The Echo Label

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Echo
Mateřská společnostBMG Rights Management
Vznik1994
ZakladatelChrysalis Group a Pony Canyon
VlastníkBMG
DistributorWorld's Fair (USA)
Alternative Distrubution Alliance (svět)
ŽánryIndie rock
Země původuSpojené království
SídloLondýn, Anglie
Webwww.echo.co.uk
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Echo Label bylo hudební vydavatelství založené roku 1994 britskou společností Chrysalis Group a spojené s japonským Pony Canyon. Chrysalis Group původně vlastnila vydavatelství Chrysalis Records, které prodala EMI.

V roce 2005 oznámilo The Echo Label ztrátu ve výši více než 2 milionů liber.[1] Bylo rozhodnuto, že se z vydavatelství stane „inkubátor“ menších umělců, kteří později přejdou k větším vydavatelstvím. Tak vznikly smlouvy např. s Bat for Lashes, Rosalie Deightonovou či Jacobem Goldenem. Zároveň by společnost dále vydávala alba svých stálých interpretů (Feeder, Morcheeba). Zpráva Chrysalis Group z 15. srpna 2008 však ukázala, že tato strategie nesplnila očekávání.[1]

V květnu roku 2013 koupilo práva Sony Music Entertainment. V březnu 2017 práva vypršela a vydavatelství definitivně získalo BMG Rights Management (které již v roce 2010 koupilo nezávislé vydavatelství Chrysalis Music).

Od té doby je Echo součástí BMG, které spravuje většinu vydávání bývalé Chrysalis Group. Pod Echo stále patří množství umělců, např. Feeder a Bat for Lashes, a také různí interpreti přejatí od Warner Music (Ash,[2] Supergrass, The Subways, White Town, Megadeth apod.)


Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku The Echo Label na anglické Wikipedii.

  1. a b BMG: The New Music Company [online]. chrysalis.com, 2015-10-01. Dostupné online. (anglicky) [nedostupný zdroj]
  2. Ash – ‘Teenage Wildlife’ (BMG/The Echo Label Limited) [online]. rpmonline.co.uk, 2020-08-02 [cit. 2020-09-06]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2021-03-28. (anglicky) 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]