Turistická značená trasa 7223

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Turistická značená trasa 7223
Základní informace
Typturistická stezka
Délka4 km
ProvozovatelKlub českých turistů
Značenížlutá turistická značka žlutá značka
Sezónaceloroční
Lokalizace
PolohaKrkonoše
ČeskoČesko Česko, Okres Trutnov
StartHorní Maršov (bus)
CílKutná-Rýchory
Výškový rozdíl422 m
Nejvyšší bodvrchol Kutné 1002 m
Nejnižší bodHorní Maršov 580 m
Vyhlídkové bodyviz turistické zajímavosti
Zajímavostiviz turistické zajímavosti na trase
Některá data mohou pocházet z datové položky.

žlutá turistická značka Turistická značená trasa 7223 je 4 km dlouhá žlutě značená trasa Klubu českých turistů[1] v okrese Trutnov spojující Horní Maršov a Rýchory. Její převažující směr je severovýchodní a posléze jihovýchodní.[2] Trasa se ve své horní části nachází na území Krkonošského národního parku.

Průběh trasy[editovat | editovat zdroj]

Turistická trasa má svůj počátek na rozcestí v centru Horního Maršova, kde přímo navazuje na stejně značenou trasu 7224 přicházející sem od Modrokamenné boudy. Zároveň jsou zde výchozí modře značená trasa 1819 k Lysečinské boudě a zeleně značená trasa 4250 do Pece pod Sněžkou.

Trasa vede na okraj zástavby Horního Maršova a téměř okamžitě začíná prudce stoupat zpevněnou cestou Maršovskou strání k severovýchodu. Vstup do lesa znamená zároveň vstup do Krkonošského národního parku, v nevelké vzdálenosti za ním se nachází rozcestí se zeleně značenou trasou 4209 na Thámovy Boudy. Trasa 7223 pokračuje v prudkém stoupání kolem lehkého objektu vz. 37 československého opevnění do bodu, kde se ostře stáčí k jihovýchodu. Stále stoupá po zpevněné cestě lesem na vrchol Kutné s vyhlídkou na bývalé Maxově boudě. Stoupání končí a trasa pokračuje k nedaleké Rýchorské boudě a rozcestí se zeleně značenou trasa 4212 Svoboda nad Úpou - Žacléř a výchozí modře značenou trasou 1820 do Trutnova. S oběma vede v souběhu po náhorní plošině na rozcestí Kutná-Rýchory, kde končí. Rozcestím kromě již uvedených tras prochází ještě červeně značená Cesta bratří Čapků z Pomezních Bud do Trutnova.

Turistické zajímavosti na trase[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]