Wikipedista:GuestOneR

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
pl-N Polski jest językiem ojczystym tego użytkownika.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
sk-2 Tento užívateľ má stredné znalosti slovenčiny.
es-1 Este usuario tiene un conocimiento básico del español.
ru-1 Этот участник владеет русским языком на начальном уровне.
Wikipedisté podle jazyka

Wikipedista GuestOneR pochází z Prahy. Má česko-slovensko-polské kořeny, což se projevuje mj. ve dvou mateřských jazycích. Přesto vyrůstal převážně v České republice a Polsko je pro něj spíše osobní fascinací.

Zaráží ho, jak malé má většina Čechů povědomí o Polsku a jeho historii, a jak malý prostor je mu dáván v hodinách historie na školách v porovnání např. s historií USA nebo Velké Británie (to platí sice i o mnoha dalších zemích jako je Rusko, Čína a Japonsko, ale tam se zase nenachází ta osobní fascinace).

Jeho velkým zájmem je historie – konkrétně dvacáté století a ještě konkrétněji druhá světová válka. Spíše než strategie, technika a nejrůznější bitvy ho však zajímá politicko-diplomatická rovina – mocenské hry v moderní době. Proto tráví velkou část volného času rozšiřováním si povědomí o událostech dvacátého století ve VŠECH státech světa, hlavně těch „menších“ a „nedůležitých“, o kterých jsou tyto informace kusé a nekompletní, minimálně na internetu a tedy dá nějakou práci je získat.

Přes své zájmy popsané výše, je na Wikipedii nováčkem, pročež se rozhodl, že než se na Wikipedii naučí řádně pohybovat, využívat šablon apod. bude ze začátku jen překládat články z polské Wikipedie do české, a to primárně články, které on osobně považuje za důležité. Jeho posledním zájmem je hovoření o sobě ve třetí osobě čísla jednotného, protože se tak cítí být velmi důležitým.

Články, na kterých tento génius pracoval, resp. pracuje[editovat | editovat zdroj]

Polsko-české překlady[editovat | editovat zdroj]

Józef Piłsudski

Vlastní tvorba[editovat | editovat zdroj]

Wikipedista:GuestOneR [zdroj?]