Wikipedista:Lomokola/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Gold'n Creek[editovat | editovat zdroj]

Obecné[editovat | editovat zdroj]

Gold'n Creek je bluegrassová kapela, která byla založena na začátcích roku 2018. V tuto dobu čítala pouze 3 členy a to zpěváka a kytaristu Ondřeje Poláka, houslistu Ondřeje Khola a banjistu Vojtěcha Šlajse. S tímto počtem členů mohla kapela zpívat pouze dvojhlasy a tak již v červnu 2018 přijali basistku Karolínu Hornovou. Díky tomu kapela mohla využít kromě basového doprovodu i trojhlasů.

Prvního koncertu se obecenstvo dočkalo už v dubnu a to v Jablonci nad Nisou, odkud kapela také pochází, v klubu Na rampě. Na tomto koncertě kapela sice nezvítězila, ale ukázala všem co v sobě mají. Vítězství si sice neodnesli, ale za to si získali mnoho fanoušků. První skutečné soutěže se dočkali až na konci září, kdy se účastnili Jizerské noty, konkrétně Dětské noty a skončili na 2. místě. Kromě toho také dostali speciální vokální ocenění. To jim ovšem nestačilo, a tak se ještě v listopadu stejného roku zúčastnili soutěže v Bráně. Celkově jako kapela skončili na 3. místě, ale k výsledku se jim ještě přičetlo zvláštní instrumentální ocenění pro Vojtěcha Šlajse, za hru na banjo. Úspěchy této skupiny pokračovaly i v roce 2019, kdy v se v únoru zúčastnili pražského Folkytonku. Zde se stali dokonce absolutními vítězi do 26 let.

Mají už také samozřejmě spoustu písniček a ještě větší spoustu jich připravují na následující koncerty. Vypíchnout by se dali například Tennessee waltz, Shady grove nebo Dědova lulka, kterou sami považují i za takovou svojí hymnu. Každá kapela také mívá svoje heslo. U tohoto případu tomu není jinak. ,,Není radno zpívat na sucho". To prohlásil zpěvák a kytarista Ondřej Polák, poté co dozpíval koncert.