Ivan Vyskočil (1946): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Karel K. (diskuse | příspěvky)
+NK ČR
Řádek 9: Řádek 9:


Byl celkem čtyřikrát ženatý, jeho čtvrté [[manželství]] s [[Anife Ismet Hassan]] skončilo v roce [[2006]] [[rozvod]]em. Poté se seznámil se svou současnou [[Romové|romskou]] přítelkyní [[Lucie|Lucií]].
Byl celkem čtyřikrát ženatý, jeho čtvrté [[manželství]] s [[Anife Ismet Hassan]] skončilo v roce [[2006]] [[rozvod]]em. Poté se seznámil se svou současnou [[Romové|romskou]] přítelkyní [[Lucie|Lucií]].

aaaa


== Dílo ==
== Dílo ==

Verze z 5. 12. 2012, 21:33

Ivan Vyskočil s exmanželkou Anife

Ivan Vyskočil (* 21. května 1946 v Praze) je český herec, bývalý manžel bulharské herečky a tanečnice tureckého původu Anife Ismet Hassan.

Život

Pochází z pražského Žižkova. Po studiích na gymnáziu vystudoval v roce 1968 pražskou DAMU. Své první angažmá získal v té době v legendární pražské divadelní scéně, jíž byl Činoherní klub. V roce 1973 přešel do Divadla Jiřího Wolkera (dnes zde sídlí Divadlo v Dlouhé) a hrál v Divadle S. K. Neumanna (což je nynější Divadlo pod Palmovkou). Od roku 1991 působil ve svobodném povolání.

Jedná se o jednoho ze zakladatelů Herecké asociace, jež je známa především udílením ceny Thalie.

Byl celkem čtyřikrát ženatý, jeho čtvrté manželství s Anife Ismet Hassan skončilo v roce 2006 rozvodem. Poté se seznámil se svou současnou romskou přítelkyní Lucií.

aaaa

Dílo

Velmi často vystupuje v rozhlase, ve filmu i v televizi, mezi jeho nejslavnější role patří hlavní role ve snímku Mladý muž a Bílá velryba, kde si zahrál po boku Jany Brejchové.

Napsal knihu, jež byla vydána pod názvem Manželky a jiné lásky.

V současné době hraje v Divadle Metro, což je divadelní soubor působící pod vedením režiséra Gustava Skály.

Politická činnost

Kolem poloviny 90. let 20. století začal sympatizovat s Demokratickou unií, za níž v roce 1996 neúspěšně kandidoval jako nestraník do Senátu Parlamentu České republiky na Praze 8. Později do Demokratické unie vstoupil a stal se jejím místopředsedou a předsedou její Pražské rady.

Externí odkazy

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Ivan Vyskočil na Wikimedia Commons Seznam dělSouborném katalogu ČR, jejichž autorem nebo tématem je Ivan Vyskočil (1946)