Tiësto's Club Life

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tiësto's Club Life je radioshow nizozemského diskžokeje a producenta elektronické hudby, známého pod jménem Tiësto.

Obecné Informace[editovat | editovat zdroj]

Rádioshow je vysílána jednou týdně – každý pátek ve 22:00 SEČ na největší nizozemské stanici Radio 538. Pokaždé v sobotu, den po prvním odvysílání, vychází na Tiëstově labelu Black Hole Recordings. V pondělí je již zpravidla nabízena verze ke stažení na stránkách rádia 538, nebo na Zune Marketplace. Radioshow se nejdříve jmenovala Club Nouveau, ale po prvních pěti dílech byla přejmenována na Club Life. Tento název trvá doposud. První epizoda byla odvysílána 6. dubna 2007.

Nejvíce se v radioshow objevuje Trance, ale vyskytují se zde prakticky všechny hudební styly elektronické hudby. Kromě dříve zmíněného Trance můžeme také pravidelně sledovat styly jako House, Minimal, Techno, Electro, a další (ty zejména v druhé části).

Části Tiësto's Club Life[editovat | editovat zdroj]

Radioshow je dělena na několik částí, základně se dělí na první a druhou hodinu. Tyto dvě části jsou od sebe odděleny reklamou a krátkými zprávami (velice časné na rádiu 538).

První hodina[editovat | editovat zdroj]

První hodina je míchána pouze Tiestem. První track je nenarušen mluvením a představovaním autora. Prvním trackem je vždy takový, který má už nějaký úspěch za sebou. Další podstatnou částí je Tiësto’s Classic of The Week, ve kterém Tiësto vždy představí, a poté zahraje, některý podle jeho úvahy nejlepší track týdne, který se stylově zařazuje do classic trancu. Tiësto’s Classic of The Week je vždy zařazena do prostředka první hodiny. Poté se pokračuje znova v tzv. "volném tempu", kde zase Tiësto míchá podle "chuti".

Druhá hodina[editovat | editovat zdroj]

Druhá hodina začíná pokaždé (mimo speciálních dílů) kategorií 15 Minutes of Fame, tedy v překladu 15 minut slávy. V něm Tiësto namíchá 15 minut dlouhý mix, který je složen vždy z diskografie jednoho určitého DJe/producenta, který má tak v této radioshow „svých 15 minut slávy“. Tiësto jej ještě v úplném začátku druhé hodiny většinou krátce a stručně představí. Poté se pokračuje sekcí s názvem Back with Tiësto, kde již míchá svůj zbytek setu (zhruba 45 minut) a kde pokračuje v tzv. „volném tempu“.

Speciální epizody[editovat | editovat zdroj]

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

  • 2009 IDMA Awards Miami: Best Podcast

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]