Putování s dinosaury: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
návrh k sloučení
Řádek 10: Řádek 10:


== Film ==
== Film ==
V produkci filmů [[BBCEarth]] byly podány zprávy, že producenti [[BBC]] chtějí vytvořit nový, "akční" dokument s názvem této původní série. Měl by mít premiéru 20.prosince [[2013]]. Podle nejnovějších zpráv by měl být však děj zasazen pouze do období Křídy před 70 miliony lety. Z dinosaurů je odhadován zatím pouze [[Pachyrhinosaurus]].
V produkci filmů [[BBC Earth]] byly podány zprávy, že producenti [[BBC]] chtějí vytvořit nový, "akční" dokument s názvem této původní série. Měl by mít premiéru 20. prosince [[2013]]. Podle nejnovějších zpráv by měl být však děj zasazen pouze do období [[Křída|křídy]] před 70 miliony lety. Z dinosaurů ve filmu je zatím známa přítomnost pouze ceratopsida rodu ''[[Pachyrhinosaurus]]''.


== Zdroj ==
== Zdroj ==

Verze z 13. 1. 2013, 15:11

Putování s dinosaury (orig. Walking with Dinosaurs) je šestidílný pseudo-dokumentární cyklus o životě dinosaurů v koprodukci BBC.

Za pomoci skvělých počítačových efektů zde animátoři vytvořili svět druhohorních plazů v interakci s reálným prostředím. Série byla poprvé v televizním vysílání uvedena roku 1999 a ihned překonala všechny rekordy ve sledovanosti ve Velké Británii i jinde. Ztvárnění dinosaurů je zde natolik realistické, že umožňuje získat dojem opravdové procházky světem pravěku. Na dokumentu se podílelo mnoho vědců, především paleontologů. Velmi úspěšná série má několik již uvedených pokračování: Putování s pravěkými zvířaty - Walking with Beasts, Putování s pravěkými lidmi - Walking with Cavemen, a nejnověji také Putování s příšerami (v Česku vyšlo na DVD roku 2008 pod českým názvem Putování s pravěkými monstry - život před dinosaury) - Walking with monsters. Kromě těchto sérií bylo natočeno také několik speciálů: Balada o Alosaurovi - The Ballad Of Big Al, Monstra pravěkých oceánů - Sea Monsters, a Gigantičtí ještěři - Chased by Dinosaurs. Všechny speciály i série byly rovněž vydány na DVD.

Jedním z hlavních vědeckých poradců při tvorbě seriálu byl také uznávaný americký paleontolog Thomas Holtz a jeho britský kolega Michael J. Benton.

Představení

V rámci produkce BBC byla již roku 2007 vytvořena také putovní show s velkými animatronickými modely dinosaurů Walking With Dinosaurs: The Arena Spectacular, která se českému publiku představila v pražské O2 Aréně ve dnech 17.-21. února 2010.[1]

Film

V produkci filmů BBC Earth byly podány zprávy, že producenti BBC chtějí vytvořit nový, "akční" dokument s názvem této původní série. Měl by mít premiéru 20. prosince 2013. Podle nejnovějších zpráv by měl být však děj zasazen pouze do období křídy před 70 miliony lety. Z dinosaurů ve filmu je zatím známa přítomnost pouze ceratopsida rodu Pachyrhinosaurus.

Zdroj

  • http://dinosaurus.bloguje.cz/836852-jak-jsem-putoval-s-dinosaury.php