Wikipedista:Hadonos/diskuse-archiv09

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Horst 8. 2. 2009, 22:13 (UTC)

Taky vás vítám. Musím uznat, že na začátečníka píšete dost slušné články. Kdybyste měl čas, zkuste se ještě podívat na článek Vodní nádrž Janov a trochu rozčlenit a zpřehlednit odstavec Historie, zdá se mi docela dlouhý a jednolitý. Kdyžtak si ještě přečtěte Wikipedie:Reference, je to docela užitečná věc. S pozdravem --Nissαn 11. 2. 2009, 08:51 (UTC)

Článek už jsem trochu upravil, takže když si s tím ještě pohrajete, bude to úplně v pohodě. O obrázcích se můžete něco dovědět na Nápověda:Obrázky. Tak hodně úspěchů při wiki-studiu;) --Nissαn 11. 2. 2009, 09:52 (UTC)
Já jsem ten odkaz smazal, protože na stránce Nápověda:Mezijazykové odkazy#Běžné odkazy do jiné Wikipedie se jasně píše: "Odkazy na cizojazyčné verze Wikipedie jsou v textu článků v hlavním prostoru nežádoucí. Zcela nepřípustné je používat takové odkazy jako náhradu chybějících článků na české Wikipedii." Myslel jste to dobře, pokud na tom opravdu trváte, ten odkaz vložte zpátky, ale možná vám ho pak odstraní někdo jiný. Kdyžtak mi odpovídejte tady, aby se ta diskuse nevedla na dvou stránkách;)--Nissαn 11. 2. 2009, 10:21 (UTC)
No jo fakt, je to tam! :-) Tak tam jsem už nedošel (klasická výmluva). Čili není co řešit. Aha, když odpovídám na své stránce, Vy dostanete taky oznámení o zprávě?
To nedostanu, jenom v případě, že bych si tuhle stránku přidal na seznam sledovaných stránek. Ale je taková zásada, že kde se diskuse začne, tam taky většinou probíhá. To jste ale těžko mohl vědět.--Nissαn 11. 2. 2009, 10:38 (UTC)

Malá editace[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, to jsem zase já. Založení článku se neoznačuje jako malá editace, více informací je tady.--Nissαn 15. 2. 2009, 15:05 (UTC)

Jasně, to byla moje blbost, že jsem to zatrhnul... Budu si na to muset dávat větší pozor, jako i na další věci. Díky za připomínku. Mějte se. Hadonos 15. 2. 2009, 18:17 (UTC)

Kytička[editovat | editovat zdroj]

Za dvě desítky pěkných článků nějak souvisejících s Mostem a okolím za necelý měsíc pobytu zde

Ahoj udělil jsem Ti malou kytičku jako ocenění plodného měsíce na Wiki a taky samozřejmě pro povzbuzení Tvého dalšího psaní. Až se Ti bude chtít tvořit svou uživatelskou stránku, přidáš si jí tam, ne:-) Ještě jednou díky za články a Tvou aktivitu zde a hodně zdaru v další tvorbě přeji. Jo nevim jestli víš o Portálu:Most, třeba by kolega uvítal Tvou pomoc--Horst 28. 2. 2009, 11:31 (UTC)

  • No ne, díky! To fakt potěší a člověku to hned dodá sílu do další práce. Jdeš mi zrovna do rány. Já jsem Tě chtěl zrovna poprosit o pomoc. Chci vytvořit článek o kopci Hněvín. Ve wikipedii je už Hněvín jako hrad a z Hněvín (hrad) je na něj přesměrování. Bylo by lepší mít Hněvín jako rozcestník a od něj vést Hněvín (hrad) a Hněvín (kopec) NEBO mít článek Hrad Hněvín a Hněvín bez určení by byl kopec s upozorněním, že Tento článek pojednává o vrchu Hněvín. O hradu na tomto kopci pojednává článek Hrad Hněvín. NEBO obráceně mít Hněvín bez ničeho jako hrad (jako je to teď) a sem přidat na začátek odkaz na Hněvín (kopec). Lidi v Mostě ví obecně, že Hněvín je hrad i kopec, odjinud asi spíš budou znát název hradu než ten kopec. Mě by se líbil ten rozcestník, ale nevím, jak zrušit to přesměrování. Snad jsem se do toho moc nezamotal je Ti jasné, co jsem chtěl říct. Jak Ty bys to viděl? Nechám si poradit než nejdřív něco zmastit a pak to zase předělávat.
  • Na portál Most jsem už párkrát zabrousil. Služby nabídnu rád, třeba to kolega přivítá Hadonos 28. 2. 2009, 15:12 (UTC)

Portál Most[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, jaké pak vtírání, já jsem šťastný! Portál jsem založil, abych přispěl k informovanosti o našem městě, když tak strádá vedle zbytku republiky; ale dělat všechno sám... to je nad mé síly. Navíc mám ještě jiné dobrovolné aktivity na poli debatování žáků a studentů Ústeckého kraje a do toho studuju, takže nevím, co dřív. A každá duše, která se zajímá a ráda jakkoliv pomůže, pro mě znamená něco jako kyslíková bomba v Himalájích. Portál jsem sice založil, ale neznamená to, že mám na něj patent, takže dělej všechno, co uznáš za správné a myslíš si, že by pomohlo. Ať je to cokoliv. Samozřejmě největší problém je v absenci mnoha hesel, která by si zasloužila vytvoření, ale ani obrázků a fotek není mnoho - a co si budeme povídat, vizuální podoba nejvíc zaujme. Mám takovou vizi, aby portál o Mostě byl něco jako vstupní brána pro kohokoliv (i Mostečáka); ke každému článku, který má spojitost s Mostem, proto nakonec přidávám šablonu s odkazem na portál. Pokud tedy máš zájem o spoluvytváření obsahu, chci, aby ses cítil svobodně při rozhodování o úpravách, vytváření nového obsahu atd. Z mé strany já nemám právo na žádnou vyšší autoritu (a ani nechci). Já můžu být rád, že se vůbec někdo našel. Jinak moc děkuju, že si zkomplementoval všechny místní části města, už to není ostuda. Kdybys ale přeci jen chtěl nějaký konkrétní cíl, tak já se domnívám, že by se hodilo, vytvořit odkazy hlavně na hesla, která se vyskytují právě na úvodní straně portálu - hlavně kulturní, sportovní zařízení a památky. Jinak tvé články jsou opravdu dobré, encyklopedií o Mostě moc není, takže narozdíl od pražáků a jiných nemáme tolik možností se dozvědět tolik informací o našem městě, teda až doposud;-)

Ještě jednou děkuju --Zrsch3 28. 2. 2009, 17:17 (UTC)

Tak to je fajn. Udělám, co budu moct. Zatím jsem přidal na portál koupaliště Benedikt a Ressl (postupuji jen pomalu) :-) Podívám se ty kulturní podniky (Divadlo Rozmanitostí a tak), třeba něco vyšťourám. Taky mě štve, že tam jsou neexistující odkazy. Hrozně to bije do očí :-) Já k těm svým článkům zatím přidávám jen kategorii okresu Most, tak teď tam budu ještě doplňovat ten portál - samozřejmě kde to tedy bude mít logiku. Zatím mám rozpracované některé obce v okrese, mám takovou (dost šílenou) ideu, že by všechny vesnice na Mostecku měly mít podrobná hesla. Jenže mě vždycky něco zaujme a místo hesla Hněvín začnu editovat třeba článek Léno nebo Španělsko a to hrozně zdržuje. Nemám ještě propracovaný systém. Jinak co se týče fotek, tak těch já mám v počítači haldu, ale nějak jsem se nenaučil je vkládat. Respektive mi to vůbec nejde. Holt začátečník... No kdyby mě něco napadlo, dám vědět.--Hadonos 28. 2. 2009, 22:12 (UTC)
Z toho si nic nedělej, já doteďka musím vždycky k někomu nakouknout, když potřebuju udělat třeba tabulku. To mě přivádí k "radě" ohledně obrázků: jestli máš problémy, jak je vkládat k heslu, doporučuji si v nějakém článku, kde se ti úmístění, velikost a pod. nějakého obrázku líbí, zkopíruj si jeho řádek a vlož do svého článku, pak už jen stačí experimentovat s jednotlivými parametry. A pokud chceš uploadovat obrázek, tak si klikni na nějaký a podívej se na všechny detailní informace, které má a to tě může pomalu navádět; pokud bys zapomněl něco důležitého vyplnit, tak tě to stejně nepošle dál. Doporučuji ukládat obrázky na Wiky Commons (dovolíš tak,a by ty fotky mohli použít i na jiných jazykových verzí wikipedie), ale to je jen na tobě. A ohledně toho zdržování - tím si hlavu nelámej; jen buď rád, že tě něco baví, kdybys neuspokojoval své potřeby, za chvíli by tě to všechno omrzelo, protože by z radosti byla povinnost a to nikdy nevede k dlouhodobému trvání. No a pokud bys měl stále výčitky svědomí:-)... tak si připomínej, že není moc lidí, co by přispívali, takže si nepostradatelný a podle toho se tak můžeš i chovat - tj. práci si vybírat;-)--Zrsch3 1. 3. 2009, 09:09 (UTC)

Hněvín[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, udělal sem to jak sem si nejlíp myslel > Hněvín (rozcestník), on třeba přibude ještě i Hněvín (rozhledna) a to už by různé významy nepobraly. Ani jsem nedal do článku různé významy přišlo mi to jako zbytečná duplicita a navíc to vede normálním linkem hned z první věty. To přesměrování na hrad nemá cenu rušit a je pravda, že je nejznámější. Redir můžeš jen opravit nebo správce smazat, když to má důvod--Horst 2. 3. 2009, 15:42 (UTC)

Díky za spolupráci, už jsem ho tam vložil.--Hadonos 2. 3. 2009, 17:08 (UTC)

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Pane kolego, píšete hesla opravdu dobře. Mám prosbu, která vychází z diskusí kolem mazání hesel. Hesla bez dvou zdrojů jsou napadnutelná jako vlastní výzkum a mnohdy mazána. Prosím, projděte všechny hesla Vámi vložená a ty zdroje doplňte (vždy dva), byla by škoda o ně přijít a dostat se do mlýnice diskuzí. Zdraví --Zákupák 2. 3. 2009, 17:02 (UTC)

Děkuji za upozornění, zařídím se podle toho. Předpokládám, že za zdroj se považuje nejen externí odkaz z internetu, ale i běžně dostupná literatura. Začnu to doplňovat.--Hadonos 2. 3. 2009, 17:08 (UTC)

Nové články[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, na popud Zákupáka jsem na záložku "Novinky" přidal kolonku, kam se můžou psát nové články pro lepší dynamiku portálu:-) --Zrsch3 2. 3. 2009, 19:09 (UTC)

Ahoj Zdeňku, dík za upozornění. Když by mě taky napadlo nějaké vylepšení, podám návrh, ale zatím spíš dodělám články těch kulturních zařízení (aspoň stručně). Kolega Zákupák kontaktoval i mně a tak jsem na jeho doporučení dodělával ke svým článkům reference a odkazy (viz předchozí odstavec). Chtěl jsem dneska ještě udělat kostel sv. Ducha, ale už na to kašlu. Zítra je taky den. Asi sis všimnul, že u nově zakládaných článků nedám někdy odkaz na portál. Skoro vždycky totiž zapomenu, budu si to muset natlačit do hlavy. Slibuju. Ale Ty jsi supervizor, takže i když zapomenu, tak vím, že to tam dodáš :-) Zdravím --Hadonos 2. 3. 2009, 20:56 (UTC)

Kategorie[editovat | editovat zdroj]

Pěkné ráno, než budete dále kategorizovat, pročtěte si, prosím, wp:kategorizace#Nejnižší možná kategorie a výjimky. Díky. --Daniel Baránek 5. 3. 2009, 07:08 (UTC)

Dobrý den, děkuji za odkaz. Takže to vlastně dělám částečně špatně. Je-li nutné zařazovat do co možná nejnižší kategorie, pak by třeba Divadlo rozmanitostí (nebo zmiňovaný Šibeník) mělo být jen v kategorii Most a divadla v Česku (potažmo Parky a zahrady), ale už ne v okresu Most, protože divadlo (i park) se nacházejí v intravilánu města. U mosteckých rodáků jakbysmet (tam je to ještě jasnější, že se narodili ve městě a ne v okrese). U městských částí, které byly dříve samostatnými vesnicemi by naopak měl být i ten okres, protože pro bývalou samostatnou obec je okres nejnižší kategorií. Tedy pochopil jsem to asi takto. Snad správně. Kde si jistý nebudu, nechám to být. Zdravím z Mostu. --Hadonos 5. 3. 2009, 07:52 (UTC)

Zdravím, jen co se týče kategorizace lidí, není zde zvykem kategorizovat je dle místa narození. Ono by to pak logicky vedlo ke kategorizaci dle místa úmrtí, místa působnosti a to by pak v některých případech znamenalo třeba 20 kategorií navíc. Kdysi se tu vedla diskuze, zda tvořit kategorie typu Mostečtí rodáci, ale pamatuji-li se dobře, byla komunita spíš proti. S pozdravem Jedudědek 5. 3. 2009, 08:35 (UTC)

Lepší je založit článek Seznam osobností spojených s Mostem či tak nějak (viz Seznam osobností spojených s Příbramí a do něj nacpat ty osobnosti. Tento článek pak směle kategorizovat pod Most. JAn 8. 3. 2009, 20:46 (UTC)

Názvy hor a kopců[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, při pojmenovávání hor a kopců používejte jako rozlišovač pohoří, ne ne nadmořskou výšku, viz dopučení wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Název_článku#Hory.2C_kopce.2C_vrcholy. Moc děkuji.--Mirek256 6. 3. 2009, 16:27 (UTC)

Zdravím též, moc se omlouvám, to jsem nevěděl. Já jsem vycházel z rozcestníku Špičák, kde jsou ty stejnojmenné kopce oddělené podle nadmořské výšky, takže jsem to pak vzal za bernou minci. Dopsal jsem tam ten náš a teď se to se mnou veze. Co s tím teď? Vy jste tam dal přesměrování. Neměl bych aspoň tedy opravit ty neaktivní kopce, abych dál nešířil bludy? Mám už připravené podklady pro Jánský vrch v Krušných horách, tak to už udělám správně. A to nemluvím o tom, že jsem napsal článek Loučná (hora) - ale to já jsem vycházel jen z toho, co už v rozcestníku Loučná bylo napsané z dřívějška, já do rozcestníku jen přidal okres Most a pak vyplnil článek s názvem tak, jak tam byl. --Hadonos 6. 3. 2009, 17:44 (UTC)

Je pravda, že by se s rozcestníkem mělo něco něco udělat, ono se rozlišení podle pohoří přijalo před nějakou dobou po diskuzi, a není vše opravené. Jestli jej chcete opravit, směle do toho.--Mirek256 6. 3. 2009, 18:01 (UTC)

Copyvio[editovat | editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Jánský vrch (Krušné hory), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Daniel Baránek 8. 3. 2009, 14:37 (UTC)

Tak už je to opravené. --Hadonos 15. 3. 2009, 17:39 (UTC)

Devastace severních Čech, přeseun kostela[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že se tady s Zrsch3 bavíte o Mostě... Nechtěli byste někdo napsat článek o devastaci severních Čech (témata: a)těžba - devastace krajiny, vysidlování vesnic (tlak?, kam), zatopené památky, vzniklá "umělá jezera" a b)vznik těžkého průmyslu - závody Hermanna Göringa apod. - kdy, proč, jak, důsledky), případě o přesunu toho mosteckého děkanského kostela (myslím, že ten přesun byl minimálně v rámci ČR unikátní - nebo nebyl?, okolnosti, ev. bonus: srovnání s Evropou/světem... Jednak k tomu máte určitě bližší vztah a jednak asi víte spoustu věcí z reality a co se říkají, tzn. víte, kam šáhnout, máte taky asi lepší přístup a přehled o materiálech... To by bylo supr, byl jsem v sev. Čechách asi před rokem na exkurzi a tyhle věci jsou od té doby v mým to-do-listu a hledal jsem někoho, kdo by k tomu měl vztah... Pěkný den, --Jiří Janíček 25. 3. 2009, 03:05 (UTC)

Zdravím a díky za tipy, člověka potěší jakýkoliv ohlas. Já jsem na Wikipedii jen krátce, takže se pořád spíš tak rozkoukávám :-). Snažím se postupně doplňovat články ke zlikvidovaným obcím - ale jen tady u nás na okrese Most, víc už bych nestíhal. V hlavě nosím (a v počítači pozvolna shromažďuji) podklady na článek Likvidace města Mostu nebo tak nějak, ale je to hrozná práce a nechci vkládat jen tak nějaký holý pahýl, literatury je k tomu prachbídně... Samozřejmě heslo o Mostu jako takovém to taky nezohledňuje, ale to je další práce. Nicméně znám někoho, kdo se likvidací zabýval systematicky, tak ho spíš přemluvím, jestli by neudělal nějaký výtah pro Wikipedii. Ale na Tvůj popud jsem aspoň vyštrachal v počítači svou dávnou seminární práci o přesunu kostela, jedna z mých raných na VŠ (takže potřebuje opravdu ráznou stylistickou úpravu) a tím mohu posloužit v nejbližších dnech. Článek o kostelu je opravdu dost stručný, asi by chtěl doplnit i v jiných kapitolách, no ale ten čas... --Hadonos 25. 3. 2009, 07:06 (UTC)
Ok, supr, uvidíš, snad tedy něco zbuntujeme a snad něco vzejde a vzeplá! (aluze na Hlaváčka:) Jinak Nicméně znám někoho, kdo se likvidací zabýval systematicky - doufám, že né prakticky! :-D Pěknej den, --Jiří Janíček 25. 3. 2009, 11:44 (UTC)

Père Lachaise‎[editovat | editovat zdroj]

Za úpravu.....

--Kmenicka 26. 3. 2009, 18:59 (UTC)

Jéje, děkuji za kvítko :-) To člověka hned nakopne do další práce. S tím hřbitovem jsem ještě neskončil!!! :-) Mně bylo hlavně líto, že je to tak stručný článek. Přitom zrovna tohle není téma, ke kterému by bylo těžké něco najít. Já bych se styděl takový pahýl založit, aby toho pak museli po mně jiní tolik dodělávat. Ale mně to aspoň inspirovalo na další tvorbu na Wikipedii. Kdysi jsem si dělal papírovou kartotéku (papír! no kde jsou ty časy...) z průvodců o různých kostelech a jiných památkách a když někdo jede do Paříže, tak mu to půjčím. Tak bych to mohl teď zužitkovat i veřejně. Jenže zase nemohu opustit svůj předchozí cíl na založení a vylepšení článků o všech obcích v našem okrese. Holt asi to budu střídat - jednou vesnice u nás, jednou muzeum v Paříži, jinak to nevidím :-) --Hadonos 26. 3. 2009, 19:49 (UTC)
No, já vím, že jste s tím neskončil, ale i za prozatímní úpravu. --Kmenicka 27. 3. 2009, 04:55 (UTC)
Jenom jsem chtěl ještě dodat, že když vidím úroveň těch článků o obcích, co zakládáš (např. Fláje), tak musím uznat, že tohle smysl má, smekám (jen, kdyby něco, tak by teda nebylo špatný víc zdrojovat...) a opravuji (si) svůj názor uvedený v mém minulém příspěvku. Ten hybridní model, co uvádíš, je možná dobrý nápad:)--Jiří Janíček 30. 4. 2009, 23:11 (UTC)

Geo souřadnice[editovat | editovat zdroj]

Zdar, děkuji za přidávání souřadnic do obcí a sídel, čemuž se taky občas věnuju. Jen malou připomínku... nemyslím si že je nutné zadávat je s přesností na tisíciny vteřiny, což odpovídá centimetrům.. a zvláště pak když směřují někam do zahrady jako v Újezd nad Lesy. Myslím že přesnost na celé vteřiny bohatě postačuje. --Jowe 21. 5. 2009, 11:10 (UTC)

Jasně, polepším se, :-) budu to zaokrouhlovat. Já to vždycky překopíroval ze souřadnic, které udávají mapy na Seznamu, takže budu pečlivější. Člověk se učí pořád... --Hadonos 21. 5. 2009, 11:15 (UTC)

Krásný Buk[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, trošku jste změnil text u Krásného Buku. Ale co tam je, je velice těžké nazývat i zříceninou, opravdu jsou to zbytky po nějaké zřícenině. I stránky Lužických hor o tom tam píší, tam se to co zůstalo nazývá sporými zbytky, Heber píše o zbytcích několika zdí, a proláklině na vrcholu a ještě znatelném hradním příkopě (cca rok 1843). U Sedláčka jsem jej ani nenašel. Já jen že tam návštěvník toho opravdu moc nenajde, a první věta navozuje dojem, že je tam zřícenina hradu. Tak to opravdu moc není. A budit takový dojem by wikipedie neměla. --Mirek256 19. 6. 2009, 14:53 (UTC)

Aha, děkuji za poznámku. Já to myslel tak, aby se začínalo názvem článku a také jsem doposud za zříceninu považoval i tyto, jak píšete, sporé zbytky. Takže to přeformuluji do nezavádějící podoby a v podobných případech si dám pozor. --Hadonos 19. 6. 2009, 15:21 (UTC)

I. Golf Club Most[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mohl bys prosím nějakými referencemi doložit encyklopedickou významnost článku I. Golf Club Most. Díky moc. S pozdravem -- Mercy (|) 23. 6. 2009, 16:07 (UTC)

Ahoj, aha, já to bral jako zajímavost, že je to golfové hřiště na rekultivované důlní výsypce (to jinde v Česku není), ale chápu, že toto asi není ten správný argument :-) Jiné zdroje, než ty tam uvedené, jsem nenašel. V literatuře - v této knížce jsou k tomu jen obrázky. Nicméně samozřejmě netrvám na tom, že ten článek musí nutně být samostatný. Zestručním ho na 2-3 věty a přesunu je do článku Velebudická výsypka. Tam se to taky hodí. To by šlo? Zdravím z Mostu --Hadonos 23. 6. 2009, 18:00 (UTC)
Díky za rychlou reakci. Myslím, že takhle to bude nejlepší. -- Mercy (|) 23. 6. 2009, 18:24 (UTC)
Hotovo :-) --Hadonos 23. 6. 2009, 19:11 (UTC)

Sicilské nešpory[editovat | editovat zdroj]

Milý kolego, tady je jedno malé "nakopnutí"

Vyznamenání za povstání
Vyznamenání za povstání

. Udělal jste mi velikou radost. Hezký večer. --Acoma 3. 7. 2009, 18:41 (UTC)

Mnohokrát děkuji, ano, je to opravdu nakopnutí, tím spíš, že je to nečekané :-) Nejen, že si člověk osvěží znalosti (no, spíš je musí po těch letech znovu těžce načerpat) a když to ještě k tomu někoho potěší... Zdravím z Mostu a taky přeji hezký večer! --Hadonos 3. 7. 2009, 18:52 (UTC)
Jen tak dál.:)--Acoma 3. 7. 2009, 18:54 (UTC)

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]

Uděluji Vám vyznamenání za články o českém místopise a za přínos v této kategorii, hlavně Mostecku, již déle sleduji Vaše aktivity.--Mirek256 7. 7. 2009, 14:44 (UTC)

Děkuji převelice za vyznamenání. Jsem z něj trochu nervózní, protože je takové zavazující... Budu se do budoucna snažit, abyste nelitoval, že jste mi ho udělil :-) --Hadonos 11. 7. 2009, 12:12 (UTC)

Souřadnice Klamorny[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, mohl by jsi se podívat na Klamorna a tamější souřadnice, které jsi přidal? Podle [1] to je ten vedlejší kopec. --Podzemnik 9. 7. 2009, 12:28 (UTC)

Zdravím. Ač na dovolené, na Klamornou jsem si čas udělal a musím se omluvit - opravdu jsem docela ulítnul. Je to sousední kopec - přitom je to na mapách tak zřetelné... jen slepý by to přehlédl. Poučení pro příště: pracovat pomaleji a více po sobě kontrolovat. Už je to opravené, ještě raději zpětně zkontroluji další souřadnice, co jsem dělal, jestli jsem to nezkopal i někde jinde. --Hadonos 11. 7. 2009, 12:12 (UTC)

K dotazu na nástěnce správců ohledně redirektů a rozcestníků[editovat | editovat zdroj]

Dobrý den, nejsem správce, takže se nehodí, abych vám radil přímo na nástěnce správců, ale ty rozcestníky můžete bez obav založit. Nejde zřejmě o nic sporného, kde by bylo třeba dlouho diskutovat, hlavní je, když to bude fungovat:) Případně se podívejte na Wikipedie:Rozcestníky, ale beztak už to všechno znáte. S pozdravem --Nissαn 27. 7. 2009, 17:36 (UTC)

Dobré ráno, to já právě nevím, jak zrušit ten redirekt, abych místo něho mohl založit rozcestník. Vždycky mě to přesměruje, jinak bych se do toho už pustil :-) A nikde jsem nápovědu nenašel, tak jsem to nechal na správcích. --Hadonos 28. 7. 2009, 04:55 (UTC)
Jestli to dobře chápu, problém je v tom, že vám nejde dostat se k editaci toho redirektu. Když vás ale třeba ten odkaz Kenzo přesměruje na článek René Lacoste, bude v tom článku pod nadpisem napsáno "Přesměrováno z Kenzo" a tady už na to Kenzo můžete přejít, aniž by vás to přesměrovalo.--Nissαn 28. 7. 2009, 12:06 (UTC)
Díky za tip. Skutečně jednoduché - jako všechno geniální :-) Že jsem na to sám nepřišel. Dám se do práce... --Hadonos 28. 7. 2009, 17:28 (UTC)

Znaky & vlajky z REKOSu[editovat | editovat zdroj]

Pokud se nepletu, kolego, tak uploadujete hodně znaků a vlajek, čemuž se já trochu taky věnuju. Podle jakého klíče to děláte? (Podle oblastí, času přidání, abecedy?) Abychom si nelezli do zelí a radši nepracovali na tomtéž. Já přidávání znaků a vlajek využívám k aktualizaci informací o obcích. Občas taky soubory mírně graficky vylepšuju nebo se snažím je sehnat v křivkách. Zdravím, Gumruch 12. 8. 2009, 01:47 (UTC)

Zdravím, ano, snažím se je postupně doplnit. Můj systém, který se mi osvědčil, je podle okresů. Na REKOSu si najdu kritérium okres, kde se mi ukáží všechny udělené znaky a vlajky a na Wikipedii postupně procházím jednu obec po druhé, jak jdou uvedené v šabloně na konci článku. Tam, kde vlajka/znak chybí, soubor pojmenuju a uložím z REKOSu do počítače do složky příslušného okresu. Když mám takhle celý okres, nahraju postupně na Commons a vložím chybějící do článků. Když je už v článku nějaký nehezký znak (špatné rozlišení apod.), tak ho nahradím (ale taky ne vždy). Někdy i upravím něco v textu, když jsou tam nějaké podivné formulace (ale taky ne vždy). Možná trochu komplikované, ale je tu jistota, že nic neunikne.
U okresů jsem už došel k písmenu N a z REKOSu mám prozatím stažené a připravené okresy Nový Jičín, Nymburk, Olomouc, Opava, Pardubice, Pelhřimov, Písek, Plzeň-jih, Plzeň-sever, Praha-východ, Praha-západ, Prachatice, Prostějov, Rychnov nad Kněžnou, Strakonice, Vsetín, Zlín a Žďár nad Sázavou. U zbytku, tj. asi 15 okresů ještě nemám nic. Můžeme se kdyžtak domluvit, klidně Vám pošlu zazipované některé okresy, co už mám připravené a můžete je doplnit. Já bych si vzal třeba Čechy a Vy Moravu :-) Mě je to jedno, hlavně když to bude doplněné. Vypadá to hezky, i u těch pahýlů, kde jinak není nic. Pak ještě chci projít bývalá města, která jsou dnes obcemi, které dostaly znak v minulosti a tudíž v REKOSu nejsou. To bude trochu pracnější - naskenovat je z literatury a vložit. Po této monstrakci už bude stačit jen 1x do roka najít v REKOSu udělené symboly za poslední rok a postupně doplňovat. Když mi s REKOSem pomůžete, budu jen rád. --Hadonos 12. 8. 2009, 05:44 (UTC)
Také zdravím, bohužel nevím, kolik budu mít času, ale časem bych si nějaký okres vzal. Teď mám něco postahované, tak to zpracuju a až budu mít čas, přihlásím se. Teď vedu tuto diskusi obecně ohledně aktualizací, odkazuju tam na svoji „kuchařku“ – možná tam najdete nějaký tip, např. já se teď při uploadu znaků a vlajek snažím o co nejlepší kategorizaci a např. do zdroje dávám (kvůli detailnímu popisu) konkrétní odkaz do REKOSu – viz např. tento můj soubor. Gumruch 13. 8. 2009, 23:44 (UTC)

Zahraniční železnice[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, já jsem převedl šablony pro použití symbolů BS-něco z německé wiki. Někdo to pak zakomponoval do stávající Šablona:Infobox železniční trať. Nevím, jestli ti tento připadá nepoužitelný pro zahraniční tratě (možná pevným odkazem na číslo trati ČD), pak bych asi udělal co nejpodobnější podle toho, nebo se snažil stávající nějak nenásilně upravit, aby to nepoškodilo stránky, kde je použit.--Pavel Q 2. 9. 2009, 20:40 (UTC)
...koukal jsem na článek Železnice údolím Dunaje (Bavorsko), infobox je tam celkem OK, jediný problém je odkaz na seznam železničních tratí v Česku pod titulkem číslo trati. To by se dalo řešit nějakým parametrem--Pavel Q 2. 9. 2009, 21:24 (UTC)

Díky za radu. Já se tedy zařídím tak, jak je to na té podunajské železnici. Mě tam právě vadil ten odkaz na české tratě v infoboxu (jako že je to matoucí v zahraničí), ale když je to tam taky, tak snad to zas až tak vadit nebude. Technicky já do infoboxu zasahovat nechci (ani to neumím). Eventuálně to někdo upraví :-) Takže ještě jednou díky za spolupráci a zdravím z Mostu --Hadonos 3. 9. 2009, 08:46 (UTC)

Tabulka Pařížských ulic[editovat | editovat zdroj]

Ahoj Hadonosi, dneska jsem objevil nádhernou tabulku (infobox) na francouzské wiki, která je přímo na míru šitá pařížským ulicím. Už jsem ji doplnil do Champs-Elysées. Myslím, že by jsi ji mohl využít i u metra nebo tak podobně :-). Měj se --Gothic2 16. 9. 2009, 10:17 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění, nojo, je fakt dobrá (= skvělá). Škoda, že tu z Paříže není moc ulic. Na metro ji asi nevyužiju, ale teď si připravuju svůj jubilejní článek o jednom náměstí, tak na to se to bude určitě taky hodit. Projdu těch pár článků k Paříži a nasekám ji, kam to půjde :-) Moc se mi líbí. --Hadonos 16. 9. 2009, 10:38 (UTC)

Pozdrav do Mostu[editovat | editovat zdroj]

Zdravím spřízněnou duši a omlouvám se, pokud jsem Vám, vlezl do zelí. Udělal jsem ještě Place Vendome a budu jen rád, když je vylepšíte. Musím se ovšem přiznat, že na infoboxy si moc nepotrpím - zaplácnou dost místa a obrázky v nich vypadají hůř než bez nich. Zdraví --Sokoljan 16. 9. 2009, 21:20 (UTC)

Rozhodně se neomlouvejte! Ta spolupráce všech se mi právě hrozně líbí. Do zelí mi určitě nelezete - Paříž je bezpochyby dost veliká pro všechny wikipedisty a článků na toto téma je (dle mého názoru) pořád ještě žalostně málo. Navíc jsem na Place des Vosges začal pracovat teprve v úterý, takže jsem měl jen dvě kapitoly a ty mohu jen připojit. A já si pro svůj jubilejní článek vyberu Canal Saint-Martin, ten mám taky moc rád. --Hadonos 17. 9. 2009, 14:38 (UTC)

Centrum volného času v Mostě[editovat | editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Centrum volného času v Mostě. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit.

Článek neobsahuje žádný nezávislý netriviální zdroj, buď se jedná o zdroje závislé (vlastní nebo zřizovatele) nebo o triviální zmínky. --Milda 22. 11. 2009, 17:32 (UTC)

Inu, nedá se nic dělat, jiné zdroje nejsou, takže to smažte, vždyť nehoří... :-) --Hadonos 23. 11. 2009, 16:46 (UTC)