Wikipedie:Wikipedie 20

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wikipedie 20
Výzva k psaní článků symbolicky jako dárek ke dvacetinám české Wikipedie.
odznáček pro všechny, kdo se zúčastní výzvy
Základní informace
Trvání22. 4. – 22. 5. 2022
OrganizátorWikimedia Česká republika

3. května 2022 slaví česká Wikipedie 20 let existence. Pojďme symbolicky oslavit tím, že napíšeme Wikipedii k narozeninám nové kvalitní články. Výzva trvá měsíc a startuje 22. 4.

Výzva není tematicky omezená! Každý, kdo se do ní zapojí, obdrží na svou diskusní stránku virtuální „medaili“ (uživatelské vyznamenání vytvořené právě pro tuto událost), která bude dávat světu najevo, že popřál Wikipedii k narozeninám formou nového článku. Vylosujeme také několik šťastlivců, které oceníme poukazy do knihkupectví a drobnými upomínkovými cenami z merche Wikimedia ČR – cestovní hrnky, propisky, bločky, samolepky, trička a jiné.

Jak se zapojit[editovat | editovat zdroj]

Zapojit se můžete vytvořením jakéhokoliv nového článku a přidáním hashtagu #Wikipedie20 do shrnutí editace. Výsledky můžeme sledovat pomocí nástroje hashtag.

Nevíte, jak na to? Zkoušíte editovat Wikipedii poprvé? Nebojte se! Podívejte se, jak editovat stránku, nebo na často kladené dotazy k Wikipedii. Nebojte se, že něco zkazíte, komunita vám pomůže, a pokud si nebudete vědět rady, požádejte o pomoc.

O čem psát?[editovat | editovat zdroj]

Jak je zmíněno výše, výzva není nijak tematicky omezená. Můžete tedy psát úplně o čemkoliv. Můžete si dát ale osobní výzvu – například napsat během „narozeninového měsíce“ co nejvíce nových článků. Pokud sháníte inspiraci pro nové články, podívejte se na stránku Požadované články.

Výsledky výzvy a soutěže[editovat | editovat zdroj]

Výzva #Wikipedie20 je u konce. Moc děkujeme všem 58 wikipedistkám a wikipedistům, kteří se zapojili, a v rámci výzvy editovali přes 270 článků.

Vylosovali jsme z účastníků 3, kteří se mohou těšit na poukázku na 500 Kč do knihkupectví Academia a drobný merch Wikimedia ČR.

  1. Wikipedista:Stavrog,
  2. Wikipedista:Ikcur
  3. Wikipedista:Zenista

Natálie Schejbalová (WMCZ) (diskuse) 25. 5. 2022, 19:15 (CEST)[odpovědět]