Alan Dzagojev: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
MSBOT (diskuse | příspěvky)
m r2.7.3) (Robot: Přidávám fa:آلن زاگوئف
RedBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.2) (Robot: Upravuji hr:Alan Dzagojev
Řádek 84: Řádek 84:
[[gl:Alan Dzagoev]]
[[gl:Alan Dzagoev]]
[[he:אלן דזגוייב]]
[[he:אלן דזגוייב]]
[[hr:Alan Džagojev]]
[[hr:Alan Dzagojev]]
[[hu:Alan Jelizbarovics Dzagojev]]
[[hu:Alan Jelizbarovics Dzagojev]]
[[id:Alan Dzagoev]]
[[id:Alan Dzagoev]]

Verze z 17. 7. 2012, 19:53

Šablona:Infobox Fotbalista

Alan Jelizbarovič Dzagojev (Rusky: Алан Елизбарович Дзагоев; * 17. června 1990 v Beslanu) je ruský fotbalový záložník, který v současnosti hraje za klub CSKA Moskva.

Klubová kariéra

Krylia Sovetov-SOK

Dzagojev začínal se svojí fotbalovou kariérou v ruském druholigovém týmu Krylya Sovetov-SOK v roce 2006. Svůj profesionální debut si odbyl 29. dubna 2006 domácí porážkou 1-2 s týmem FC Tyumen. V klubu strávil Dzagojev dvě sezony během nichž odehrál 37 utkání a dal šest branek.

CSKA Moskva

Alan před sezonou 2008 zamířil do prvoligového týmu CSKA Moskva. Svůj debut v základní sestavě si připsal v utkání proti FC Khimki, ve kterém vstřelil jednu branku a přidal dvě asistence. Další skvělý výkon podal v utkání proti hlavnímu rivalovi Spartaku Moskva, kdy svými třemi asistencemi dopomohl k vítězství 5-1. Díky tomuto výkonu si zajistil pevnou pozici v základní sestavě týmu CSKA. V sezoně 2008 navíc s týmem vyhrál poprvé Ruský pohár. Na konci sezony byl Ruskou fotbalovou unií vybrán jako nejlepší mladý hráč roku.

V následující sezoně si zahrál i Ligu Mistrů, ve které gólem dopomohl svému týmu k remíze 3-3 s Manchesterem United. V ročníku 2011-12 se v této soutěži dostali až do osmifinále, kde v prvním duelu na domácím hřišti remizovali s Realem Madrid 1-1. Dzagojev v onom utkání svým centrem přihrál na vyrovnávací gól svého týmu. Přes nadějný výsledek CSKA v soutěži skončilo, neboť v odvetném utkání prohráli vysoko 1-4.

Reprezentace

Po skvělých výkonech na klubové úrovni byl Dzagojev poprvé povolán do ruské reprezentace 11. října 2008, kdy Rusko hrálo kvalifikační duel s Německem o postup na Mistrovství Světa 2010. Dzagojev se na hřiště dostal jako náhradník při poločasovém střídání. Ve věku 18 let a 116 dní se tak stal historicky nejmladším hráčem ruské reprezentace v poli a celkově druhým nejmladším po svém spoluhráči z CSKA brankáři Igoru Akinfejevovi. Svůj první gól v reprezentaci dal 8. října 2010 ve vítězném utkání 3-2 proti Irsku. V kvalifikaci o Euro 2012 přidal ještě tři branky - jednu při vítězství 1-0 nad Slovenskem a dvě při vítězství 6-0 nad Andorrou.

Na finálovém turnaji Eura 2012 se prosadil ihned v prvním zápase ve skupině, kdy dvěma brankami dopomohl k porážce České republiky 4-1. V následujícím utkání proti domácímu Polsku otevíral skóré, avšak utkání skončilo pouze remízou 1-1.

Ocenění

Klubové

CSKA Moskva

Individuální


Externí odkazy