Dělnická strana Maďarska 2006: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Řádek 8: Řádek 8:
| internetové_stránky = http://www.munkaspart-2006.hu
| internetové_stránky = http://www.munkaspart-2006.hu
}}
}}
'''Dělnická strana Maďarska 2006''' je [[Maďarsko|maďarská]] levicová [[politická strana]]. Vznikla v listopadu 2005 z vnitřní opozice v ultalevicové [[Maďarská komunistická dělnická strana|Maďarské komunistické straně dělnické]]. Důvodem byla nespokojenost umírněnější frakce chování MKMP ([[bolševismus]], [[euroskepticismus]]). Narozdíl od ní je Dělnická strana 2006 spíše neomarxistická a eurokomunistická. Předsedou strany je [[János Fratanolo]].
'''Dělnická strana Maďarska 2006''' je [[Maďarsko|maďarská]] levicová [[politická strana]]. Vznikla v listopadu 2005 z vnitřní opozice v ultralevicové [[Maďarská komunistická dělnická strana|Maďarské komunistické straně dělnické]]. Důvodem byla nespokojenost umírněnější frakce chování MKMP ([[bolševismus]], [[euroskepticismus]]). Narozdíl od ní je Dělnická strana 2006 spíše neomarxistická a eurokomunistická. Předsedou strany je [[János Fratanolo]].


{{pahýl}}
{{pahýl}}

Verze z 26. 5. 2012, 13:10

Šablona:Infobox politická strana Dělnická strana Maďarska 2006 je maďarská levicová politická strana. Vznikla v listopadu 2005 z vnitřní opozice v ultralevicové Maďarské komunistické straně dělnické. Důvodem byla nespokojenost umírněnější frakce chování MKMP (bolševismus, euroskepticismus). Narozdíl od ní je Dělnická strana 2006 spíše neomarxistická a eurokomunistická. Předsedou strany je János Fratanolo.