Tony Garza

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tony Garza
Narození7. července 1959 (64 let)
Brownsville
Alma materTexaská univerzita v Austinu
Southern Methodist University
Saint Joseph Academy
Povoláníprávník, advokát, diplomat a soudce
Politická stranaRepublikánská strana
ChoťMaría Asunción Aramburuzabala (2005–2010)
FunkceSecretary of State of Texas
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Antonio Oscar „Tony“ Garza (* 7. července 1961 Brownsville, Texas, USA) je americký právník, bývalý krajský soudce v Texasu a bývalý velvyslanec v Mexiku.

Život[editovat | editovat zdroj]

Garza je vnuk mexických emigrantů, absolvoval Saint Joseph Academy v Brownsvillu a vystudoval práva na Southern Methodist University. Pracoval jako právník. Poté byl v roce 1988 zvolen soudcem v Cameron County.

Garza je republikán a když byl George W. Bush guvernérem státu Texas, byl Garza v jeho kabinetu. Garza byl první republikánský hispánec, který byl zvolen do veřejné funkce[zdroj?] – Texas Railroad Commision. Garza také pracoval pro právnickou firmu Barcewell & Giuliani.

Podle některých spekulací se měl Garza stát i členem prezidentského kabinetu[zdroj?] George W. Bushe. V roce 2002 byl Garza jmenován velvyslanecem v Mexiku. Tuto funkci vykonával do roku 2009.

Tony Garza je také poradcem Bush School of Government and Public Service při univerzitě Texas A&M University v College Station.[zdroj?]

26. února 2005 se Garza v Mexico City oženil s nejbohatší Mexičankou Maríou Asunción Aramburuzabalovou. Přítomná byla i tehdejší první dáma USA Laura Bushová, prezident Bush se nemohl účastnit.[zdroj?]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]