Wikipedista:Rade 1882/moje pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jára Cimrman Byl velký český velikán,mataematik,vynálezce. Psal hodne her. Napsal například hru:Afrika,Posel z Liptkávova,Němý Bobeš.

Jára Cimrman[editovat | editovat zdroj]

Jára Cimrman je známá osobnost.Byl to vynálezce,psal divadelní hry z nichž například Můžeme jmenovat:Posel z Liptákova,Vyšetřování ztráty třídní knihy,Dobytí severního polu.Rade 1882 (diskuse) 4. 4. 2014, 16:35 (UTC))

Pan Vok odchází[editovat | editovat zdroj]

Film pan Vok od chází natočil režisér Karel Steklý po uspěšném filmu Svatby pana Voka. Ve filmu Svatby pana Voka hrál titulní roli známý český herec Miloš Kopecký. Ve filmu pan Vok odchází ztvárnil hlavní roli Martin Růžek,mimo jiné oba filmy se na táčely na zámku Červená lhota. Výborný tam byl i herec Václav Sloup. Film se odehrává za doby císaře Rudolfa II.(Rade 1882 (diskuse) 4. 4. 2014, 17:58 (UTC))

Hrad Křivoklát[editovat | editovat zdroj]

Hrad Křivoklát je hodně známý hrad nachází se v okrese Rakovník. Skládá se z Hradní kaple,Válcové věžě,Rytiřzkého sálu,průchozí veže z hodinami,hejtmanstvý.


(Rade 1882 (diskuse) 6. 4. 2014, 17:34 (UTC)).

Film Svatby pana Voka[editovat | editovat zdroj]

Film Svatby pana Voka natočil režisér Karel Steklý Titulní roli ztvárnil Miloš Kopecký. Hrdinou filmu je historická postava Petr Vok z Rožmberka. Tato posatava se uchází o mladou Kateřinu Z Ludanic. Další role si zahráli :Pavel Landovský,Vladimír Brabec,Václav Sloup,Otakar Brousek starší,Waldemar Matuška Hudbu složil Václav Kopta.