Wikipedie:Průvodce vkládáním obrázků/Vložení obrázku

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
  Průvodce vkládáním obrázků  
  Vložení obrázku do článku  
          Hlavní nabídka

Pro vložení obrázku do článku si článek otevřete v editačním režimu a v horním panelu nástrojů zvolte tlačítko Vložit. Kliknutím na možnost Obrázky a média se zobrazí vyhledávač obrázků.

Po skončení akce se obrázek přidá na místo, kde je umístěn kurzor, standardně v pravé části stránky, proto se ještě před vkládáním obrázku ujistěte, kde kurzor máte.

Vyhledávač obrázků vám nabízí obrázky obsažené v Commons. Do vyhledávacího pole zapíšete, jaký obrázek hledáte. Pokud nejde o vlastní jméno (osoba, místo apod.), je vhodné zkusit i text v angličtině, protože na Commons má anglický popis více obrázků než český.

Zobrazí se nabídka obrázků. Po kliknutí na vybraný obrázek se obrázek zobrazí a můžete použít modré tlačítko Vložit tento obrázek.

Pokud znáte název obrázku na Commons, je možné vložit místo vyhledávacího dotazu do vyhledávače přímo daný název a vyhledávač poté nabídne pouze ten správný obrázek.


Než proběhne skutečné vložení, zobrazí se editační okno, kde můžete vyplnit popisek obrázku a alternativní text. Popisek se zobrazí pod vlastním obrázkem, alternativní text se zobrazí v případě, že má čtenář zakázané zobrazování obrázků anebo obrázek není možné zobrazit. Zde je možnost akci zrušit tlačítky Storno nebo Vybrat jiný obrázek.

Pro vlastní vložení slouží modré tlačítko Vložit. Po dokončení editace (modré tlačítko Zveřejnit změny) je vše hotovo a čtenáři článku již obrázek uvidí. Díky za vylepšení a „vybarvování“ Wikipedie!


Pokračujte dále:
Zpět na začátek