Vladykino (stanice Moskevského centrálního okruhu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vladykino
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik10. září 2016[1]
Linky Moskevský centrální okruh
Přestup na stanici Vladykino
Technické informace
Počet nástupišť2
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Vladykino (rusky Владыкино) je stanice na Moskevském centrálním okruhu. Na této stanici je možné přestoupit na stejnojmennou stanici na Serpuchovsko-Timirjazevské lince metra.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice Vladykino se nachází na hranici čtvrtí Otradnoje (Отрадное) a Marfino ( Марфино) mezi Staniční ulicí (Станционная улица) a Signalným projezdem (Сигнальный проезд) na východ od jejich křížení s Altufjevským šosse (Алтуфьевское шоссе).

Stanice disponuje dvěma ostrovními nástupišti, na jižním zastavují vlaky jedoucí ve směru hodinových ručiček, na severním nástupišti zastavují vlaky, které jedou opačným směrem. Vestibul, který je laděn do bílé barvy, se nachází nad oběma nástupišti a je propojen nadzemními průchody jak se Staniční ulicí na jedné straně tak i s Signalným projezdem na straně druhé.

Na stanici Vladykino Serpuchovsko-Timirjazevské linky metra lze ze stanice Moskevského centrálního okruhu dojít krytým průchodem i přes ulici, bezturniketový přestup zde není umožněn. V blízkosti stanice se plánuje výstavba dopravně-přestupního uzlu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Владыкино (станция МЦК) na ruské Wikipedii.

  1. [stroi.mos.ru/news/k-momientu-zapuska-mtsd-otkroiutsia-vsie-stantsii-na-protiazhienii-zh-d-kol-tsa Dostupné online]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]


Metro v MoskvěMoskevský centrální okruh
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad
Okružnaja Vladykino Botaničeskij sad RostokinoBělokamennajaBulvar Rokossovskogo Lokomotiv Izmajlovo Sokolinaja GoraŠosse Entuziastov AndronovkaNižegorodskaja NovochochlovskajaUgrešskajaDubrovka Avtozavodskaja ZIL Věrchnije Kotly Krymskaja Ploščaď Gagarina Lužniki Kutuzovskaja Moskva-Siti Šelepicha Chorošovo Zorge Panfilovskaja Strešněvo Baltijskaja KoptěvoLichobory