Tomáš Kocourek

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MUDr. Mgr. Tomáš Kocourek, MBA
Zastupitel města Přerov
Úřadující
Ve funkci od:
6. října 2018
Stranická příslušnost
Členstvínestraník
Nestraník
do zastupitelstvaza NEZ (2014)
v zastupitelstvuza ODS (od 2018)
do Senátuza ODS (2020)

Narození11. března 1978 (46 let)
Přerov
ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
ChoťZuzana Kocourková
Dětidvě dcery
Alma materUniverzita Karlova v Praze
Univerzita Palackého v Olomouci
Profeselékař
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Tomáš Kocourek (* 11. března 1978 Přerov) je český lékař, soudní znalec a komunální politik, od října 2018 zastupitel města Přerova.

Život[editovat | editovat zdroj]

Vystudoval Gymnázium Jakuba Škody v Přerově a následně absolvoval 3 lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (obor všeobecné lékařství, získal titul MUDr.), Fakultu zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci (obor ekonomika a řízení zdravotnictví, získal titul Mgr.) a Academy of Health Care Management v Praze (obor management zdravotnictví, získal titul MBA). Po absolvování lékařské fakulty pracoval v Traumacentru Fakultní nemocnice Brno, následně strávil více než 10 let na Ortopedicko-traumatologickém oddělení Nemocnice Přerov, ve stejné nemocnici byl necelé tři roky primářem Centrálních operačních sálů. Je atestovaný v oborech úrazová chirurgie a ortopedie (v obou oborech je i držitelem primářských licencí), získal i licenci z urgentní medicíny.

Nyní působí jako lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, jeho domovskými základnami jsou Přerov a Hranice, a jako zástupce primáře ortopedie Jesenické nemocnice. Je členem mnoha odborných společností (Česká společnost pro ortopedii a traumatologii, Česká společnost pro úrazovou chirurgii, Česká společnost urgentní medicíny a medicíny katastrof, Evropská společnost pro ultrazvuk v medicíně a další).

V roce 2019 byl jmenovaný soudním znalcem pro obor zdravotnictví, odvětví chirurgie (se specializací na úrazovou chirurgii) a stanovení nemateriální újmy na zdraví.

Rodina[editovat | editovat zdroj]

Tomáš Kocourek žije v Přerově, konkrétně v části Přerov I-Město. Je ženatý, s manželkou Zuzanou mají dvě tříleté dcery, dvojčata.

Politické působení[editovat | editovat zdroj]

Není členem žádné politické strany, za Hnutí Nezávislí neúspěšně kandidoval v komunálních volbách v roce 2014 do Zastupitelstva města Přerova, v komunálních volbách v roce 2018 byl jako nezávislý na kandidátce ODS do Zastupitelstva města Přerova zvolen.

Ve volbách do Senátu PČR v roce 2020 kandidoval jako nestraník za ODS v obvodu č. 63 – Přerov. Se ziskem 12,75 % hlasů skončil na 3. místě a do druhého kola nepostoupil.[1]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Volby do Senátu Parlamentu ČR konané dne 2.10. – 3.10.2020, Výsledky hlasování, Obvod: 63 – Přerov [online]. Český statistický úřad, 2020 [cit. 2020-10-05]. Dostupné online.