Wikipedista:Ferenczy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

English speaking readers see my profile at English Wikipedia.


jazykové znalosti
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
Wikipedisté podle jazyka
lokace
Tento uživatel pochází z planety Země (galaxie Mléčná dráha)
Česko Tento uživatel pochází z Česka.
Tento uživatel bydlí v moravské metropoli Brně.
ostatní znalosti
html-3 Tento uživatel má pokročilé znalosti HTML.
php Tento uživatel má pokročilé znalosti PHP4/5.
přesvědčení a zvyky
Tento uživatel je ateista

Osobní[editovat | editovat zdroj]

Občanským jménem se jmenuji David Rogožan, pod virtuálním internetovým jsem znám jako Dawid Ferenczy nebo jen ferenczy. Narodil jsem se někdy kolem roku 1982 v Brně, kde dosud žiji, konkrétně někde na souřadnicích 49° 15' 8" zeměpisné šířky a 16° 34' 43" zem. délky.

Zájmy[editovat | editovat zdroj]

Mým hlavním koníčkem je programování a IT technologie obecně. K prvnímu "automartickému počítacímu stroji" jsem se dostal poprvé když mi bylo nějakých 12 let. Šlo o Didkatik M.Pro více informací viz můj web ferenczy.coex.cz.

Pracovní[editovat | editovat zdroj]

Profesní dráhu jsem započal v dubnu 2004 u společnosti QCM s.r.o. jako programátor webových aplikací v PHP, kde jsem se bavil převážně vývojem redakčního systému Marwel, udržováním a rozšiřováním CzechTourism.cz a CzechTourism.com, portálem MandrivaLinux.cz a implementacemi různých OpenSource projektů, např. CMS XOOPS. Spolupráci jsem ukončil v srpnu 2005, abych mohl nabrat nové zkušenosti v nově vznikajícím projektu mých kamarádů - CoExu.

Od září 2005 do října 2006 jsem vyvíjel webové aplikace v PHP pro společnost CoEx.cz s.r.o., kde jsem převážně koordinoval a podílel se na vývoji vlastního frameworku určeného k vývoji intranetu pro vnitřní potřebu a správu studia soukromé univerzity Newton College a interních implementacích pro podporu chodu firmy, např. Wiki jako úložiště dokumentů, podkladů a kontaktů, dotProject na řízení projektů apod. Díky tomu, že spoluvlastníky a defacto všemi, kdo měl co dočinění s CoExem, byli moji kamarádi a známí, tak jsme problémy často řešili společně, což pro mě mělo přínos hlavně v nových zkušenostech s provozem firmy, náklady a výdělky, řízením projektů, budováním know-how a podobně. Buhužel jsem musel kvůli jistým okolnostem spolupráci ukončit, ale není vyločeno, že se tam někdy v budoucnu navrátím a třeba i přinesu nové zkušenosti.

Počátkem února 2007 jsem začal pracovat jako senior programmer ve společnosti Elevator s.r.o. a relativně spokojeně jsem zde setrval až do dubna 2009. Pracoval jsem opět na webových aplikacích v jazyce PHP, převážně pak s CMS MODx, e-commerce platformou Magento, e-learningovým systémem ATutor a MVC frameworkem Symfony. Moje kompetence se ale také posunuly do oblasti správy domén, emailů a konfigurace a správy různých serverů a systémů.

Nyní se od května 2009 podílím o své zkušeností se společností PragueBest s.r.o., taktéž na pozici senior programátora. Starám se o implementace webových aplikací ve firemním redakčním systému ePublisher napsaném v programovacím jazyce PHP. Pokud vše půjde dobře, je možně, že se jednou ePublisher dočká přepsání do programovacího jazyka Python a práce by mohla být hned veseljší :)

Kontakty[editovat | editovat zdroj]

e-mail:

ICQ: 85997864

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

  1. www.ferenczy.cz - můj osobní webový portálek
  2. XClef MT-500 audio player reverse engeneering - reverzní inženýring paměťového přenosného audio přehrávače XClef MT-500 od společnosti Multichannel labs. Snaha o iniciaci portu RockBoxu pro tento typ přehrávačů (CPU přehrávače Telechips TCC730Y je kopií jednočipu S3CC410 od Samsungu).

wikipedia.org[editovat | editovat zdroj]

  1. Mé vlastní příspěvky a editace na wikipedia.org
  2. Statistika a počet editací v rámci všech Wikipedií
  3. Další informace: Ferenczy (diskusepříspěvkypočítadlo 1počítadlo 2článkyshrnutízablokovánívšechny projekty)
  4. Nejnovější příspěvky v rámci české Wikipedie

Ostatní a nezařaditelné[editovat | editovat zdroj]

Geek Code

GIT dpu(---) s-:- a- C++++>$ UL++(+++) P+ L+ E--- W+++>$ N++ o? K? w++ @PS++(+++)