Wikipedista:Kamilnedoma/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Google Fuchsia

Vlastnosti[editovat | editovat zdroj]

Uživatelské rozhraní a aplikace jsou napsány s pomocí „Flutter“, sady pro vývoj softwaru, umožňující cross-platformové rozvojové schopnosti pro Fuchsia, Android a iOS . Flutter vytváří aplikace založené na technologii Dart a nabízí aplikace s vysokým výkonem, které běží ve 120 snímcích za vteřinu . Flutter rovněž nabízí renderovací engine s názvem „Escher“ s grafickým jádrem Vulkan, se zvláštní podporu pro „Volumetric soft shadows“, což je prvek, který web Ars Technica popsal takto: „vypádá to jako na míru vytvořené pro rozhraní Material Design‘“. Tento systém je také využíván v autonomních vozidlech společnosti Google.


Vzhledem k vývoji softwaru Flutter, který přináší cross-platform podporu, mohou uživatelé na zařízeních s Androidem instalovat některé prvky systému Fuchsia. Web Ars Technica poznamenal, že i když uživatelé mohou testovat Fuchsii, tak zatím "nic nefunguje" a dodává: „Je to všechno jen spousta zástupných rozhraní, která nic nedělají, i když se najde mnoho podobností mezi rozhraním Fuchsie a Androidem, včetně funkce poslední aplikace, nabídky nastavení a funkce split-screen".


Při druhém pohledu společnosti Ars Technica byl poznamenám posun, že věci nyní fungují a vyzdvihnuta hardwarová podpora. Jedním z pozitivních překvapení byla podpora více kurzorů.

Speciální verze prostředí Android Runtime pro Google Fuchsia bude v budoucnu vyvíjena. Bude pracovat na těchto systémech ze souboru FAR, který je ekvivalentem pro Android APK.