco podobného. --Zipacna1 30. 8. 2009, 13:12 (UTC)

Vzhled portálu Star Trek[editovat | editovat zdroj]

Zdravím tě, protože jsi se zapsal na Portál:Star Trek a nevím, jestli sleduješ tamní diskuzi, chtěl bych tě požádat, aby ses podíval na souhrn změn a případně dodal svou radu, návrh apod. --El Carlos 15. 11. 2009, 23:53 (UTC)

Obrázky a inkscape[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, koukal jsem, že v úžasnejch (tebou vytvořených) obrázků kostelů v Aši je šablona, že jsi je tvořil v Inkscape, proč jsi je na commons neukládal v SVG? To by bylo mnohem lepší. A ještě jednou, moc pěkný!--frettie.net 21. 11. 2009, 11:33 (UTC)

Ahoj. Problém je ten, že i když jsem je opravdu v Inkscape vytvořil, neumím vůbec se soubory .svg pracovat. Inkscape je jediný freeware program, se kterým jsem se naučil kreslit vektorovou grafiku. Nevím, jakým způsobem na commons nahrát obrázek ve formátu .svg. Když si ho uložím na plochu, neukáže se mi náhled v prohlížeči obrázků a faxů, takže nevím, co by se stalo, kdybych ho nahrál na commons. Bylo tedy pro mě mnohem jednodušší nahrát ho v jiném formátu. A děkuju za pochvalu. Jsem naprostý amatér, ale jsem rád, že mi je alespoň někdo pochválil. Hned se cítím lépe :-) --zipAcna 21. 11. 2009, 16:56 (UTC)

Vánoční pozdrav[editovat | editovat zdroj]

Štastné a veselé Vánoce. Mathias