Wikipedista:Zákupák/Archiv diskuse 2

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Poděkování ..[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego,

na Wikipedii jsem od července a baví mě. Rád bych Vám u příležitosti nového roku poděkoval za rady, které jste mi dal a také za Vaši úžasnou, vytrvalou práci na heslech s tematikou kosmonautiky a také za sérii článků o Lunách. Ve Vašich Zákupech jsem byl před 2 roky a moc se mi tam líbilo, hlavně zámek. Ještě jednou tedy děkuji ... --Honza.c 4. 1. 2009, 12:07 (UTC)

Díky za díky, jsem tomu rád a rád i pomohu, budu-li umět. Jsem v počítačích jen laik. --Zákupák 4. 1. 2009, 12:42 (UTC)

Commons a čeština atd.[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, ještě reakce na odpověď zde - aby jste si mohl nastavit výchozí jazyk češtinu, potřebujete se přihlásit. Buď se znova zaregistrovat a nebo (doporučuji) si vytvořit jednotný účet. To můžete udělat ve svém nastavení (přímo zde na cs wiki). Tedy klikněte na Nastavení a pak na Správa jednotného účtu. Dále postupujte podle kraťoučkého návodu. Závěrem toho bude, že se Vám vytvoří účty na ostatních wiki a jakmile se přihlásíte sem na českou Wikipedii, můžete přebíhat mezi projekty (včetně commons) a vždy budete všude přihlášen. --Podzemnik 10. 1. 2009, 11:44 (UTC)

Díky, že ten prvotní návod nebyl úplný, jsem zjistil hned a také mi napadlo, že chyba bude v přihlášení se. S problémy se mi to tam povedlo zas jako Zákupák a tam jsem teprve našel možnost nastavení češtiny přes My preferences. Řada stránek je teď pro mne čitelná, ale když kliknu na Spolupráci --- Přidat --- Průvodci, dostanu se zas jen na anglický text. Já se tam metodou pokus-omyl-pokus nakonec dostanu (nic není akutní), ale velice mi mrzí, že základem wikiprojektu není právě úkol zpřístupnit commons všem wikipedistům přes český, detailní návod. Nemáme tu ani kvalitní návod prostého přihlašování se pro nové uživatele. Co Vám se zdá jasné, mě tehdy před rokem jasné nebylo. Anonymů by hodně ubylo. Ale za to vy opravdu nemůžete. Dík za pomoc, hezký zbytek víkendu --Zákupák 10. 1. 2009, 11:55 (UTC)

Mlok za zásluhy[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den a dodatečně hezký Nový rok přeji.

Koukám a přijde mi divné: V Cena Karla Čapka: "Od roku 1982 byla také udělována Cena Karla Čapka za zásluhy o žánr a hnutí příznivců sci-fi. Na Parconu 83 ji získal redaktor Mladé Fronty Vojtěch Kantor, rok poté malíř Theodor Rotrekl. Ceně se začalo o rok později říkat "Mlok za zásluhy"."

Ale v Mlok (cena): "Cena byla založena v roce 1983 na celostátním srazu příznivců žánru sci-fi a fantasy Parcon. Od roku 1984 jí bylo přezdíváno Cena Karla Čapka za zásluhy"

Ty sborníky ze kterých jste čerpal mám někde zachrochtané, tak nepřepisuji, ale otravuji. Šlo by sjednodit výše uvedené? Především kdy byla založena, poprvé udělena, název. Co se názvu článku týče, jsem rozhodně pro přejmenování na Mlok za zásluhy místo Mlok(cena), protože jen tak cena Mlok vždy v časopisech byl ten za povídky/romány.

PS. Někde, snad Pod lípou, jste před časem zmiňoval, že jsou hesla souvisící s Kosmonautikou co nejsou pod Kategorie:Kosmonautika. Kdybyste někdy na něco narazil, klidně mě trkněte, já je zařadím. Chlívkování mě baví.--Jann 10. 1. 2009, 15:46 (UTC)

Tož upřesňuji, udělal jsem chybu, v sborníku Svět fakta fantasie od V.Neffa z roku 1989 píše, že Mlok za zásluhy byl poprvé udělen na druhém Parconu v roce 1983 (získal jej Kantor). Kdežto literární CKČ byla vyhlášena (ne zatím udělena) v dubnu 1982, udělena také až na Parconu 83. Vůbec mi nevadí, když hesla upravíte v názvech i obsahu. Psal jsem před týdnem i p.Rampasovi, ať se do toho vloží, je to tady zanedbané. Druhý problém zodpovím později na diskusi u Wikiprojektu kosmonautiky, musím to hledat. Problém vznikl za mohutných editací p. dr.Vítka před 4 roky, kdy bylo vše kolem kategorii na počátku.--Zákupák 10. 1. 2009, 16:19 (UTC)

Wikikytička[editovat | editovat zdroj]

Wikikytička
Wikikytička

Zdravíčko pane,
uděluji vám tuto wikikytičku za rozšíření článku o hradu Lipý. Sám se na to chystám už od té doby co jsem ho založil, tak jsem rád, že se našel někdo jiný kdo to konečně udělal.

Přeji příjemný zbytek víkendu Jedudědek 11. 1. 2009, 11:17 (UTC)

I já Vám a díky. Ještě tam něco přihodím, jen ta lenost kdyby nebyla, zdrojů je dost --Zákupák 11. 1. 2009, 11:57 (UTC)

Mini otázka[editovat | editovat zdroj]

Jak se berou ty editace, ja jsem jich napočítal zaokrouhleně 2600.editací za mé působení na wikipedii.--Martinsluka 15. 1. 2009, 11:56

Viz [1]. --Podzemnik 15. 1. 2009, 11:00 (UTC)
A to znamená co?--Martinsluka 15. 1. 2009, 12:06
Nj, to můžeš ;-) Tak jsem tě rovnou zapsal na seznam, ať si neuděluješ vyznamenání sám :-)) Na svojí uživatelskou stránku si metál nainstaluj sám. Jedudědek 15. 1. 2009, 11:25 (UTC)

Richard Fletcher[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, Obracím se na Vás s prosbou o pomoc při vložení článku a obrázků na Wikipedii. Chtěl jsem vložit článek o Richardovi Harry Fletcherovi. Ten se narodil 1853 v Anglii, v Čechách sloužil jako žokej a třikrát vyhrál Velkou Pardubickou. Pátrání po jeho životě mě stálo mnoho úsilí i s pomocí přátel v Anglii a zabralo mi asi tři roky. Pokoušel jsem se článek na Wikipedii vložit (http://cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Harry_Fletcher)a Podzemník mi napsal, že to nesplňuje parametry článku. Obratem jsem ho požádal, aby mi s tím pomohl, ale bohužel se mi neozval. Mám připravený obsáhlejší článek i několik fotografií z jeho života. Pokud tedy budete mít chuť a čas mi pomoci, tak mi prosím napište. Myslím, že Richard Fletcher v Čechách zanechal tak výraznou stopu, že by si místo v encyklopedii zasloužil. Petr63 26. 1. 2009, 16:22 (UTC)

  • První úpravy jsem udělal. Chce to teď hlavně oficiální zdroje z knih, webů. Zkuste další náměty psát na diskusi upravovaného hesla, já to přeberu a vložím. S fotkami z rodinného archivu bude problém s autorskými právy a technikou vložení. Časem se to udělá. --Zákupák 26. 1. 2009, 16:57 (UTC)

Dobrý den, bylo by možné vlořit odkaz na tento článek na jméno R. Fletcher do článku o Velké Pardubické? Výsledky R. Fletchera byly doplněny podle knihy J. Hubálka a M. Nehyby Od Fantoma po Peruána a podle dobových novin Perštýn. Petr63 1.2.09

Hotovo. Otevřete si editaci u Pardubické a okopírujte na svou obrazovku mimo wiki tvar takových odkazů. Stejně tak si okopírujte šablonu s knižním zdrojem a přepište údaje podle vámi uváděné knížky, pak tu šablonku editujte do hesla na jeho spodní část jako odkaz.--Zákupák 1. 2. 2009, 12:07 (UTC)

Sondy Luna[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Pro další Luny chci upozornit, že od Luny 9 byly vyráběny v Chimkách v OKB Lavočkina, nikoliv v OKB 1. Totiž od začátku roku 66 se všechny sondy dělaly u Lavočkinů. Zdravím.--Jann 1. 2. 2009, 18:24 (UTC)

Dík za upozornění, konec bezmyšlenkovému kopírování. --Zákupák 1. 2. 2009, 18:28 (UTC)
Projel jsem namátkově SPACE, u Luny 14 uvádí stále OKB 1, u řady dalších konkretního výrobce neuvádí. Před další Lunou to musím prostudovat i v jiných webech a pak případně opravit v našich heslech.--Zákupák 1. 2. 2009, 18:37 (UTC)

Milštejn[editovat | editovat zdroj]

Zdravím kolego, musím Vám poděkovat za článek Milštejn. Milštejn je něco, co by se mohlo podařit dostat mezi NČ, dá se udělat stejným způsobem jako Tolštejn, hlavně je to v mém dosahu na focení, i když trošku více do kopce. Jinak bych Vás chtěl poprosit, to by byl mnohem delší úkol, pomoci mo dostat článek Lužické hory mezi NČ. Na wiki je i článek CHKO Lužické hory, a to mi dělá trošku problém. Je to docela identické, i když to jedno a totéž není. Hranice Lužických hor nejsou úplně stejné s CHKO a pak se další problém s německou stranou Lužických hor, ona se jmenuje trošku jinak Žitavské hory. Hlavně by neměli být problém s fotkami, nicméně existuje velice dobrý web Lužických hor, aby tu nebylo obvinění z opisování. málo které pohoří má tak kvalitní web. Cjtěl bych slyšet váš názor.--Mirek256 14. 2. 2009, 08:52 (UTC)

Taky dobrý den. Potom, co předváděli páni kolegové vůči Gothicovi2 při jeho snaze vylepšit heala na NČ, jsem se rozhodl vůbec o DČ a NČ neusilovat. Ani u Zákup, ke kterým mám velké množství podkladů. Kdykoli přijdu do okresní knihovny v České Lípě a vidím co všechno tam mají, všechna hesla ze severních Čech by se dala velmi, velmi rozšiřovat. Zejména nádherné práce z Vlastivědného musea, Okresního archivu. A těch webů co dnes už je! Nicméně tu jsem že mi to baví a na jakékoli spory, dokazování správného tvaru jména či hádání se o potřebném počtu referencí a fotek nepřistoupím, to ne, do toho nejdu. Mohu Vám pomoci tak, že dodám nějaký údaj, informaci o knize, v žádné nominaci být citován nechci.--Zákupák 14. 2. 2009, 09:24 (UTC)


Já Varnsdorf taky předtím vzdal, ale já chci abyste mi pomohl s pravopisem atd. Je pravdou, že Gothic to považoval dle mého názoru za šikanu. A navíc co se vlastivědy týká, člověk chodí po velice tenkém ledě, prameny se liší, to se při pečlivém studiu zjistit. Platí to jak o Tolštejnu, tak a Varnsdorfu. Autoři překladů se většinou musí živit ještě něčím jiným, nemají čas to ověřovat, pak se opisuje co není dobře. Ve Varnsdorfu je ukázkový příklad nadmořská výška Hrádku, udávají se až tři údaje lišící se o padesát metrů! Je špatně i informační tabule, na MěÚ to vědí, ale nebudou ji měnit. Co se Gothica týká, někdo má z referencí a a hádání se maličkosti srandu, já ne. A navíc dle mého názoru, na české wiki pojali NČ hrozně přísně, víc než na en a de. Jinde to nesleduji. A u nás jsou NČ trošku jednostranné, planety, křížové výpravy, Izrael, veterinární choroby jak už bylo jinde napsáno. Ale to je tím, že nikdo jiného nic nepíše, není to vina autorů.

Stuart Roosa[editovat | editovat zdroj]

Dobré odpoledne! Děkuji za upozornění. Omylem jsem uni v Coloradu smazala. Podle ostatních wiki (en, de) vystudoval i uni v Arizoně. Ještě jednou díky za upozornění.--Schuminka janička 14. 2. 2009, 11:43 (UTC)

Kosmonauté - Kosmonauti[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych upozornit že před časem došlo ke změně ve všech kategoriích slova kosmonauté na kosmonauti. Hesla kosmonautů vám teď hážou červenou kategorii "Kosmonauté". Zdraví --Jann 15. 2. 2009, 19:31 (UTC)

Dík za upozornění, některé části hesel kopíruju a tak to vzniká. Dám si pozor--Zákupák 15. 2. 2009, 20:16 (UTC)

Rumburk[editovat | editovat zdroj]

Milý Zákupáku, nechtěl by jsi se mnou a Mirkem256 dovést článek Rumburk mezi nejlepší? Ty už jsi dokázal totéž se článkem Varnsdorf . Díky za odpověď. --Kmenicka 16. 2. 2009, 06:21 (UTC) Nemluv a dělej .

Odpověď o 2 odstavce výše platí i tady. Ne, chci se věnovat okresu Česká Lípa, kde žiju. A portálu kosmonautika. Držím palce--Zákupák 16. 2. 2009, 14:02 (UTC)
No díky... Budeme to potřebovat.... Zatím tvořím na pískovišti. --Kmenicka 24. 2. 2009, 16:22 (UTC)

K mailu[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, konečně (s odstudným zpožděním, za které se velmi omlouvám) jsem se dostal k tomu, abych Vám odpověděl na prosincový e-mail, ovšem odpověď se mi vrátila jako nedoručitelná, takže její jádro kopíruji sem:

Co do ověření přihlášky -- pokud nebudete někdy mít cestu do Prahy či do Brna, tak by možná mohlo být možné ověřit osobní údaje prostě tím že pošlete eggovi fotku nějakého průkazu. Pokud si dobře vzpomínám tak jsme to tak již v některých případech dělali, detaily snad bude znát egg, který přihlášky řeši.

Na 14. března v Praze plánujeme sraz členů a zájemců o přednášky, výstavy a další věci kterých se snad budeme účastnit, tak určitě bude možné ověřit údaje i tam. Přijmout vás přímo před valnou hromadou (kterou předběžně očekáváme někdy v květku) by asi také mohlo být možné.

Co do výše členského příspěvku -- 200 Kč na rok stanovila valná hromada s tím, že pro členy mladší 18 let je to 100 Kč. O tom jestli by stačila pro všechny jsem upřímně neuvažoval, myslím že většině přítomných to přišlo jako vcelku rozumná částka.

Členský příspěvek se platí na kalendářní rok, takže zaplatíte-li jej na 20. dubna 2009 tak vám platí do konce roku 2009. --che 21. 2. 2009, 11:30 (UTC)

Díky za informace--Zákupák 21. 2. 2009, 12:12 (UTC)

1002 článků![editovat | editovat zdroj]

Zdravím kolego, zjistil jsem, že šablonu Portál kosmonautika již vlastní k dnešnímu dni přes 1000 článků. Domlouvali jsme se, že k tomuto výročí rozdáme aktivním uživatelům, kteří pracují na portálu a wikiprojektu Kosmonautická vyznamenání. Dáme se do toho? Možná by šlo překročení 1000 kosmonautických článků zmínit i na portálu. Hezký večer --ZK001 3. 3. 2009, 22:54 (UTC)

Tak na portálu jste to oznámil a tak se mi to i líbí. Než začneme s těmi novými, je třeba vyřešit dva body:

  • miniproblém zamezení duplucity seznamu vyznamenávaných u staršího vyznamenání Galileo Galilea. Protože jste vytvořil stránku u našeho projektu, kde je uvedeno, ovšem to vyznamenání má svou samostatnou stránku u všech ostatních. Čili buďto budou oba ty seznamy identické, nebo i našeho wikiprojektu dáme vědět, že sice existuje jako obecné pro všechny tři příbuzné portály (a odkaz na něj nechat), ale na našem portálu ať tam nikdo nový seznam nezakládá.
  • sladit seznam všech vyznamenání s těmi našemi. Aby tam byla a mohli je jednou využít i naši následovníci, nemuseli je hledat pod wikiprojektem.

V obou případech navrhuji požádat o názor Chmee2(škoda Krvesaje) či oznámit to Pod lípou. Aby nás někdo později neobvinil z partyzánštiny. Jednou dané vyznamenání bych nerad odebíral. Ale také je možné, že to zbytečně komplikuji--Zákupák 4. 3. 2009, 16:02 (UTC)

Řád Galileo Galilea na stránce Kosmonautická vyznamenání na wikiprojektu je jen odkaz na skutečný seznam vyznamenaných, takže určitě nejde o duplicitu. Místo, kam se ocenění kolegové uvádějí, je jen jedno. Doplnil jsem tam ještě hlášku "Seznam vyznamenaných" a odkaz na aktuální seznam, aby to bylo jasnější. Když to někdo splete, není problém to přesunout na správné místo.
Sladění ostatní vyznamenání s našimi: na stránce Wikipedie:Vyznamenání za WikiProjekt/Portál jsou ve spodní části naše medaile uvedeny s odkazem na naše seznamy oceněných na projektu. Je to udělané stejně jako Vyznamenání projektu Křesťanství. Myslím, že tím jsou obecné seznamy vyznamenání s našimi dostatečně svázané, není podle mě nic dalšího potřeba. Vytvoření a podmínky udělování jsou probrány na diskuzích našeho wikiprojektu, vy, já a kolegové Krvesaj a Jann jsme se k tomu vyjádřili, o partyzánštinu se určitě nejedná. Oznamovat to Pod lípou není nutné, jedná se o vyznamenání našeho wikiprojektu, která udělují členové projektu dobrým autorům z kosmonautiky, ostatní s tím nemají moc společného (pokud nenapíší dobrý článek z našeho oboru - pak dostanou vyznamenání ;-)). Podle mě je vše připraveno a můžeme začít medaile používat. Zdraví --ZK001 4. 3. 2009, 17:04 (UTC)
Vypadá to neprostřelné. Jdu na to --Zákupák 4. 3. 2009, 18:29 (UTC)

Vzkaz[editovat | editovat zdroj]

Taky zdravím - upozorňoval jste mě svého času na mizernou editaci hesla "Ruská kosmická agentura". Překvapuje mě to, protože jsem to heslo nikdy needitoval a nikdo jiný z rodiny mi do PC neleze. Takže nemám žádné vysvětlení, kdo předstíral moje IP a psal něco o ruských kosmonautech.

Zdravím, nepochopil jsem tento vzkaz v mé diskusi. Respektive vím, co jste po mně chtěl (oba dva články dostaly svou šablonu), ale není mi jasné to úkolování. --Faigl.ladislav slovačiny 14. 3. 2009, 19:11 (UTC)

To nebylo osobně, úkol Vám. Pokud jsem někdy někomu dal šablonu upravit, smazat atd.., vždy ji po mně někdo měnil. Tak raději volám nejbližšího (tedy přítomného) správce. Protože za hodinu už bych zapoměl. Hezký večer--Zákupák 14. 3. 2009, 19:15 (UTC)

Kategorie:Vesmírné stanice[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Trošku jste se ukvapil se Saljuty. Jejich zařazení do Kategorie:Vesmírné stanice je v rozporu s konvencí - Wikipedie:Kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky - totiž z článků v Kateg:Program Saljut patří do nadřazené Kateg:Vesmírné stanice pouze hlavní článek. Přeházím je zpátky. S přáním veselých Velikonoc zdraví --Jann 11. 4. 2009, 07:50 (UTC)

To jsem pochopil jinak, že program není totéž, co stanice. Někde můžeme mít jen stanici, jinde bude existovat jen program, třetí varianta program i stanice. Nicméně pro klid v domě, udělejte to, není to přece tak důležitý problém. Hezké svátky--Zákupák 11. 4. 2009, 08:36 (UTC)

Děkuji[editovat | editovat zdroj]

Děkuji, jsem tu nový (k editaci Teplic) ale jen by mě zajímalo, nevíte náhodou čím je způsobné, že se ty dva obrázky nezobrazují korektně? PS: Já sám v teplicích žiji, a proto i pár věcí sám nafotím... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Fredy.00 (diskusepříspěvky) Přemístěno odsud, --Podzemnik 28. 4. 2009, 16:08 (UTC)

Byli jsme přesunuti sem, tak budu pokračovat zde. Já fotky na Commons zatím neukládal. Ale znovu opakuji - doporučuji napřed smazat ty červené odkazy na nezobrazené fotky a tu označenou Kostelík. Čili heslo uvést do řádného stavu. A pak začít řešit další vyvstalé problémy. Napřed zkontrolujte, zda jste fotky na Commons našel, nebo zda jste je zkusil vložit do hesla hned (což je špatné). Pokud jste je vložil správným postupem napřed tam a teprve pak do hesla Teplice, pak teprve hledejte radu, třeba u kolegy Podzemníka, či nějakého správce. (Také Commons má svoje správce). A prosím, dotazy dávejte každému důsledně na jeho diskusní stránku a vždy se podepište tím, že na konci věty ťukněte na horní lištu, 7 čtvereček zprava. Zatím nashle, o Teplicích hodíme ještě řeč.--Zákupák 28. 4. 2009, 16:26 (UTC)

Raketoplány[editovat | editovat zdroj]

Pokračuji zde. O Uraganu jsem usoudil že jde vlastně o program Buran (obojí znamená bouře), nepochopení patrně vzniklo v 80. letech kdy bylo málo informací. Knížku jsem četl před pár lety, na to že pochází z předinternetové éry je dost dobrá. --Jann 2. 5. 2009, 07:57 (UTC)

  • Ale kdež, on uvádí mezi zdroji internetové odkazy a fakta nová, ne jako Codr. Vydáno 1997 !! Víte co, já to uvedu jako úvodní kapitolu k Buranu se zdroji. A nechám na Vás, zda to pak vyčlenit zvlášť, nebo přesunout pod hlavní heslo Raketoplán.
  • Obdobně váhám, zda udělat jednotlivě hesla Kosmosů, které byly modifikacemi či maketami raketoplánu, nebo některé řady sloučit pod heslo společné. Třeba Kosmos 1374 měl několik následovníků, o kterých máme letmou zmínku u Buranu, ale enwiki udělala pro tu sérii extra heslo. --Zákupák 2. 5. 2009, 11:48 (UTC)

Star Trek[editovat | editovat zdroj]

Zdravím Vás, kolego. Všiml jsem si, že jste zapsán na portálu Star Trek. Svět Star Treku mám rád (ač nejsem skalní fanda alias trekkies), takže jsem se připsal a napsal něco málo do diskusní stránky portálu Star Treku. Mrkněte se tam a snad s tím trochu uděláme. Rád si občas odpočinu tvorbou něčeho jiného, než je vesmír (i když co je Star Trek, že?). Mějte se. --Krvesaj 10. 5. 2009, 14:08 (UTC)

Asi se na to vrhnu až v červenci. Mám půjčené knihy z knihovny a musím je zpracovat a vrátit. Navíc mám teď napilno do půli června v reálném životě v Zákupech (veřejné funkce). Navíc čekám od kolegů avizovanou žádost o recenzi MIRu a že bych pomohl vložit reference, kde bude komise chtít. Takže až 1.července se hlásím na palubě!! --Zákupák 10. 5. 2009, 14:28 (UTC)
Začal jsem později, ale přece, viz diskuse na Portál:Star Trek--Zákupák 1. 8. 2009, 18:36 (UTC)

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

Jestli myslíte zdroj k článku Kosmická loď Planet Express tak to vlstní výzkum není, informace jsem našel na futuramanii hezký den. --[[Wikipedista:El Barto|--El Barto co říkámCo dělám]] 11. 5. 2009, 15:25 (UTC)

Věřím Vám to, takže určitě nebude problém u všech vašich hesel na spodní okraj připsat odstavec Odkazy a tam tu futuramaniu zapsat. A vím, že existují časopisy o hrách, SF a F filmech, na internetu jich je taky dost. Ale vy jste ten, který si musí dát tu práci a zdroje tam dát. Jste dost pracovitý, zvládnete to. --Zákupák 11. 5. 2009, 16:37 (UTC)

Spisovatelé[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, chtěl bych Vás nejprve pochválit za články o spisovatelích, velký kus dobré práce. Chtěl bych Vás upozornit na užitečnou věc, odkaz na Databázi Národní knihovny ČR, šablona Šablona:NK ČR ve tvaru {{NK ČR|ID osoby}}, ID osoby se dovíte zde, takže třeba pro Josef Kuchyňka je jk01070742 , tvar šablony je pak {{NK ČR|jk01070742}}, je často používána v článcích zejména o spisovatelích, pokud jí shledáte užitečnou a začnete jí používat budu jedině rád.

S pozdravem a přáním dalších dobrých článků --Elm 13. 5. 2009, 18:56 (UTC)

Díky, bohužel to ID se mi na odkazu nezjeví, tam je obecný formulář k vyhledávání osob a knih (denně používám), ale ne to číslo. Poraďte, jak ho najít--Zákupák 13. 5. 2009, 20:20 (UTC)
Právě že zadáte do toho formuláře: Josef Kuchyňka a vyjede seznam osob s tím jménem vlevo a ID vpravo... --Elm 13. 5. 2009, 21:09 (UTC)
Tak díky, našel jsem konečně správnou stránku formuláře a vyzkoušel to na Šamberkovi, funguje, zas něco nového umím. Díky--Zákupák 14. 5. 2009, 15:04 (UTC)

Spock lone wolf[editovat | editovat zdroj]

Zdravím do Zákup z Prahy. Jedná se o nové uživatelské jméno jednoho ze starších veteránů Wikipedie, bohužel si už na něj nemohu vzpomenout ** --MiroslavJosef 18. 5. 2009, 15:54 (UTC)

Kosmonauti - jména[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Kdysi se zavedla konvence, že kosmonauty píšeme jméno+příjmení, tedy dvouslovně. A je to u snad 95% hesel. Je to jednodušší i u odkazů, když předem známe tvar jména. Teďka jste najel na trojslovné tvary jmen. Mohu poprosit o návrat k užívanějšímu způsobu? Nevadilo by? --Jann 18. 5. 2009, 19:43 (UTC)

Stává se mi to, když s editací začínám u zdejšího seznamu kosmonoutů, který byl vytvořen trojslovný. Snad už nezapomenu, protože máte pravdu. A teprve pak lze udělat přesměrování na úplné jméno, či dokonce s přezdívkami (ale to asi jen v nějakém krajním případě). --Zákupák 19. 5. 2009, 03:08 (UTC)

Zajímavost k raketoplánům[editovat | editovat zdroj]

Kolego, nevím, možná jsi to zaregistroval, ale pokud ne, podívej se SEM, založil jsem si miniprojektík jen a jen pro raketoplány. Díky za vyznamenání. --Krvesaj 20. 5. 2009, 19:01 (UTC)

Každé ťuknutí kolem kosmonautiky registruju, všechno mám ve sledovaných stránkách a právě proto není zač.--Zákupák 20. 5. 2009, 19:09 (UTC)

Sylva Berkova?[editovat | editovat zdroj]

Zdravím; možná byl tenhle vzkaz určen vám (a možná ne). --Mormegil 21. 5. 2009, 19:31 (UTC)

Už jsem jí objasnil, že takto ne. Je starší krajankou z Argentiny, se kterou jsem přes Wikipedii navázal před 14 dny písemný kontakt a teď jí přemlouvám, ať se zapojí. Jenže ne takto.--Zákupák 21. 5. 2009, 19:48 (UTC)

FK Teplice[editovat | editovat zdroj]

Rád bych Vám poděkoval za práci na stránce FK Teplice a zároveň vysvětlil své editace nepodpořené zdroji. Jsem dlouholetým fanouškem a v sezonách 91/92 až 98/99 jsem navštěvoval domácí zápasy Teplic s železnou pravidelností. Přečtl jsem také knihu "Kdo to zavinil" od Pavla Biedermanna (novináře), který shromáždil informace o historii klubu a vydal je, tuším, že v roce 1995 nebo 96 v knižní podobě. Knihu dostanu do rukou asi v následujícím týdnu. Zjistím potřebné iniciály, abych mohl uvést relevantní informace o zdroji. Možná je na mé wiki-činnosti znát má nováčkovská neobratnost, tak mě prosím omluvte. Děkuji za shovívavost. --Otas 67 27. 5. 2009, 09:30 (UTC)

Vše je vůči Vám OK. Ale abych pravdu řekl, heslo dobré není. Rozpisy zápasů a aktuální seznam z léta loňského roku, to bych viděl raději jako přílohu. Protože proč zrovna rozpitvaný loňský rok a ne výsledky ročníků starších, alespoň postupovavých? Chybí nám tam poslední 4 roky (závěrečné umístění), seznam mužstev mimo A (myslím B, dorost, žáci atd)), pár fotek přetažených přes Commons. Těším se na vaše příspěvky. Zdraví doživotní fanda Teplic --Zákupák 27. 5. 2009, 15:53 (UTC)

Zdravím a děkuji za odpověď. Já při studiu medicíny asi nestihnu převzít odpovědnost za celé stránky. Vaše vyjádření v diskuzi: "Ale abych pravdu řekl, heslo dobré není." Jsem asi nepochopil zcela možná i díky tomu, že celé stránky jsem ani nepřečetl... Moje editace se týkaly pouze období 92-96 (v obsahu 1.6, 1.7 a 1.8), na které se cítím mnohem víc, než na soudobou historii a které jsem po Vás trochu poopravoval. (III.liga v Tp byla v sezonách 91/92 a 92/93.) Pěkný den. Můj příslib zdroje po víkendu trvá.--Otas 67 29. 5. 2009, 05:46 (UTC) Zdroj jsem doplnil včetně ISBN a doporučuji. Zdravím! --Otas 67 2. 6. 2009, 15:30 (UTC)

Nu, zeptám se v českolipské knihovně, ale moc nedoufám. Až budete mít prázdniny, zkuste z té knihy čerpat vlastními slovy (ne kopírovat) a začít heslo přetvářet. --Zákupák 2. 6. 2009, 16:05 (UTC)

Psal jsem o svých vzpomínkách, které jsou v souladu s historií a tudíž i zdrojem, který jsem přímo k příležitosti editace neotvíral. Můj jazyk se Vám asi nelíbí, neboť studium medicíny je mor jazykového citu...maximum pojmů v minimu vět...asi to nemá smysl vysvětlovat. Přeji příjemný den.--Otas 67 3. 6. 2009, 08:59 (UTC)

Asociace fanoušků science fiction[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Asociace fanoušků science fiction. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Kacir 28. 5. 2009, 17:25 (UTC)

Zákupák a Commons[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, mám pocit, že i přesto, že se Vám někteří snažili osvětlit, jak to na Commons funguje, nerad tam chodíte. Vaše články často postrádají obrázky, což je opravdu škoda, když často jsou uloženy na Commons. Chápu, že angličtina může být pro některé problém, ale většina důležitých věcí tam už je v češtině včetně informacích o licencích, nahrávání obrázků apod. V poslední době navíc přibývají další a další věci v českém jazyce. Jestli ty věci vidíte pořád v anglické jazyce, je to způsobeno tím, že nemáte nastavený český jazyk jako jazyk rozhraní. Pokud máte zájem pracovat s Commons, dovolil bych si Vám poskytnou návod v pár krocích, jak si nastavit češtinu jako jazyk rozhraní - tj. jazyk, ve kterém se Vám budou zobrazovat texty licencí, návody, informace atd. atd., pokud jsou samozřejmě v češtině dostupné:

Zde vyberete jazyk cs-Česky
  • Běžte na commons - [2]
  • Vpravo nahoře máte Log in / create account, klikněte na to. Už tam by jste měl vidět tabulku jazyků, mezi kterými je napsané i „Česky“. Po kliknutí na to se můžete normálně přihlásit
  • Po přihlášení klikněte vpravo nahoře na Nastavení nebo My preferences
  • Tam je v levém sloupci ve spodní části napsáno Language. Z nabídky vyberete cs-Česky (viz obrázek) a pak kliknete vlevo dole na tučné Save

Od této chvíle by to na Vás mělo mluvit česky. Další návody, jak si vytvořit účet a pracovat s Commons, jsou na commons:Commons:První kroky a speciálně na commons:Commons:První kroky/Účet. --Podzemnik 30. 5. 2009, 09:36 (UTC)

Tak přesně tohoto návodu jsem se bál (a na něj také čekal) už řadu měsíců. Vy mne nutíte se zas něco naučit, a já jsem starý dědek, líný až hrůza. No tak díky, snad to nějak zvládnu.Teda, až bude venku líp, mě z těch mraků bolí i myšlení --Zákupák 30. 5. 2009, 09:42 (UTC)
Člověk se učí celý život, a pokud jste zvládl naučit se editovat Wikipedii, Commons pro Vás bude hračka. Hodně štěstí přeji, --Podzemnik 30. 5. 2009, 10:58 (UTC)
Díky za vlídná slova. Začalo to se mnou česky mluvit dřív, než jsem se dostal na to Loin in a Language. Asi jsem něco zmáčkl mimochodem. Ostatní postupy až později. --Zákupák 30. 5. 2009, 11:25 (UTC)

Raimund[editovat | editovat zdroj]

Hotovo, prosím o kontrolu a případné doplnění ** Zdravím z Litoměřic do Zákup --MiroslavJosef 20. 6. 2009, 06:36 (UTC)

Díky, vypadá to dobře--Zákupák 20. 6. 2009, 07:18 (UTC)

Seznam krajanů z území České republiky[editovat | editovat zdroj]

Ministerstvo zahraničních věcí vede dobrý přehled. [3] Dole je tabulka s počtem lidí, co se hlásí k ČR/SK. Vlevo je menu podle zemí. Jednou se k tomu snad dostanu to nějak přepsat pro wiki. Zdravím Pavouk 4. 7. 2009, 14:39 (UTC)

Řád České republiky[editovat | editovat zdroj]

„Řád České republiky“

Dobrý den, chtěl bych Vám tímto udělit Řád České republiky za to, že jste napsal už takovou hromadu článků o tématech týkajících se ČR. V poslední době hlavně narážím na Vaše články o hradech, které mě moc těší. Mějte se pěkně, --Podzemnik 9. 7. 2009, 11:52 (UTC)

Tož děkuju moc, mám je v plánu rozšířit, už jsem si půjčil pár knížek. Přeji i Vám chuť do psaní a hezkou dovolenou.--Zákupák 9. 7. 2009, 12:51 (UTC)

Shoda jmen[editovat | editovat zdroj]

Jen vás chci upozornit na tuto žádost, přece jen se vás to může trochu týkat, tak jen, jestli nemáte námitky proti jmenovci :-) JAn 11. 7. 2009, 21:44 (UTC)

Upozorním jej hned na úskalí možné záměny, námitky nemám--Zákupák 12. 7. 2009, 03:08 (UTC)

+kategorie Obsahy knih[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, v tomto smyslu si zle ulehčit práci a zadat tuto práci robotovy. Viz Wikipedie:Bot/Žádosti o provedení práce.--Juan de Vojníkov 8. 8. 2009, 05:48 (UTC)

Procházím všechna hesla a zjišťuji, že vymezit vhodná hesla je třeba po jejich pročtení, protože někdy se o obsahu nic nedozvíte, jsou tak jen technická data o vydání knihy s názvem, či nacházím subpahýly s jednou větou, kam tu kategorii vkládat nechci. Nicméně díky za zájem.--Zákupák 8. 8. 2009, 05:52 (UTC)

Copyvia[editovat | editovat zdroj]

Pokud objevíte copyvio, je třeba postuvat podle zaběhlého způsobu aby došlo k jeho případnému odstranění z historie článku.--Juan de Vojníkov 9. 8. 2009, 05:53 (UTC)

Abych pravdu řekl, nechávám to na správcích, já jen upozorňuji autora i v diskusi hesla. Ovšem řada správců se tím často nezabývá a možná bych se Vaší (oprávněné) výtky nedočkal, kdybych si toho také nevšímal. Mimochodem, Vás bych na ten post podpořil. --Zákupák 9. 8. 2009, 06:11 (UTC)
Ne vážně, správci si toho nemusí všimnout. Minimum co můžete udělat je odstranit copyvio verzi z článku a umístit to alespoň do seznamu na prověření, pokud nechcete ubíjet nováčka šablonami a normálně se s ním domluvit. PS: mě by nikdo nezvolil, jestli myslíte byra.--Juan de Vojníkov 10. 8. 2009, 05:33 (UTC)

Wikipedie:Hlasování o smazání[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, kategorii Obsahy knih jsem navrhl na smazání, prosím neberte si to nějak nepřátelsky, ale opravdu si myslím, že ta kategorie je zbytečná. Požádal jsem hlasující o vyčkání na vaší reakci kvůli vyváženosti. S pozdravem --Elm 10. 8. 2009, 10:05 (UTC)

Jednáte fér, žádné nepřátelství v tom necítím. Vždyť jsem Vás o to požádal, prostě je třeba to řešit. Chvíli podumám nad formulacemi. Ahoj--Zákupák 10. 8. 2009, 11:09 (UTC)

Portál:Medicína[editovat | editovat zdroj]

Zdravím a v úctě smekám:) Díky za poznámku o seznamu portálů na Hlavní straně, vím o tom, doufal jsem, že si někdo s oprávněním všimne. Nestalo se:) Zkusil jsem teď požádat na diskusi Hlavní strany. Pokud by Vás napadl jiný způsob, budu vděčný za echo. --Mzvol1 13. 8. 2009, 12:16 (UTC)

Možná se mýlím, ale nikdo konkrétní na cs-wiki odpovědný za Hlavní stranu a seznam portálů není. Kdo si dal tu práci s vytvořením portálu, by měl sám doplnit jeho existenci na všech místech, kde je to třeba. V šabloně, která obsahuje soupis portálů, na dvou místech zmiňovaného seznamu portálů u hlavní strany a možná i jinde. Já to sám nevím přesně, portál jsem nezakládal, ale vím, že existuje podrobný popis, poučení pro zakladatele portálů. Dalším řešením je obrátit se na ty vedoucí portálů, kteří jsou zároveň Správci (Horst, Mercy, Faigl), ti budou vědět.--Zákupák 13. 8. 2009, 13:42 (UTC)

Mé portály[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, Před časem jsi mi na mou diskuzní stránku umístil komentář o tom, že bych měl své portály umisťovat na tuto stránku. Já jsem se o to pokusil konkrétně se zapsáním portálu o Šluknovském výběžku. Doufám, že touto mou editací jsem to udělal správně. Kdyby ne, tak umísti komentáře na mou diskusní stránku. Díky. --Kmenicka 25. 8. 2009, 18:10 (UTC)

Ahoj, udělals to dobře. Není tvoje chyba, že máme seznamy portálů v různých šablonách i heslech, mimo onoho Wikiportál třeba Titulní strana Wikipedie, či Portál:Obsah. Jsou ručně doplňované a počty hesel se různí. Takto nedobře to vymysleli lidé před roky a já si netroufám takové závažné stránky a šablony měnit. Upozorňoval jsem na to porůznu, ale zas tak důležité to není.. Dobrý večer.--Zákupák 25. 8. 2009, 18:24 (UTC)

Mimiatura[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, domněnka že slovo miniatura pochází od minus (lat. menší) je sice ozdrojovaná, bohužel jazykově nemožná. Přípona -urus (-ura, -urum) znamená "co je třeba udělat" a přidává se ke slovesům. Žádné takové slovo od základu minus (minor) není a autoři Vašeho zdroje zřejmě neuměli latinsky. Jinak řečeno, ne každý tištěný zdroj je spolehlivý. Nechci to řešit revertem, které nemám rád, ale doporučil bych Vám tuhle editaci zrušit. Zdraví --Sokoljan 17. 10. 2009, 19:17 (UTC)

Opravil jsem to, ale nemám dobrý pocit. Protože nebylo psáno, že to tak je, ale že někteří historici uvažovali o jiném významu. Ani autor oné statě Jiří Cirkl před 25 lety netvrdil, jak je to správně. Inu, dal jsem na Vás a smazal onu větičku.--Zákupák 17. 10. 2009, 20:17 (UTC)
Díky! Myslíte, že to byla užitečná informace? Pro uklidnění jsem přidal referenci na etymologický slovník. Zdraví --Sokoljan 17. 10. 2009, 20:46 (UTC)

Opportunity[editovat | editovat zdroj]

Brýden spolu s kolegřekou Birnakem (ona je to HLAVNĚ birnakova prace byl bych sobec kdybych to nepřiznal) jsme přeložili ze slovenskej wikipédie GA opportunity, to zatím je na birnakově píkovišti, chceme z něj udělat Dobrý článek ale ještě před přesunem do HJP jsem se chtěl zeptat tebe a Krvesaje jestli se vám článek líbí a co na něm ještě vychytat, připomínky prosím piš buď do mé, nebo Birnakovy diskuse díky--El Barto 20. 10. 2009, 11:55 (UTC)

Jsem zmaten, vždyť to heslo existuje, tak proč ho jednak budujete na pískovišti a zároveň je šablona Pracuje se v hesle? Nasázejte to celé z pískoviště do hesla, pak do diskuse i na náš portál napište svůj záměr, bude to Vás dvou zásluha, nikdo Vám to nevezme a všichni Vám oběma rádi vypomůžeme. Než to dojde na DČ, dotáhněte napřed do hlasování o NČ Saturn I. Na co čekáte? --Zákupák 20. 10. 2009, 12:42 (UTC)

Vytvořené články[editovat | editovat zdroj]

Všiml jsem si vaší poznámky u Mormegila. Tento odkaz by měl jít. Zřejmě nefunguje jen přímý odkaz na konkrétního uživatele. --Harold 22. 10. 2009, 14:23 (UTC)

Velice děkuji, to funguje--Zákupák 22. 10. 2009, 14:57 (UTC)

Červinka[editovat | editovat zdroj]

Zdravím do Zákup z Prahy - jenom upozorňuj na jednu maličkost. Rozcestníky s příjmeními osob zásadně řadíme podle české abecedy, rozcestník (seznam osob) je tak podstatně přehlednější ** MiroslavJosef 22. 10. 2009, 15:51 (UTC)

Eugene Trinh[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den. Objevil jsem starší heslo kosmonauta – Eugene Trinh – bez šablony portálu, tak vás upozorňuji, jenom pro jistotu, pro vaši evidenci. --Jann 22. 10. 2009, 18:00 (UTC)

Dík, heslo 1360. Odkazů na Portál je víc, v diskusích, wikiprojektu atd, já zapisuji čistá hesla. Takže dík--Zákupák 22. 10. 2009, 18:10 (UTC)

Knihy Star Trek[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, dávám ku zvážení, jestli by nebylo dobré psát u jednotlivých přepisů kapitol také odkaz na danou epizodu. Snažím se a tak první série se nám začíná pomalu modrat. Navíc to ušetří čas v případě přepisu příběhu, protože u každé epizody si dávám docela záležet a v knížce asi nebude o moc jinačí. --El Carlos 25. 10. 2009, 21:58 (UTC)

Já si s obsahy knižních epizod záležet nedávám, jsou velmi stručné, jinak by celé heslo bylo obrovské a kopírovalo by Vámi již napsané texty. Tu návaznost na daleko lepší podrobnější filmová hesla (kniha jen kopíruje TV seriál) tam postupně k scénářům vložím, to je dobrý nápad--Zákupák 26. 10. 2009, 03:43 (UTC)
Já určitě nechtěl říct, abys přepisoval příběh. Jenom mám dojem, žes tak u 1. nebo 2. knihy činil a ne ledabyle. To provázání na epizodu ušetří práci tobě i případným dalším spisovatelům. --El Carlos 26. 10. 2009, 07:59 (UTC)

Vzkaz[editovat | editovat zdroj]

Vkládám vzkaz chybně umístěný na wikistránku:

ahoj zákupáku, jsem sylva berková z argentíny, úplne náhodou jsem otevrela tuhle stránku, ani nevím jak. nasla jsem mé jméno a tak písu a zdravím. Sylva -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 186.124.233.78 (diskuse)

Srdečně --Kacir 26. 10. 2009, 01:40 (UTC)

Díky, jsem s ní v kontaktu občasnými emaily, proč volila tento způsob nevím. Asi reagovala na obsah mé stránky, kde se o ní nejmenovitě zmiňuji. --Zákupák 26. 10. 2009, 03:47 (UTC)

Odměnění za odvedenou práci[editovat | editovat zdroj]

Drahý Zákupáku, pro tvou odhodlanou práci na portálu Star Trek, která spočívá nejen v psaní nových článků, ale i náboru a zaškolení mladých kadetů, si ti dovoluji udělit vyznamenání Galaxie. Jakožto první nositel této hvězdy buď i nadále vzorem všem, kteří přebírají káru tohoto portálu. --El Carlos 26. 10. 2009, 21:28 (UTC)

Děkuji--Zákupák 26. 10. 2009, 22:47 (UTC)

Naši savci[editovat | editovat zdroj]

Přesunul jsem článek na název bez rozlišovače, zdá se mi, že v tomto případě není rozlišovač potřeba.--Tchoř 27. 10. 2009, 20:38 (UTC)

Uvažoval jsem o možném stejnojmenném heslu, ale máte pravdu, zatím není a třeba nebude. Takže dík--Zákupák 27. 10. 2009, 20:49 (UTC)

Abaco Barb[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, koním vůbec nerozumím, jen jsem si všiml, že anglický link en:Abaco Barb vede na en:Barb (horse) a odtud iw zpět na české Berberský kůň, což asi není zcela v pořádku. zdraví --Gampe 3. 11. 2009, 13:32 (UTC)

Bylo to kdysi založené špatně, heslo pro koně mělo inwiki na ostrov, kde ty koně žijí. Proto jsem (honem honem, čili s chybou) založil nové heslo pro koně a změnil náplň stávajícího hesla pro ostrov. A teď obě rozšířím, zdroje jsou i na Seznamu.--Zákupák 3. 11. 2009, 13:50 (UTC)

Wikikytička[editovat | editovat zdroj]

Wikikytička
Wikikytička

Ahoj, rád bych tě vyznamenal wikikytičkou za pomoc s portálem houby, za jeho nakopnutí a obnovu. Díky moc!!! Hagar 5. 11. 2009, 18:16 (UTC)

Díky, práce je Tvoje, já jen naznačil, co by. Ale hlídat ta hesla i portál budu také, ale jen lehce, vrtám se do čtyřech.--Zákupák 5. 11. 2009, 18:19 (UTC)

Diskuze: Portál Star Trek[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. Sledujete Diskuzi portálu? Psal jsem všem členům, aby řekli svůj názor na nový vzhled a vím, že Vy jste měl několik zajímavých nápadů, které bych potřeboval rozvinout, ideálně s příklady. --El Carlos 17. 11. 2009, 11:11 (UTC)

Mimochodem jsem dokončil ty hodnosti, resp. jsem zapojil do procesu přítelkyni, která umí trochu grafické programy a výsledek:
Jenom bych Vás poprosil o nakouknutí na Wikipedie:Seznam vyznamenaných „Vyznamenání Galaxie“, jestli jsou ty pravidla tak, jak jste si představoval nebo bude třeba ještě něco upravit a specifikovat.--El Carlos 17. 11. 2009, 19:11 (UTC)
Přítelkyni máte na úrovni. Já bych takto nechal, je to O.K.
A teď na jiné téma - na diskusní stránce Portálu se má diskutovat o jeho vzhledu (což děláme s touto vyjímkou i my dva). Ale problémy kolem hesel obecně, tedy šablon, kategorií, obecného názvosloví, záměr co vlastně všechno potřebujeme se všemi hesly kolem portálu udělat, by měly být na souvisejícím Wikiprojektu. Konkretní problém jednoho hesla na diskusní stránce toho hesla. Když určitá oblast kdekoli nabobtná do nepřehlednosti, lze udělat podstránky wikiprojektu, které lze roztřídit. Třeba Wikiprojekt Star Trek/Filmy atd. A tam přesunout všechny diskuse z našich osobních stránek, portálu atd. k tomu tématu. Čili múj návrh je, vytvořme do vzoru jiných Wikiprojekt Star Trek. Inspirujme se na portálu Kosmonautika. Žádný spěch, jednou, podle nálady. Cíl je jasný - dotáhnout k nám trekies, portál a pár hesel dovést k označení DČ.--Zákupák 17. 11. 2009, 19:34 (UTC)
Abych pravdu řekl, taky mě to napadlo. Problém je, že jsem Projekt nikdy nedělal a ačkoliv mohu technicky vypomoci, nevím co přesně k tomu potřebuji. Další naše stejná myšlenka je přitáhnutí těch Trekkies. Mě dokonce napadlo už něco na způsob verbování :-D. Zkusím si prohlédnout ten Projekt Kosmonautika a věřím, že to půjde. --El Carlos 17. 11. 2009, 19:56 (UTC)
Viz Kategorie:WikiProjekty. Existuje návod za zakládání Wikiprojektů a existuje i řada sotva začatých (jen šablona, 1-2 věty) To se dá zkopírovat přes stránku odkazovanou vlevo nahoře Portál Wikipedie. A na ní vpravo. Něco se přece jen smí i na Wikipedii kopírovat zcela beztrestně.--Zákupák 17. 11. 2009, 20:05 (UTC)

No, když se podíváte nově na portál, tak na projekt, tak zjistíte, že jsem si toho vypůjčil vícero :-) Projekt znáte z kosmonautiky. Budu rád, když na něm zhmotníte své nápady. --El Carlos 17. 11. 2009, 23:21 (UTC)

Je to super. Během 10 dnů to dáme dohromady, denně něco pro radost.--Zákupák 18. 11. 2009, 03:13 (UTC)

Člověk a kůň[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Člověk a kůň. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Tchoř 18. 11. 2009, 10:34 (UTC)

Děkuji za takové povzbuzení do další práce. Přežil jsem horší věci--Zákupák 18. 11. 2009, 16:44 (UTC)
To víte, že takovou věc nepíšu s potěšením. Ale lepší začít to řešit včas, než kdybyste článků o nevýznamných knížkách založil desítky a až pak někdo přišel ... --Tchoř 18. 11. 2009, 17:05 (UTC)
Já Vás nerad kritizuji, protože si Vaší práce opravdu cením a velmi vážím, ale do Wikipedie IMHO patří pouze významná literární díla, obecné encyklopedie však nikolivěk ** Zdravím do Zákup MiroslavJosef 18. 11. 2009, 17:09 (UTC)

Když už jsme zašli ke kolegovi "na pokec", tak se jej musím zastat. Nějak tomu má prostá mysl nestačí. Zabírá Vám to heslo jméno pro Váš článek? Neúnosně zatěžuje server? Máme limit xxx.xxx hesel pro cs wiki??? Vzpomeňte si vždy radši na slogan „Že něco neznáte, neznamená, že to neexistuje.“, zvlášť kolega Tchoř. --El Carlos 18. 11. 2009, 18:53 (UTC)

S tím serverem a limity je to do jisté míry pravda — o používání serverů totiž rozhoduje provozovatel Wikipedie a ten od cswiki komunity očekává, že budeme psát encyklopedii o encyklopedicky významných věcech v češtině. Kdybychom se místo toho rozhodli psát knižní katalog, tak bychom porušovali cíle dané provozovatelem serveru. Pokud chcete se Vám nastavená pravidla nelíbí, tak se, prosím, klidně snažte o jejich změnu, ale přesvědčovat Wikipedisty, aby pravidla ignorovali, nebude ta správná cesta k cíli. K takové debatě by ale bylo lepší používat jiný prostor, než diskusi kolegy Zákupáka. Tu poznámku o neexistenci jsem nepochopil, já existenci té knihy nijak nezpochybňoval. --Tchoř 19. 11. 2009, 10:57 (UTC)

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]

„Wikipedista II. stupně“

Tak jsem vcelku náhodou zjistil, že splňujete podmínky pro vyznamenání Wikipedista II. stupně. Takže tady ho máte a mnoho dalších úspěchů (nejen) na wiki přeje --Saltzmann 18. 12. 2009, 01:11 (UTC)

Děkuji--Zákupák 18. 12. 2009, 01:13 (UTC)
Určitě není zač. :-) --Saltzmann 18. 12. 2009, 01:15 (UTC)

Benjamin Sisko[editovat | editovat zdroj]

Ahoj kolego. Předně gratulace k postupu na Wikipedistu II. stupně. :) Mám ale dotaz k Benjaminu Siskovi. Moc rád jsem si tebou vytvořené heslo přečetl, ale zaujala mne jedna věta - cituji: " i zde nebyl kvůli příliš častému střídání rodin nespokojen". Je to tak v pořádku, nebo tam má být, že tam nebyl SPOKOJEN? Děkuji a přeji krásný den. --Krvesaj 18. 12. 2009, 23:10 (UTC)

Dnes jsem tu knihu Vyslanec dočetl. (Čtu vždy jen v autobuse cestou domů, takže třeba měsíc) Tam píše, že jeho syn díky střídání rodin na stanici na Marsu přestal nové kamarády hledat a tak se rozhodl odejít --Zákupák 18. 12. 2009, 23:14 (UTC)
Děkuji za odpověď. Věřím vám, jen se mi tam nezdál ten dvojitý zápor "nebyl nespokojen", toť vše :) --Krvesaj 18. 12. 2009, 23:17 (UTC)

Žampiónový řád[editovat | editovat zdroj]

Žampiónový řád
Žampiónový řád

Ahoj, rád bych ti udělil Žampiónový řád za významnou spolupráci na portálu houby, hlavně za vytrvalé zapisování novinek. Díky, moc mi to pomáhá --Hagar 19. 12. 2009, 20:42 (UTC)

Díky, pomohu rád--Zákupák 19. 12. 2009, 20:43 (UTC)