Tereza Těžká

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tereza Těžká
Narození11. ledna 1996 (28 let)
Opava
Alma materJanáčkova konzervatoř v Ostravě (2011–2015)
Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Tereza Těžká (* 11. ledna 1996 Opava) je česká herečka. V roce 2020 sehrála jednu z hlavních rolí v dokumentárním filmu V síti, za kterou má nominaci na cenu Českého lva.

Život[editovat | editovat zdroj]

Vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě obor herectví a následně studovala Divadelní akademii múzických umění v Praze, kterou ve třetím ročníku úspěšně dokončila. Na prknech účinkuje v Městských divadlech pražských.[1] Zahrála si jednu z rolí například v historickém filmu německé koprodukce Die Himmelsleiter. Účinkovala v druhé sérii seriálu Doktor Martin a rovněž účinkovala v jednotlivých dílech českých kriminálních seriálů, například Specialisté. V roce 2018 ji Vít Klusák obsadil do hlavní role dokumentu V síti. V dokumentu o zneužívání dětí na internetu hrála dvanáctiletou dospívající dívku Michaelu Soukupovou.

Mimo herectví se věnuje ochraně přírody, klimatické krizi, propaguje veganství a polyamorii. Doma chová několik koček a k tomu pomáhá v útulcích. V srpnu roku 2019 se vdala za svou první lásku, Jana Hůzla, nyní kromě něj otevřeně mluví i o přítelkyni a příteli a jejich polyamorním vztahu. [2][3]

Od ledna 2022 ztvárňuje postavu Dominiky v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Tereza Těžká | i-divadlo.cz. www.i-divadlo.cz [online]. [cit. 2020-02-23]. Dostupné online. 
  2. Herečka Těžká: Muži přede mnou onanovali, přišla jsem o iluze, před lety po mně jeden chtěl panenskou moč. Reflex.cz [online]. [cit. 2020-02-23]. Dostupné online. 
  3. Tisíce lovců mladých dívek uvázly V síti. Často jen nemají partnerku, líčí tvůrci dokumentu. ČT24 [online]. [cit. 2020-02-23]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]