WebRádio Epigon

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
WebRádio Epigon
Spuštěno21. června 2011
StátČeskoČesko Česko
Jazykčeština
Vysílací čas24 hodin
Webhttp://www.epigon.info
Některá data mohou pocházet z datové položky.

WebRádio Epigon je česká rádiová stanice vysílající z Vimperka. Ve vysílání se objevuje převážně rocková, metalová nebo punková hudba. Vznikla roce 2011, kdy o jeho založení rozhodlo vedení Střední školy a Základní školy Vimperk. Rádio Epigon je studentským rádiem této školy. Studenti tvoří celé vysílání úplně sami. Od roku 2016 můžete kromě klasických mp3 verzí streamu (64 a 128 kbit/s) slyšet vysílání také pomocí streamu aac (64 kbit/s) nebo webové kamery. Naladit vysílání mohou posluchači pomocí webu ABradia, které je zároveň technickým zprostředkovatelem vysílání, nebo pomocí oficiálního webu www.epigon.info Archivováno 18. 2. 2018 na Wayback Machine.. Posluchači preferující mobilní zařízení si mohou vysílání naladit v mobilní aplikaci ABradio, která je dostupná pro Android i iOS.

24 hodinová vysílání[editovat | editovat zdroj]

Významné události, které úzce s rádiem souvisí, se oslavují na rádio takto malých rozměrů zcela neobvyklým způsobem. Po řádné debatě o termínu a obsahu vysílání se zveřejní a propaguje datum, kdy se bude vysílat 24 hodin přímo ze studia (tzn. vysílání ze studia se nepřepojí na automaticky generovaný playlist). Další zajímavostí je, že po celých 24 hodin provází posluchače vysíláním jedni a ti samí moderátoři – ti, kteří začínají vysílat zároveň vysílají po celou dobu.

WebRádio Epigon na akcích[editovat | editovat zdroj]

Každé větší rádio má svůj plakát na akcích a vysílá přímo z místa. Vzhledem ke své velikosti si toto nemůže rádio Epigon dovolit. O akcích tedy průběžně informuje ve svém vysílání a zároveň zveřejňuje na svém webu. O významných regionálních akcích dělá rozhovory s organizátorem (buď přímo ve studiu nebo telefonicky). WebRádio Epigon v červnu 2017 přenášelo živě hned dva koncerty (začínající kapely Ebony a známé regionální kapely Narttu) v rámci akce Drive to school, kdy místní střední školu navštívil pořad Drive vysílaný na TV Óčko.

Program[editovat | editovat zdroj]

  • Pondělí 19:00 – 21:00 – Epigon Mix
  • Úterý 19:00 – 21:00 – Novodobá Retropárty
  • Středa 20:00 – 21:00 – Epigon Mix
  • Čtvrtek 17:30 – 19:00 – Odpolední Epigon se Zbyňkem Kytlicou – DJ Pytlík
  • Čtvrtek 19:00 – 21:00 – Všehochuť s Vojtou a Láďou

Ve zbytku vysílání lze slyšet Epigon playlist.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]