Wikipedie:Revizoři/Hlasování/2008

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jelikož Wikimol, jeden ze dvou současných CheckUserů, vyjádřil přání se práv vzdát, jakmile se za něj najde náhrada, konají se volby nového checkusera (či případně checkuserů).

Přijímání kandidátů[editovat | editovat zdroj]

Do 4. 8. 2008, 0:00 (UTC) se sem mohli zapisovat zájemci o tuto funkci. Každý kandidát musí splňovat následující požadavky:

  1. Musí být starší osmnácti let; pokud žije mimo Česko a v místě jeho bydliště je stanoven vyšší legal age než 18 let, musí splňovat ten.
  2. Musí být ochoten Nadaci v případě zvolení prokázat osobní údaje (např. poskytnout kopii občanského průkazu apod.).
  3. Musí mít alespoň 250 příspěvků v hlavním jmenném prostoru a nejméně tříměsíční aktivitu v projektu před 24. 7. 2008.
  4. Musí se seznámit a být srozuměn s pravidly pro funkci CheckUser a pravidly ochrany osobních údajů.
  5. Měl by disponovat alespoň základními technickými znalostmi internetu (IP adresa, whois apod.).

Postup a pravidla hlasování[editovat | editovat zdroj]

Hlasování o přihlášených kandidátech začalo 4. 8. 2008 v 0:00 (UTC) a trvá čtyři týdny, skončí 1. 9. 2008 v 0:00 (UTC). Všechny hlasy odevzdané po tomto termínu jsou neplatné. Hlasovat mohou uživatelé, kteří k 24. 7. 2008 splňovali podmínky podle Wikipedie:Účast v hlasování.

Po skončení hlasování některý byrokrat formálně uzavře hlasování: jako úspěšní jsou vyhodnoceni ti žadatelé, kteří získali minimálně 30 hlasů pro a minimálně 80% podporu (tzn. počet hlasů proti nebyl vyšší než jedna čtvrtina počtu hlasů pro). Takové žadatele poté zapíše na meta:Steward requests/Permissions#CheckUser access. Úspěšní žadatelé budou následně vyzváni k prokázání totožnosti Nadaci, po splnění této povinnosti jim práva přidělí některý steward.

Kandidáti[editovat | editovat zdroj]