This Ain't a Scene, It's an Arm Race

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
This Ain't Scene, It's an Arm Race
Singl od Fall Out Boy
Z albaInfinity on High
Vydáno16. ledna 2007
FormátDigitální stahování, Gramofonové desky, CD,
ŽánrPop punk/Emo
Délka3:32
VydavatelstvíIsland Records/Fueled by Ramen
AutorPeter Wentz
Singly Fall Out Boy chronologicky
A Little Less Sixteen Candles, a Little More 'Touch Me'
(2006)
This Ain't Scene, It's an Arm Race
(2007)
The Carpal Tunnel of Love
(2007)

This Ain't Scene, It's an Arm Race (To není scéna, to jsou závody ve zbrojení) je první singl z desky Infinity on High skupiny Fall Out Boy.

Informace o písni[editovat | editovat zdroj]

Píseň poprvé odvysílala jedna rozhlasová stanice z Indianapolis 16. listopadu 2006 a brzy na to se objevila i na internetu. Oficiální debut píseň zažila 21. listopadu 2006 během American Music Awards a pár dnů na to 5. prosince se singl začal hrát i na rozhlasových stanicích.

Píseň je údajně o frustraci z emo scény basáka a textaře Petera Wentze, toto řekl v rozhovoru pro americký Rolling Stone.

Remix písně This Ain't Scene, It's an Arm Race obstaral Kanye West.

Tracklist[editovat | editovat zdroj]

CD – Velká Británie[editovat | editovat zdroj]

  1. "This Ain't a Scene, It's an Arms Race"
  2. "The Carpal Tunnel of Love"

Gramofonová deska – Velká Británie[editovat | editovat zdroj]

  1. "This Ain't a Scene, It's an Arms Race"
  2. "G.I.N.A.S.F.S."
  3. "This Ain't a Scene, It's an Arms Race"
  4. "It's Hard To Say 'I Do', When I Don't"

CD – Austrálie[editovat | editovat zdroj]

  1. "This Ain't a Scene, It's an Arms Race"
  2. "The Carpal Tunnel of Love"

EP Austrálie[editovat | editovat zdroj]

  1. "This Ain't a Scene, It's an Arms Race"
  2. "The Carpal Tunnel of Love"
  3. "G.I.N.A.S.F.S."

Hitparády[editovat | editovat zdroj]

Do regulérních hitparád se singl dostal 16. ledna 2007 a jen dva dny na to už byl na prvním místě jako mezi stahovanými singly.

V nejprestižnější hitparádě Billboard Hot 100 se dostal z nuly hned na druhé místo, což je druhý nejlepší rockový debut od kapely Aerosmith a jejich písně I Don't Want to Miss a Thing, která v roce 1998 debutovala na prvním místě. Píseň se na druhém místě za singlem Irreplaceable od Beyoncé držela dva týdny a navíc dobyla první příčku popové hitparády.

Na první místo se singl dostal na Novém Zélandu. Ve Velké Británii debutoval na šestém místě, kde se postupně vyšplhal stejně jako v USA na druhou příčku.

Ve světové hitparádě dostala na páté místo, a v USA se udržela celé čtyři týdny na prvním místě jako nejstahovanější píseň.

Hitparáda (2007) Umístění
USA Billboard Pop 100 1
Singapur 1
Nový Zéland 1
Polsko 1
Velká Británie 2
USA Billboard Hot 100 2
Chile 2
Česko - Modern Rock 3
Austrálie 4
Světová hitparáda 5
Irsko 5
USA Rocková hitparáda 8
Belgie 9
Filipíny 16
Evropa 21
Lotyšsko 33
Česko 42
Mexiko 43

Videoklip[editovat | editovat zdroj]

Klip režíroval Alan Fergusson, který měl na starosti i Dance, Dance a tak na počátku klipu vidíme skupinu, která právě dotočila klip Dance, Dance před publikem z lepenky a odjíždí svým Lamborghini, kde je sledují fanoušci a paparazzi.

Když se ozvou první slova písně, vidíme skupinu v hudebním studiu s hip hopovými producenty Babyfacem a Jay Z, kteří na spolupracovali s Fall Out Boy na nové desce. Patrick Stump napodobuje všechny R&B grimasy, načež se mu ostatní posmívají a zesměšňují jej. Po chvíli to Joe Trohman s Peterem Wentzem po studiu rozjedou a začnou dělat různé otočky. Při jedné z otoček Joe něco shodí a vidíme jen jakousi roztržku a ihned se objevuje novinový titulek s fotkou zmlácených členů skupiny.

V další scéně vidíme Peta Wentze, kterého fotografuje fotograf mobilem. Pete si rozpíná košili a později i pásek u kalhot, následně je střih na děvčata, která sedí u počítače a znechuceně se koukají na fotky nahého Wentze. (Tato scéna paroduje skutečnost, kdy fotky nahého Petera, který se vyfotil telefonem obletěly nechtěně celý svět).

Poté se děj klipu přesouvá na párty v hotelovém pokoji, kde Peter Wentz umírá ve chvíli, kdy hraje na baskytaru na posteli, na kterou skočí Fat Joe a on vypadne z okna.

Následně můžeme vidě pohřeb, kterému velí Patrick Stump a za ním zpívá kostelní sbor. V této scéně se objevují všichni členové Fall Out Boy. Andy Hurley zpívá společně se sborem, manažer skupiny hraje pastora a také se tam objevuje William Beckett jako upír z předcházejícího singlu A Little Less Sixteen Candles, a Little More 'Touch Me', dále chlapec s parohy, který se objevil v klipu Sugar, We're Goin' Down, který se líbá s dívkou, která hrála Peterovu přítelkyni v klipu Dance, Dance. Vidíme i dívku, která si zahrála v písni Grand Theft Autumn/Where is Your Boy a Travise McCoye, který také hrál v Dance, Dance.

Poté se záběry přenesou na Michelle Trachtenberg, o které se mluvilo, že je Peterova přítelkyně, vedle ní je známý herec Seth Green a v dálce je oživlá soška, kterou dostávají interpreti na MTV Video Music Awards.

Joe Trohman hraje na pohřbu kytarové sólo na Peterově rakvi, načež se rakev otevře, hudba utichne a všechen děj se přesouvá na černobílé plátno a do roku 2003 Des Moines, Iowa (doba kdy vyšlo album Take This to Your Grave), kdy se Peter probouzí celý zpocený a Andy se jej ptá Dreams again? (Znovu sny?). Poté vidíme i Patricka, který spí s Joem na jedné posteli v objetí.

We're late, (Jdeme pozdě) řekne Andy a běží všichni směrem k dodávce. Poslední scéna se odehrává v malém sále, kde skupina koncertuje a píseň opět pokračuje v místě, kde skončila a všichni fanoušci si ji zpívají .

Klip končí skokem Wentze do publika, což je opět parodie, kdy Wentz v roce 2006 chtěl skočit mezi diváky, ale ti jej nechytli a Wentz skončil na podlaze.

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

  • Wentz řekl, že ve chvíli, kdy v písni zpívá sbor, se nechal inspiroval písní Justina Timberlakea Señorita.
  • Skupina chtěla ve videoklipu ukázat, že si umí ze sebe udělat srandu a jejich cílem bylo, aby se lidé při klipu zasmáli.

Úryvek textu[editovat | editovat zdroj]

This ain't a scene, it’s a god damn arms race
This ain't a scene, it’s a god damn arms race
This ain't a scene, it’s a god damn arms race
I'm not a shoulder to cry on, but I digress
I'm a leading man
And the lies I weave are oh so intricate, oh so intricate
I'm a leading man
And the lies I weave are oh so intricate, oh so intricate