Zachraňte Ježíška: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Řádek 20: Řádek 20:
* [http://www.zachrantejeziska.cz Stránky projektu]
* [http://www.zachrantejeziska.cz Stránky projektu]
* [http://www.commservis.com Stránky autorů projektu
* [http://www.commservis.com Stránky autorů projektu
http://www.youtube.com/watch?v=BQ2H1yPvsyo


[[Kategorie:Vánoce]]
[[Kategorie:Vánoce]]

Verze z 22. 11. 2012, 14:48

Projekt Zachraňte Ježíška vznikl jako studentská akce na podporu tradičních českých Vánoc a jejich zvyků, které se postupně vytrácejí z života českých rodin. K projektu byly vytvořeny speciální internetové stránky, které měly před Vánocemi za úkol vyvolat společenskou diskusi o problematice pronikání zahraničních zvyků do českých tradic. Jejich součástí byla internetová petice, diskusní fórum, stránka vzkazů a přání a možnost vyjádřit se k podobě Ježíška. Petici během měsíce prosince 2008 podepsalo téměř 30 000 lidí[1], stovky lidí se zapojily do diskuse.

Demonstrační pochod sněhuláků Prahou při projektu Zachraňte Ježíška
Předávání petice Cyrilu Svobodovi

Doprovodnými akcemi k projektu byly demonstrace sněhuláků, které v posledním měsíci roku 2008 probíhaly v některých českých městech (Pardubice, Hradec Králové, Havlíčkův Brod, Chrudim, atd.) a vyvrcholily těsně před Štědrým dnem demonstrací u Úřadu vlády ČR v Praze[2] za účasti ministra Cyrila Svobody. Tomu autoři akce předali petici s podpisy.

Demonstrační pochod sněhuláků Prahou při projektu Zachraňte Ježíška

Projekt byl realizován z prostředků komunikační a PR agentury Commservis.com, která přišla s hlavní myšlenkou akce a mediálně ji zaštiťovala. Smysl projektu se zrodil jako reakce na využívání „nečeských“ vánočních symbolů v kampaních, které jsou cílené především na děti. Akci aktivně podpořilo téměř 30 tisíc lidí. Autoři tak svůj projekt prezentují jako společensky odpovědný krok v chování firmy, která se vytvářením mediálních kampaní zabývá.

Hlavní rysy Corporate social responsibility tohoto projektu je zohlednění sféry působení, formovaní pozitivních postojů společnosti a integraci firemní filozofie do vztahu s veřejnost. Agentura Commservis.com[3] chce v projektu ve spolupráci se studenty pokračovat i v příštích letech a hodlá do něj vnést několik novinek.

O akci Zachraňte Ježíška pravidelně informovala přední česká média[4][5]. Dvě desítky mediálních výstupů byly zveřejněny 19. prosince po akci před vládním úřadem a o polovinu méně zpráv proběhlo tiskem těsně po začátku celé akce kolem 5. prosince. O ojedinělé předvánoční studentské akci dohromady vyšla přibližně stovka mediálních výstupů nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Německu, Rakousku a nebo Rusku. Otevřeně se k akci přihlásily také známé osobnosti českého veřejného života (politici, herci, modelky, atd.)

Reference

  6. http://www.youtube.com/watch?v=BQ2H1yPvsyo

Externí odkazy