Veselí nad Moravou (nádraží)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Veselí nad Moravou
Výpravní budova v říjnu 2023
Výpravní budova v říjnu 2023
StátČeskoČesko Česko
KrajJihomoravský
MěstoVeselí nad Moravou
Souřadnice
Veselí nad Moravou
Veselí nad Moravou
Provozovatel dráhySpráva železnic
Kód stanice367953
TratěBrno - Trenčianská Teplá, Rohatec – Veselí nad Moravou, Veselí nad Moravou – Nové Mesto nad Váhom
Nadmořská výška180 m n. m.
V provozu od1. června 1887 (nákladní doprava)
Zabezpečovací zařízeníelektronické stavědlo ESA 11
Nástupiště (nástupní hrany)2 (3)
Prodej jízdenekAno
Návazná dopravaautobus
Služby ve staniciVnitrostátní a mezinárodní pokladní přepážkaPlatba v EurechBariérové WCSchodištěVýtahy
Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Veselí nad Moravou je železniční stanice v jižní části města Veselí nad Moravou v okrese Hodonín v Jihomoravském kraji nedaleko řeky Moravy. Leží na neelektrizovaných tratích Brno – Trenčianska Teplá, Rohatec – Veselí nad Moravou a Veselí nad Moravou – Nové Mesto nad Váhom. Součástí městského dopravního terminálu je spolu se stanicí též autobusové nádraží. Ve Veselí se dále nachází železniční zastávka Veselí nad Moravou-Zarazice na trati do Rohatce.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Interiér nádražní haly z poloviny 20. století

Stanice byla pro nákladní dopravu otevřena 1. června 1887 společností Rakouská společnost státní dráhy (StEG) na úseku z Bzence do Kunovic, budova byla postavena dle typizovaného stavebního vzoru. StEG 10. října téhož roku zprovoznila trať jihozápadním směrem do Sudoměřic nad Moravou.

28. října 1888 byla trať z již položené železnice v Uherském Brodě prodloužena budováním tzv. Vlárské dráhy směrem na Slovensko, která tak završila původní projekt společnosti Českomoravská transverzální dráha (BMTB), jež usilovala o dostavbu traťového koridoru propojujícího již existující železnice v ose od západních Čech po Trenčianskou Teplou. Po zestátnění StEG v roce 1908 pak obsluhovala stanici jedna společnost, Císařsko-královské státní dráhy (kkStB), po roce 1918 pak správu přebraly Československé státní dráhy.[1]

Trať z Veselí na Vrbovce a Nové Mesto nad Váhom byla dokončena až v období První republiky, 8. prosince 1927. Na přelomu 40. a 50. let zde vznikla nová funkcionalistická staniční budova, zevnitř vyzdobená typickými nástěnnými slováckými folklórními motivy podle návrhu lidové umělkyně Rozky Falešníkové z Tasova.

Popis[editovat | editovat zdroj]

Ze stanice vychází několik vleček, zaústěných mimo jiné do areálu veselských železáren. Generální rekonstrukce železniční stanice spojená s přestavbou autobusového a vlakového přestupního terminálu proběhla v roce 2018. Nachází se zde jedno hranové a dvě ostrovní krytá nástupiště s lavičkami a elektronickým informačním systémem pro cestující. K příchodu na vyvýšená ostrovní nástupiště slouží podchod vybavený výtahy. Dlouhodobě se počítá s rekonstrukcí a elektrizací Vlárské dráhy.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SEKERA, Pavel. Historie železničních tratí, elektronická databáze [online]. Rev. 2011 [cit. 2022-05-17]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]