Disney Channel (Česko): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 82: Řádek 82:
* [[Phineas a Ferb]]
* [[Phineas a Ferb]]
* [[Náhradníci]]
* [[Náhradníci]]
* [[Dokonalý Spider-man]]
* [[Ultimate Spider-man]]
* [[Vladařova nová škola]]
* [[Vladařova nová škola]]
* [[Mickey tě baví!]] (během reklamy)
* [[Mickey tě baví!]] (během reklamy)

Verze z 5. 12. 2012, 14:33

Šablona:Infobox televizní stanice (pokročilá) Disney Channel (Česko) je televizní dětský kanál vlastněný společností The Walt Disney Company vysílací v Česku a na Slovensku. Dříve známý pod názvem Fox Kids poté jako Jetix. V Česku a na Slovensku vysílá od 19. září 2009. Je zaměřen na věkovou kategorii 3-6 let v bloku Disney Junior a na 6-14 let v normálním vysílání.

Přejmenování na Disney Channel

Po úspěšném zahájení kanálu Disney XD 13. února 2009 v USA se Disney-ABC Television Group rozhodl spoustit Disney XD ve Francii. Což se stalo 1. dubna 2009. Další evropské státy čekaly na jeho uvedení v roce 2009. Nedávno potom však Disney oznámil, že kanál Jetix v některých zemích (zejména v Česku, Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku) přejmenuje na Disney Channel. Jako první bude uveden na trh v těchto zemích. Kanál byl nahrazen 19. září 2009.

Dne 3. května 2011 začal Disney Channel používat nové vysílací logo jako v USA, spolu s ostatními zeměmi v Evropě. Bylo také považováno za úspěšné dokončení nového vzhledu. Nové logo bylo nasazeno až po nasazení v Německu, Velké Británii, Francii, Holandsku a ve Španělsku.

Dne 1. června 2011 byl programový blok Playhouse Disney přejmenován na Disney Junior v Česku a na Slovensku.

Vysílání

Disney Channel poskytuje českým divákům program zahrnující pouze česky nadabované seriály a filmy z dílny Disney. Disney Channel právě vysílá seriály jako je světově úspěšný seriál Hannah Montana, Kouzelníci z Waverly, Na parket!, Sladký život na moři a spoustu dalších. Výjimkou nejsou ani filmy z produkce Disney Channel Original Movies jako je Muzikál ze střední, Camp Rock, Rande s hvězdou a další.

Kanál zároveň nabízí každodenní programový blok pod názvem Disney Junior, který je určen dětem od 3 do 6 let. Disney Junior nabízí spoustu zábavně-naučných pořadů pro předškoláky, jako je Mistr Manny, Středo Džungle, Superagent Oso, Mickeyho klubík a mnoho dalších zábavných pořadů.

Seriály

Disney seriály:

Hrané:

Animované:


Disney Junior seriály:


Ostatní seriály:

Filmy

Brzy na Disney Channel

Odkazy

Související články

Externí odkazy