Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 20. března 2023

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Další 101. pravidelné pražské setkání pražské (i nepražské) části wikipedistické komunity se uskuteční v restauraci Klempírna (adresa: Záhřebská 19, Praha 2) od 18.00. Vítáni jsou všichni wikipedisté i wikipedistky – jak nováčci, tak i zkušení editoři! Přijďte se podívat na editory Wikipedie z masa a kostí.

Místo a čas[editovat | editovat zdroj]

Restaurace Klempírna. Třetí pondělí v měsíci jako vždy. Stůl je rezervován na jméno Wikipedie. Tj. 20. března 2023 v 18.00. Jídelní lístek restaurace

  1. Uvítání, představení známých či neznámých
  2. Dozvuky soutěže Popiš památku
  3. Wiki a jiné Gapy – jak s tím bojovat?
  4. Pozvání na další sraz – ten se bude konat třetí pondělí v měsíci, dne 17. dubna 2023 – uložte si do kalendářů datum.

Změny programu vyhrazeny.

Zúčastnili se: Frettie, Packa, Jan Myšák, TFerenczy, Martin Urbanec, Jana Landsingerová (WMCZ), Lucie Schubert (WMCZ), Mistasa, JKlamo, ZSSen, Aktron

  • Pozn. personál restaurace zmínil, že rezervace na jméno Wikipedie nebyla, což tedy nemohu potvrdit, neboť jsem termín rezervoval osobně a ten rezervován byl. :)
  • Na počátku došlo k představení známých i neznámých Wikipedistů, z neznámých k nám dorazil z dalekého města po delší době TFerenczy, budeme rádi, když přijdeš znovu.
  • Následně jsme diskutovali různé věci, zmínili jsme krátce i Dozvuky soutěže Popiš památku, kdy Aktron zmínil, že problémem těchto soutěží jsou problémy s nástěnkami – kdy často uživatelé i přes poměrně komplexní návod nejsou schopni či ochotni zapsat nově vytvořený článek do nástěnky. Velmi si také chválil spolupráci porotce Jan Spousta.
  • Lehce jsme se věnovali i Gapům na Wikipedii, měli jsme k tomu i dobrou příležitost, neboť se za námi přišla podívat i Lucie Schubert (WMCZ). Probrali jsme možné další varianty – Frettie se dozvěděl, že WikiGap se již jmenuje Ženy na Wikipedii. Což jsem kvitoval v dobré, je to pochopitelnější.
  • S TFerenczym jsme probrali změny v REKOS a jeho možný import na Wikidata.
  • Druhá polovina srazu proběhla ve volné diskusi, kdy jsme skončili zavírací hodinou restaurace Klempírna, tj. celkem v 23 hodin. Lucie Schubert také zmínila, že je potřeba s návštěvníky srazů pracovat a komunikovat s nimi a následně s nimi kontakt udržet a získávat je pro možnou kooperaci. S tím se shodli i další návštěvníci – z těch, kteří byli pozváni a jsou zváni se z některých stali pravidelní návštěvníci – děkujeme Jan Myšák i další.

Zapsal: --frettie.net (diskuse) 21. 3. 2023, 08:12 (CET)[odpovědět]

Dočetli jste až sem a zápis vás zaujal?   Dejte nám „like“!   (Chceme totiž vědět, kolik lidí včetně přespolních dění na pražských wikisrazech zajímá.)

Další sraz se koná 17. dubna 2023, tentokrát už konečně na slíbeném místě u Výtoně, v Cafe AdAstra.

Zúčastní se[editovat | editovat zdroj]