Star Wars: Knights of the Old Republic: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Makecat-bot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.3) (Robot: Přidávám vi:Star Wars: Knights of the Old Republic
Řádek 83: Řádek 83:
[[th:สตาร์ วอร์ส: ไนทส์ออฟดิโอลด์รีพับลิค (วิดีโอเกม)]]
[[th:สตาร์ วอร์ส: ไนทส์ออฟดิโอลด์รีพับลิค (วิดีโอเกม)]]
[[uk:Star Wars: Knights of the Old Republic]]
[[uk:Star Wars: Knights of the Old Republic]]
[[vi:Star Wars: Knights of the Old Republic]]
[[zh:星際大戰:舊共和國武士]]
[[zh:星際大戰:舊共和國武士]]

Verze z 22. 1. 2013, 12:32

Šablona:Infobox videohra Star Wars: Knights of the Old Republic je RPG počítačová hra vytvořená firmou Bioware. Hra byla vydána v roce 2003 pro Mac OS X, Xbox a Microsoft Windows. Hudební doprovod napsal Jeremy Soule.

Příběh

Příběh se odehrává tisíce let před filmovou sérií, v době, kdy je Republika napadena Impériem, v jehož čele stojí sithský lord Darth Malak. Jediové stojí tváří v tvář reálné hrozbě naprosté eliminace v konfliktu, jež vešel do dějin jako Jedijská občanská válka. Jedním ze záchranných prvků, který používají pro přežití své i celé Republiky, je schopnost mladé Jediské učednice Bastily Shan provádět bitevní meditaci.

Hráč se ze začátku hry probouzí na lodi Endar Spire, republikové fregatě napadené sithskými stíhači nad planetou Taris. Má výpadky paměti a také se mu postupem hry zdají zvláštní sny, ve kterých Bastila bojuje proti Revanovi, jenž byl Malakův starý mistr. Spolu s dalším vojákem Carthem Onasim našli Bastilu a uprchli z bombardované planety na Dantooine. Jediové mu vysvětlili, že tyto sny mohou být důsledkem jeho těsného napojení na Sílu kolem Bastily, s níž sdílel pouto. Také mu umožnili stát se Jediem. Zadali mu úkol najít takzvanou Star Forge, kterou používá Malak k tvorbě své imperiální flotily. Pozice Star Forge je napovězena v několika mapách na různých planetách galaxie a konečnou aproximací se určí její reálná poloha. Hráč tedy cestoval postupně na Tatooine, Kashyyyk, Manaan a Korriban.

Dříve než se však hráč se svou skupinou na Star Forge dostane, je zajat Sithy a od Malaka se dozví, že je ve skutečnosti Darth Revan a o svou paměť přišel kvůli Jediům, kteří ho chtěli zneužít jako loutku k lokalizaci Star Forge, stejně jako Bastilu. Fakticky vzato byl hráč obelhán téměř všemi svými domnělými přáteli ve hře a musel se s tím vyrovnávat.

Závěr příběhu a výsledky jednotlivých zápletek a questů se odvíjejí od libovůle hráče. Je tedy na něm, zdali se stane opět Sithem či zůstane v řadách Jedi a pomůže Republice.

Členové party

  • Hráč jako Darth Revan - hlavní postava
  • Bastila Shan - mladá Jedi padawan
  • Carth Onasi - republikový pilot. Je dost paranoidní a nekomunikativní kvůli zradám svých dávných přátel, kteří nyní slouží Sithům.
  • Mission Vao - twi'lecká holka, přibližně čtrnáctiletá. Na svůj věk je zdatná jak se zbraněmi, tak v manipulaci s elektronikou a výbušninami.
  • Zaalbar - wookijský vyhnanec, nejlepší kamarád Mission Vao. Hráči se zaslíbil doživotním závazkem.
  • T3-M4 - astrodroid, umožnil partě dostat se do sithských kasáren pro kódy na prolomení tariské blokády.
  • Juhani - mladá catharská Jedi padawanka, kterou hráč může buď zabít, nebo obrátit na světlou stranu a mít ji v partě.
  • HK-47 - vražedný droid, kterého může hráč koupit na Tatooine.
  • Jolee Bindo - Stárnoucí Jedi, jenž před desetiletími dobrovolně zvolil vyhnanství na Kashyyyku.