Hyperbarická komora: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
urgentně upravit je nesmysl (upravit jako co??), ale hádat se nebudu
ověřit
značka: odstraněna urgentní šablona
Řádek 1: Řádek 1:
{{Urgentně upravit/dne|20120525153700}}
{{Urgentně ověřit/dne|20120526121122}}
'''Hyperbarická (dekompresní) komora''' je hermeticky uzavřená komora, v níž vznikne silný [[podtlak]],{{fakt?}} <!-- snad přetlak, ne? --> který je vytvořen za pomoci tří velmi silných [[kompresor]]ů o výkonu asi 4 000 W. Tento podtlak může např. hojit rány a zlomeniny, proceduru je však třeba podstoupit vícekrát. Při pobytu v komoře se dýchá kyslík z ''drekru'' (kyslíkový přístroj). V této komoře je tlak asi 5 atmosfér, tedy asi jako 50 metrů pod [[moře]]m.
{{kategorizovat}}
'''Hyperbarická (dekompresní) komora''' je hermeticky uzavřená komora, v níž vznikne silný [[podtlak]]{{fakt?}} <!-- snad přetlak, ne? -->, který je vytvořen za pomoci tří velmi silných [[kompresor]]ů o výkonu asi 4 000 W. Tento podtlak může např. hojit rány a zlomeniny, proceduru je však třeba podstoupit vícekrát. Při pobytu v komoře se dýchá kyslík z ''drekru'' (kyslíkový přístroj). V této komoře je tlak asi 5 atmosfér, tedy asi jako 50 metrů pod [[moře]]m.


== Související články ==
== Související články ==
Řádek 7: Řádek 6:


{{pahýl}}
{{pahýl}}

[[Kategorie:Lékařská technika]]

Verze z 26. 5. 2012, 14:11

Šablona:Urgentně ověřit/dne Hyperbarická (dekompresní) komora je hermeticky uzavřená komora, v níž vznikne silný podtlak,[[[Wikipedie:Ověřitelnost|<span class="doplnte-zdroj" title="Je potřeba doložit zdroj předchozího tvrzení, označeno Chyba: neplatný čas">zdroj⁠?]]] který je vytvořen za pomoci tří velmi silných kompresorů o výkonu asi 4 000 W. Tento podtlak může např. hojit rány a zlomeniny, proceduru je však třeba podstoupit vícekrát. Při pobytu v komoře se dýchá kyslík z drekru (kyslíkový přístroj). V této komoře je tlak asi 5 atmosfér, tedy asi jako 50 metrů pod mořem.

Související články