Doprovodné vokály: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m napřímení odkazu
m typo
Řádek 1: Řádek 1:
'''Backing vocalist''', '''vokály v pozadí''' (v americe '''backup singer''') je [[zpěvák]], který s ostatními vokálisty vytváří harmonickou vokální atmosféru společně s [[frontman]]em. Někdy ''zpěváci v pozadí'' mají své sólo, respektive mají svůj part, kdy zpívají bez hlavního zpěváka.
'''Backing vocalist''', '''vokály v pozadí''' (v americe '''backup singer''') je [[zpěvák]], který s ostatními vokalisty vytváří harmonickou vokální atmosféru společně s [[frontman]]em. Někdy ''zpěváci v pozadí'' mají své sólo, respektive mají svůj part, kdy zpívají bez hlavního zpěváka.
Zatímco některé skupiny využívají ''zpěváky v pozadí'' většinu jen na koncertech, v [[rock]]ových a [[Heavy metal|metal]]ových skupinách někteří zpěváci v pozadí dokonce hrají na hudební nástroje, jako [[bicí]], [[rytmická kytara]], [[Basová kytara|baskytara]]. Od některých vokálistů v pozadí, které jsou v [[Pop music|popov]]ých a [[hip-hop]]ových skupin se vyžaduje aby rovněž předváděli choreografické tance, zatímco zpívají do mikrofonu.
Zatímco některé skupiny využívají ''zpěváky v pozadí'' většinu jen na koncertech, v [[rock]]ových a [[Heavy metal|metal]]ových skupinách někteří zpěváci v pozadí dokonce hrají na hudební nástroje, jako [[bicí]], [[rytmická kytara]], [[Basová kytara|baskytara]]. Od některých vokalistů v pozadí, které jsou v [[Pop music|popov]]ých a [[hip-hop]]ových skupin se vyžaduje aby rovněž předváděli choreografické tance, zatímco zpívají do mikrofonu.


Lidé jako [[Mariah Carey]], [[Cher]], [[Gwen Stefani]], [[Whitney Houston]], [[Phil Collins]], či [[Elton John]] již dávno vědí co to znamená být "backing vocalist", neboť se oni sami ze zpěváků v pozadí vypracovali až na frontmany a "hlavní" zpěváky.
Lidé jako [[Mariah Carey]], [[Cher]], [[Gwen Stefani]], [[Whitney Houston]], [[Phil Collins]], či [[Elton John]] již dávno vědí, co to znamená být "backing vocalist", neboť se oni sami ze zpěváků v pozadí vypracovali až na frontmany a "hlavní" zpěváky.


[[Kategorie:Zpěv]]
[[Kategorie:Zpěv]]

Verze z 24. 10. 2012, 19:32

Backing vocalist, vokály v pozadí (v americe backup singer) je zpěvák, který s ostatními vokalisty vytváří harmonickou vokální atmosféru společně s frontmanem. Někdy zpěváci v pozadí mají své sólo, respektive mají svůj part, kdy zpívají bez hlavního zpěváka. Zatímco některé skupiny využívají zpěváky v pozadí většinu jen na koncertech, v rockových a metalových skupinách někteří zpěváci v pozadí dokonce hrají na hudební nástroje, jako bicí, rytmická kytara, baskytara. Od některých vokalistů v pozadí, které jsou v popových a hip-hopových skupin se vyžaduje aby rovněž předváděli choreografické tance, zatímco zpívají do mikrofonu.

Lidé jako Mariah Carey, Cher, Gwen Stefani, Whitney Houston, Phil Collins, či Elton John již dávno vědí, co to znamená být "backing vocalist", neboť se oni sami ze zpěváků v pozadí vypracovali až na frontmany a "hlavní" zpěváky.