Wikipedista:Javor16/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
GoPro logo

GoPro[editovat | editovat zdroj]

GoPro je celosvětově známý výrobce sportovních a outdoorových digitálních Full HD kamer. Značka GoPro vstoupila na trh v roce 2005 a je plně vlastněna společností Woodman Labs, Inc.

Historie[editovat | editovat zdroj]

První historie značky GoPro se připisují, jejímu zakladateli Nicku Woodmanovi. Nick je a byl vášnivý surfař a napadlo jej, aby mohl sdílet svoje zážitky z cest a surfařských výletů, tak si na svoji hlavu přilepoval pomocí izolepové pásky ještě velkou standartní kameru. A tak ho napadlo, že sestrojí menší, pohodlnější kameru, aby mohl sdílet své zážitky z cest. Tato myšlenka ho napadla v roce 2002, když byl na dovolené v Austrálii a Indonésii.

Začátky[editovat | editovat zdroj]

Začátky Nicka byly velice špatné. Neměl dostačující kapitál, aby založil firmu, která by se věnovala výrobě kamer. A tak začal prodávat suvenýry z cest. Byli to především mušle, opasky z mušlí a korálků, které přivezl z Bali. Tyto suvenýry prodával po celé Severní Americe.

Produktové řady[editovat | editovat zdroj]

HERO kamery[editovat | editovat zdroj]

Původní model GoPro HERO 35mm: All-Season Sports Camera byl na trh uveden 13. dubna 2005, který stále ještě používal filmový pás a trh nezaujal. Obrat přišel až roku 2007, kdy Woodman uvedl svůj první digitální model Digital HERO 3. V roce 2014 začala společnost prodávat HERO3+ v různých barvách. Byla schopná natáčet v poměru stran 16:9 a podporovala 4K UHD video a 12MP fotografie. Modul HERO4 byl představen dne 24. září 2014. Téměř každý rok přicházejí nové, vylepšené modely kamer.

GoPro KARMA dron[editovat | editovat zdroj]

GoPro KARMA je létající dron, který se začal prodávat 23. října 2016. GoPro Karma dron zahrnuje Drone, ovladač, stabilizátor, Karma Grip a pouzdro. Dron vydrží létat asi 20 min. Stabilizátor lze vyjmout a připevnit ke karma, který lze prodávat samostatně. Karma umožňuje pohled POV nebo normální pohled bez jakéhokoliv chvění. Karma má více než 1 hodinu výdrž baterie.

GoPro KARMA dron

Příslušenství[editovat | editovat zdroj]

GoPro vyrábí pro své kamery různé montážní příslušenství, včetně 3-pásmového držáku, přísavky, hrudního postroje, ohebných upínacíc čelisti, postroj na psa, držák na surf atd.

Editace videa[editovat | editovat zdroj]

Společnost vyvinula GoPro Studio, jednoduchý software pro editaci videa pro úpravu záznamů z fotoaparátu vydaným v říjnu 2014.

Použití[editovat | editovat zdroj]

Kamery GoPro jsou vyvinuty k nátáčení a vyfocení všech situací. Můžeme je tedy používat v jakémkoliv sportu či při normálních aktivitách. Jsou určeny jak pro profesionály, tak také pro začátečníky. Kameru používají profesionální lyžaři, surfaři, cyklisti, a mnoho dalších. Úkolem kamer je pomocí nich zachytit a sdílet vaše životní zážitky, abyste se o ně mohli podělit s ostatními. Stejně jako den strávený na horách s přáteli je lepší než den strávený o samotě, tak sdílení společných zážitků dělá vaše životy smysluplnější, zábavnější.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Extrerní odkazy[editovat | editovat zdroj]

https://www.mall.cz/znacka/gopro

http://www.redbull.com/cz/cs/stories/1331838744904/the-ripple-effect-red-bull-tv-nick-woodman-gopro

http://www.novakoviny.eu/archiv/foto-a-video/1416-gopro-kamery-historie