Wikipedie:Arbitrážní výbor/volby červenec 2007/Petr K

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Petr K[editovat | editovat zdroj]

Petr K (diskusepříspěvkypočítadločlánkyshrnutízablokovánívšechny projektyblokovánízamykánímazání)

  • žádost podána: 19:13, 17. 6. 2007 (UTC)
  • žádost stažena: Petr K. 14:06, 2. 7. 2007 (UTC)

Zdůvodnění[editovat | editovat zdroj]

Poznámka: můžete se také podívat na moji předchozí kandidaturu.

Na wikipedii působím již jeden a půl roku, z toho půl roku jsem byl správce, takže si myslím, že jste měli šanci mě trochu poznat. Řešení sporů vidím asi tak, že pokud se netýkají článků, mohou si je editoři řešit někde jinde. Jsme encyklopedie, a proto bychom měli pracovat především na článcích. Aby však zůstalo zachováno příjemné pracovní prostředí, je nutné eliminovat osobní spory a uživatele, kteří projektu škodí, mnohdy však může být složité vyznat se v situaci. Od toho máme žádost o komentář, mediace (bohužel nepoužívané) a arbitráž – ty mají řešit spory přispěvatelů, pokud se mezi sebou nedokáží dohodnout. Bohužel se tu ale často rozpoutávají plamenné diskuse bez závěrů. IMHO se to však za poslední rok zlepšilo, také díky několika aktivním správcům, kteří zde zajišťují pořádek.

Považuji za důležitější používání zdravého rozumu než trvání na striktním dodržování doporučení a pravidel. Chci však také přispět k tomu, aby se arbitráže zrychlily a zpřehlednily.

Pokud jsem udělal něco, co Vás podráždilo, nebo si myslíte, že bych kvůli tomu neměl být dobrý arbitr, napište to prosím do diskuse, děkuji. Na otázky také rád odpovím (připadně je piště stručně a do seznamu, ať se v tom dá vyznat). Jelikož je arbitráž až posledním stádiem řešení sporů, chtěl bych předeslat, že to beru skutečně vážně a chci pomoci.

Diskuse a dotazy[editovat | editovat zdroj]

Dotaz na ukázku práce[editovat | editovat zdroj]

Vážený pane kolego, děkuji Vám za ochotu kandidovat. Často se erudice a wikipedijní znalosti editorů i jejich schopnost spolupracovat s ostatními měří podle toho, jak kvalitní práci za sebou zanechávají v článcích Wikipedie, a zejména zda dokázali dovést některé svoje příspěvky až do stadia Nejlepších článků. Rád bych se Vás proto zeptal, které dva nebo tři články z posledních tří měsíců považujete za vizitku své práce zde, a dále na kterých Nejlepších článcích jste se podílel jako hlavní autor? Srdečně, Ioannes Pragensis 08:36, 20. 6. 2007 (UTC)

Pracuji zde především jako překladatel, z vlastní hlavy a ze zdrojů zpracovávám kratší hesla (obyčejně do 10 kB). Překlady např.: Peter Drucker (biografie, management), Ekonomika Německa (takový souhrnný článek); vlastní tvorba: Kámen a bolest, Měsíc je drsná milenka (seznam mých přečtených knížek je na tomto seznamu, většinou jsem i autorem článků), Státní rozpočet Česka (přispěl jsem větší částí)
Na nejlepší článek se mi povedlo dostat Depeche Mode (přeložil jsem k němu i spoustu podčlánků), ačkoliv by v současnosti už potřeboval vylepšit. Snažil jsem se pomoci i s R. A. Heinleinem (ačkoliv jsem přispěl jen málo), ale ten se stal jen dobrým.
Mnou založené články vizte na tomto seznamu (skoro 400 kousků).
Ovšem přiznávám, že s tou lhůtou 3 měsíce jste mě poněkud zaskočil, protože jsem nedávno dělal maturitu a přijímací zkoušky na VŠ, takže na psaní moc času nebylo (podle statistik jsem výrazně snížil aktivitu v únoru).
Mimochodem, říkal jsem si, jestli tuhle kandidaturu rovnou nestáhnout, když jsem viděl, jak jsem na tom špatně na RfA, ale za zkoušku člověk nic nedá, tak to nechám, uvidíme. Pokud to nevyjde, tak mi to ale vadit nebude, dělám zde pro zábavu, ne pro nějakou „wikikariéru“. S řešením sporů chci pomoci, protože vidím, že v současnosti se to už víceméně nezvládá a arbitři toho mají plné zuby.
Petr K. 20:50, 20. 6. 2007 (UTC)
Vážený pane kolego, děkuji Vám za odpověď. Váš článek o Depeche Mode je pěkný a jistá nezralost ostatních Vámi citovaných hesel je jistě vysvětlitelná zkouškami, které Vás připravovaly o Váš čas. V tomto okamžiku - jak sám vidíte z RfA - ale Vaše zvolení asi bude i otázkou jakési celkové důvěry ostatních editorů ve Vaši předvídatelnost a zdvořilost. Pokud RfA nevyjde, tak bych na Vašem místě určitě stažení kandidatury na arbitra vážně zvažoval, protože nároky tu po této stránce bývají snad ještě vyšší: připravíte si jinak zbytečné zklamání a ostatním zbytečné hlasování. Myslím si, že potenciálně na tyto funkce máte, ale asi budete muset nějakou dobu počkat, až se věci usadí. S úctou a přáním úspěchu na vysoké škole, Ioannes Pragensis 16:40, 21. 6. 2007 (UTC)