Zákon o státní statistické službě: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Editace uživatele Horst (diskuse) vráceny do předchozího stavu, jehož autorem je Lyamek
m formát,  odkazy
Řádek 1: Řádek 1:
Státní statistická služba je činnost určená zákonem '''č. 89/1985 Sb., o státní statistické službě''', ve znění pozdějších předpisů. Zákon zajišťuje právní rámec pro činnost [[Český statistický úřad|Českého statistického úřadu]]. Statistická služba ve smyslu tohoto zákona zahrnuje získávání údajů, vytváření statistických informací o sociálním, ekonomickém, demografickém a ekologickém vývoji České republiky a jejích jednotlivých částí, poskytování statistických informací a jejich zveřejňování. Její součástí je též zajišťování srovnatelnosti statistických informací a plnění závazků z mezinárodních smluv v oblasti statistiky, kterými je Česká republika vázána.
Státní statistická služba je činnost určená '''zákonem''' č. 89/1985 Sb., '''o státní statistické službě'''. [[Zákon]] zajišťuje [[právo|právní]] rámec pro činnost [[Český statistický úřad|Českého statistického úřadu]]. [[Statistická služba]] ve smyslu tohoto zákona zahrnuje získávání údajů, vytváření [[statistika|statistických]] informací o sociálním, [[ekonomika|ekonomickém]], [[demografie|demografickém]] a [[ekologie|ekologickém]] vývoji [[Česko|České republiky]] a jejích jednotlivých částí, poskytování statistických informací a jejich zveřejňování. Její součástí je též zajišťování srovnatelnosti statistických informací a plnění závazků z [[mezinárodní smlouva|mezinárodních smluv]] v oblasti statistiky, kterými je Česká republika vázána.


== Odkazy ==
== Externí odkazy ==
* [http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zakon_o_statni_statisticke_sluzbe Zákon č. 89/1985 Sb., o státní statistické službě na webu ČSÚ]
* [http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zakon_o_statni_statisticke_sluzbe Zákon č. 89/1985 Sb., o státní statistické službě na webu ČSÚ]



Verze z 16. 11. 2012, 16:37

Státní statistická služba je činnost určená zákonem č. 89/1985 Sb., o státní statistické službě. Zákon zajišťuje právní rámec pro činnost Českého statistického úřadu. Statistická služba ve smyslu tohoto zákona zahrnuje získávání údajů, vytváření statistických informací o sociálním, ekonomickém, demografickém a ekologickém vývoji České republiky a jejích jednotlivých částí, poskytování statistických informací a jejich zveřejňování. Její součástí je též zajišťování srovnatelnosti statistických informací a plnění závazků z mezinárodních smluv v oblasti statistiky, kterými je Česká republika vázána.

Externí odkazy