Wikipedista:Matijak

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
fr-2 Cet utilisateur dispose de connaissances intermédiaires en français.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
rm-1 Quest utilisader ha conuschientschas fundamentalas dal rumantsch.
hu-1 Ez a szerkesztő alapszinten beszéli a magyar nyelvet.
Wikipedisté podle jazyka
Mým rodným městem je
Ústí nad Labem.
Matijak je hrdým podporovatelem
Rusínů.
Matijakovi rozhodně nevykejte. Při vykání si připadá moc starý. Vy-0
Od wikinarození tohoto uživatele uplynulo 14 let a 70 dní
Moje skromná díla na Commons.

Dnes již hrdý absolvent ČVUT v Praze, oboru Dopravní logistika, z čehož i plynou moje hlavní zájmy – železnice, elektrická MHD, cestování, fotografie a hudba (hlavně metalová, rocková a vážná).

Na Wikipedii se snažím pracovat hlavně na článcích o železnici a technice. Kromě klasických železnic se zajímám o důlní a průmyslové provozy (především v regionu severních a severozápadních Čech) a s nimi spojené lokomotivy. Kromě samotných důlních drah shromažďuji informace i o historii dobývání a těžby uhlí v této oblasti.

Mým oblíbeným regionem je východní Slovensko a sousední Podkarpatská Rus, miluji také Švýcarské Alpy, zejména kanton Graubünden a tamní Rhétskou dráhu; snažím se tyto oblasti popularizovat. Od roku 2021 se učím rétorománštinu, zejména dialekty Vallader a Putér. Obecně se zajímám o geografii a historii alpských zemí, zejména právě Švýcarska; mým dlouhodobým cílem je aktualizovat a vylepšit články o obcích, městech, stavbách a další hesla související se Švýcarskem.

Založené články: [[1]]

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Toto je osobní stránka uživatele Wikipedie.

Nejedná se o encyklopedický článek. Pokud tuto stránku vidíte na jiném serveru než na Wikipedii, pravděpodobně se jedná o kopii Wikipedie. Uvědomte si, že si prohlížíte neaktuální kopii a uživatel, kterému tato stránka patří, zřejmě nemá s tímto serverem žádné vztahy. Originál uživatelské stránky najdete na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Matijak.