Stack 'n Surprise

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stack ’n Surprise je řada stavebnicových produktů určených pro batolata, které vyrábí americká společnost Fisher-Price, filiálka firmy Mattel. Jedná se o moderní dětské kostky z plastu, které jsou doplněné válcovitými tlačítky, po jejichž stisknutí se ozývají různé zvuky nebo melodie. Produkty této řady se mohou vzájemně kombinovat a doplňovat, přičemž některé vypadají jako tradiční kostky, jiné mají např. podobu automobilu, domku nebo zvířete. Série se na evropském trhu objevila v roce 2009 a v České republice se prodává od července 2009.

Pedagogické hledisko[editovat | editovat zdroj]

Hračky z této řady vycházejí z principu stavebnice, svou variabilitou tedy napomáhají s rozvojem kombinačních a motorických funkcí dítěte, s koordinací zraku a pohybu rukou.

Produkty[editovat | editovat zdroj]

Do řady Stack ’n Surprise patří např. Hudební městečko Sillytown, Skládací autíčka, Domečky se zvířátky, Veselý vláček s překvapením a další.

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

V roce 2009 získaly produkty Veselý vláček s překvapením a Hudební městečko Sillytown platinovou medaili pro nejlepší hračku nezávislého rádce Oppenheim Toy Portfolio.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Stack ‘n Surprise na slovenské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]