Robert Biedroń: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 2: Řádek 2:


== Životopis, politika ==
== Životopis, politika ==
Vystudoval politologii. V roce 2006 získal doktorát politických věd v [[Pułtusk|Pułtusku]]. Dříve byl členem [[Svaz demokratické levice|Svazu demokratické levice]]. V roce 2005 za ni kandidoval do polského parlamentu, ale s počtem pouhých 1 686 preferenčních hlasů neuspěl. Toho roku ze strany vystoupil. Po několikaleté pauze se do politiky vrátil a v polských parlamentních volbách 2011 kandidoval za Palikotovo hnutí a s počtem 16 919 preferenčních hlasů byl zvolen do Sejmu. Zde se mimo jiné zasazuje o uzákonění Registrovaného partnerství. Je prvním otevřeným homosexuálem v historii, zvoleným do polského parlamentu.
Vystudoval politologii. V roce 2006 získal doktorát politických věd v [[Pułtusk|Pułtusku]]. Dříve byl členem [[Svaz demokratické levice|Svazu demokratické levice]]. V roce 2005 za ni kandidoval do polského parlamentu, ale s počtem pouhých 1 686 preferenčních hlasů neuspěl. Toho roku ze strany vystoupil. Po několikaleté pauze se do politiky vrátil a v polských parlamentních volbách 2011 kandidoval za Palikotovo hnutí a s počtem 16 919 preferenčních hlasů byl zvolen do Sejmu. Zde se mimo jiné zasazuje o uzákonění Registrovaného partnerství. Je prvním otevřeným [[Homosexuál|hmosexuálem]] v historii, zvoleným do polského parlamentu.


== Osobní život ==
== Osobní život ==

Verze z 3. 1. 2013, 22:32

Robert Biedroń (* 13. dubna 1976 v Rymanów) je polský občanský aktivista za práva LGBT osob, publicista a Politik, zvolený jako člen Palikotova hnutí do polského Sejmu.

Životopis, politika

Vystudoval politologii. V roce 2006 získal doktorát politických věd v Pułtusku. Dříve byl členem Svazu demokratické levice. V roce 2005 za ni kandidoval do polského parlamentu, ale s počtem pouhých 1 686 preferenčních hlasů neuspěl. Toho roku ze strany vystoupil. Po několikaleté pauze se do politiky vrátil a v polských parlamentních volbách 2011 kandidoval za Palikotovo hnutí a s počtem 16 919 preferenčních hlasů byl zvolen do Sejmu. Zde se mimo jiné zasazuje o uzákonění Registrovaného partnerství. Je prvním otevřeným hmosexuálem v historii, zvoleným do polského parlamentu.

Osobní život

Jeho životním partnerem je Krzysztof Śmiszek, rovněž bojovník za práva LGBT osob.