Ferdinand Plánický: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m sjednocení pahýlů na jednotnou šablonu {{Pahýl}} dle Wikipedie:Žádost o komentář/Šablony pahýlů; kosmetické úpravy
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m napřímení redirectu šablony (data od Dannyho B.)
Řádek 2: Řádek 2:


== Sportovní kariéra ==
== Sportovní kariéra ==
Do týmu Bohemians přišel v roce [[1941]] ze sousedních Nuslí, aby se v krátké době stal jednou z ústředních postav vršovického týmu. I na svou menší postavu vyrostl ve znamenitého střelce a nahrávače. Na svém kontě má rovnou stovku ligových gólů a všechny v zelenobílém dresu klokanů, což je mimochodem dodnes klubový rekord.{{doplnit zdroj}} Je tak řádným členem [[Klub ligových kanonýrů|Klubu ligových kanonýrů]]. V roce [[1951]] odešel na hostování do Ústí nad Labem.
Do týmu Bohemians přišel v roce [[1941]] ze sousedních Nuslí, aby se v krátké době stal jednou z ústředních postav vršovického týmu. I na svou menší postavu vyrostl ve znamenitého střelce a nahrávače. Na svém kontě má rovnou stovku ligových gólů a všechny v zelenobílém dresu klokanů, což je mimochodem dodnes klubový rekord.{{Doplňte zdroj}} Je tak řádným členem [[Klub ligových kanonýrů|Klubu ligových kanonýrů]]. V roce [[1951]] odešel na hostování do Ústí nad Labem.


V roce [[1946]] dvakrát reprezentoval Československo<ref name="Slavné nohy">{{Citace monografie
V roce [[1946]] dvakrát reprezentoval Československo<ref name="Slavné nohy">{{Citace monografie

Verze z 10. 4. 2012, 20:18

Ferdinand Plánický (22. května 192010. dubna 2001) byl československý reprezentační fotbalista.

Sportovní kariéra

Do týmu Bohemians přišel v roce 1941 ze sousedních Nuslí, aby se v krátké době stal jednou z ústředních postav vršovického týmu. I na svou menší postavu vyrostl ve znamenitého střelce a nahrávače. Na svém kontě má rovnou stovku ligových gólů a všechny v zelenobílém dresu klokanů, což je mimochodem dodnes klubový rekord.[zdroj?] Je tak řádným členem Klubu ligových kanonýrů. V roce 1951 odešel na hostování do Ústí nad Labem.

V roce 1946 dvakrát reprezentoval Československo[1], a to v přátelských zápasech ve Francii (0:3) a Jugoslávii (2:4). V Bělehradě pak vstřelil i svůj jediný reprezentační gól - v poslední minutě utkání.

Odkazy

Reference

  1. ŠÁLEK, Zdeněk. Slavné nohy. Praha: Práce, 1980. Kapitola Plánický Ferdinand, s. 173. 

Externí odkazy