Diskuse s wikipedistkou:Vanessa: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Uh: přesuny
→‎Přesuny: není redirect
Řádek 181: Řádek 181:
== Přesuny ==
== Přesuny ==
Prosím můžeš mi vysvětlit ty přesuny rozcestníků? Viz [[Vy]]? Proč zakládaš na jednom názvu a pak zbytečně přesouváš? --[[Wikipedista:BobM]] <sub>[[Wikipedista diskuse:BobM|d]]|[[Speciální:Contributions/BobM|p]]</sub> 21. 2. 2012, 07:18 (UTC)
Prosím můžeš mi vysvětlit ty přesuny rozcestníků? Viz [[Vy]]? Proč zakládaš na jednom názvu a pak zbytečně přesouváš? --[[Wikipedista:BobM]] <sub>[[Wikipedista diskuse:BobM|d]]|[[Speciální:Contributions/BobM|p]]</sub> 21. 2. 2012, 07:18 (UTC)
:Viz výše v diskusi - je třeba vytvořit i redirect. A protože tlačítko na redirect zmizelo z editační lišty a já jsem líná si jej tam ručně přidávat, je pro mne pohodlnější to přesouvat. [[Wikipedista:Vanessa|Van]][[Wikipedista diskuse:Vanessa|essa]] 21. 2. 2012, 07:44 (UTC)

Verze z 21. 2. 2012, 09:44

--Beren 11:19, 19. 1. 2007 (UTC)

Dobrý den, dneska jsem narazil na vaše přesměrovávání zaniklých obcí v okrese Hradec Králové na složitější názvy. Jméno článku by ale mělo být takové, jaké by čtenář nejspíše čekal. Pomocí rozlišovačů se názvy zpřesňují jen pokud je to nutné, tedy zbytečně složitější rozlišovače jsou nežádoucí. Neberte to prosím ve zlém, ale Vaše změny jsem vrátil zpět. Děkuji za pochopení. --Beren 11:19, 19. 1. 2007 (UTC)

Hm, chápu. Nešlo by to ale nějak udělat, aby se tyhle obce buď nezobrozvaly meziostatními obcemi okresu, nebo byly alespoň nějak odlišené? Vanessa 15:57, 21. 1. 2007 (UTC)

Ano, šlo. Například tím, že by se z oné kategorie vyčlenily, dejme tomu do podkategorie Kategorie:Zaniklá sídla okresu Hradec Králové. --Beren 16:12, 21. 1. 2007 (UTC)

Dobrý den, nepovažuji za dobrý nápad zakládat kategorii "zaniklá sídla" pro každý okres zvlášť. O zaniklých sídlech tu zase tak moc článků není a spoustu kategorií obsahujících jeden nebo dva články dost znepřehlední orientaci v nich. Přišlo mi docela zajímavé procházet kategorii Kategorie:Zaniklá sídla a číst si o jejich historii a důvodech zániku. Kategorizace by měla mít přehlednou strukturu a když je kategoríí moc, vede to k jejímu znepřehlednění. --Petr Adámek 21:01, 21. 1. 2007 (UTC)

A myslíte, že by tedy šlo, vyčlenit pouze sídla v okrese Hradec Králové (kde jich je větší množství) a zbytek nechat netříděný? Vanessa 21:46, 21. 1. 2007 (UTC)

Dovolil jsem si naši další diskusi na toto téma přesunout na dle mého názoru vhodnější stránku Kategorie diskuse:Zaniklá sídla. Možná budou mít ostatní jiný názor, tak je lepší jim dát také prostor k vyjádření. Každopádně Vám děkuji za Vaše příspěvky a doufám, že Vám chuť přispívat dlouho vydrží :-). --Petr Adámek 22:05, 21. 1. 2007 (UTC)

Odkazy

Dobrý den, chtěl bych poděkovat za trpělivost, se kterou procházíte články o památných stromech i za opravy, které tam činíte. Některé úpravy považuji za zbytečné – nejsem přesvědčen o nutnosti odkázat obecný článek o železniční trati nebo silnici pokud je se v popisu umístění stromu objeví slovo silnice či železniční trať. Odkaz bych považoval za užitečný, pokud by vedl na článek o konkrétní silnici nebo železniční trati, ale jinak je v kontextu článku o památném stromu postradatelný. Zdraví --Adam Hauner 09:56, 1. 3. 2007 (UTC)

Děkuji za poděkování, ale aby nedošlo k mýlce: já procházím postupně Nejdéle needitované články a mezi nimi je právě hodně Vašich o stromech. Bohužel u nich se nedá najít relevantní interwiki, ani nemám vhodné podklady k případnému rozšíření, proto se vždy snažím najít alespoň něco, co by se dalo prolinkovat. Ale zkusím popřemýšlet o těch číslech silnic - aspoň, co je v mapě. Vanessa 22:24, 1. 3. 2007 (UTC)

Redirekt "Boží syn"

Zdravím, kolegyně. Tento vámi vytvořený redirekt jsem si dovolil navrhnout na rychlé smazání, protože si na rozdíl od katolíků aspol... nemyslím, že tento termín musí nutně označovat jen Krista. Božím synem byl ostatně podle mytologie i Perseus, či řada bohů. --Kirk 21:56, 20. 3. 2007 (UTC)

Zdravím, kolego, nebylo by v tom případě lepší vytvořit rozcestník, když už se v to tak vyznáte, narozdíl ode mne? Vanessa 19:43, 21. 3. 2007 (UTC)
Asi ano, ve standardním formátu by byl asi ale dost dlouhý, když vezmeme v úvahu počet řeckořímských bohů a jejich plodnost :) Adam Zivner 19:55, 21. 3. 2007 (UTC)

kategorie

Wikipedista:Vanessa/šablona, zde jsem Vám zadvojtečkoval kategorii abz nelezla do požadovaných, každopádně kategorizaci ingoboxů naleznete v této kat Kategorie:Infobox šablony. Diky za pochopeni --Vrba 11:02, 29. 3. 2007 (UTC)

upozorneni

Zdravim, revertl jsem dve Vase zmeny, chtel bych Vas upozornit ze na seznamy a rozcestniky pahyly nedavame. Dik --Vrba 19:31, 24. 5. 2007 (UTC)

Tabulka sférických harmonických fcí

Zdravím! Píši Vám kvůli tomu, že jste navrhla přesunout článek Tabulka sférických harmonických funkcí na wikiknihy. Podle mého jde o přehledný seznam technicky velmi často používaných vzorců (sférických harmonik), který plně odpovídá encyklopedickému stylu (nejde o článek o sférických harmonikách jako takových, jen o užitečný seznam). Doplnil jsem interwiki, v mnoha dalších jazycích se tento článek vyskytuje. Prozatím odstraním šablonu o přesunu. Pokud na přesunu dále trváte, prosím založte stránku s hlasováním, nebo diskutujme v diskusi článku. Děkuji za pochopení. --Irigi 20:39, 11. 9. 2007 (UTC)

Ano, je to určitě věcně správně, ale není to encyklopedický styl. správně by se to mělo přesunout na Wikisource, ale popletla jsem si šablony. Ovšem, pokud jste odborník, nebudu se já, laik (i když technicky zaměřený), hádat. ALe stránce by určitě prospěl delší úvod, aspoň ve stylu anglického článku, pak by se to dalo považovat za článek. Vanessa 11:09, 12. 9. 2007 (UTC)
Pokud se jedná o přesunutí na Wikisource, pak tam článek možná (co mohu soudit po zběžném seznámení se s projektem) patří. Je to "článek" podobného stylu jako anglické Exact trigonometric constants nebo Table of integrals, které mají i českou obdobu (Seznam integrálů logaritmických funkcí a k němu přidružené.) Jde prostě čistě o seznam funkcí, které mohou být užitečné každému, kdo potřebuje článek samotný, ale není přitom účelné, aby znepřehledňoval samotný článek s vysvětlením. Nevím, jestli se na toto téma už na Wikipedii diskutovalo, ale navrhoval bych, aby bylo s článkem naloženo stejně jako např. se seznamy integrálů. Pokud se obecně soudí, že takovéto seznamy patří na Wikisource, měly by se tam přesunout všechny, pokud ne, pak si myslím, že není důvod přesouvat ani tento článek. Nevím přesně kde by se mělo založit hlasování (možná by to bylo dobré), takže to nechám na Vás. --Irigi 15:27, 14. 9. 2007 (UTC)
P.S. Krátký úvod k seznamu ještě doplním. (Vesměs po vzoru anglického originálu.) --Irigi 15:29, 14. 9. 2007 (UTC)

Vážená kolegyně, ve výše uvedené tabulce jste provedla dosti zmatené úpravy. Definice obce je dána ze zákona a nelze v tabulce uvést cokoliv vás napadne. --Kirk 16:04, 5. 11. 2007 (UTC)

Pokud jsi měla na mysli, že ten údaj je pochybný, tak máš asi pravdu: http://registry.czso.cz/irso/cisdet.jsp?orgkodcis=63&kodcis=63&kod=613291&z=1599836&selvaz=101 tvrdí, že kú je pod Bruntálem ale mč pod MS kočovem... asi to nech tak, jak jsi to měla před kirkovým zásahem... 21:35, 5. 11. 2007 (UTC)
Vážený Kirku. Tabulka pochází ve své syrové podobě přímo z nějaké databáze statistického úřadu. Tento údaj se mi zdál pochybný, už jednou dříve jsem našla věc, která mi nesouhlasila a dodatečně se zjistilo, že v dané obci vznikla nová místní část.
Tyto tabulky se nenacházejí v hlavní jmenném prostoru a slouží hlavně pro vytváření kategorizovaných přesměrování. Změny, které jste udělal u Brna mi přijdou přinejmenším pochybné, i v ostatních okresech máme spoustu odkazů na rozcestníky (nebo dokonce úplně jiná sídla téhož jména), do kterých by se asi měly tato katastrální území přidat.
Vanessa 09:43, 6. 11. 2007 (UTC)
JAne, nemáš pravdu, to co jsi asi považoval za obec ej okres....Vanessa 09:45, 6. 11. 2007 (UTC)

Infobox IBOM

Já vím, že tomu tak je! Napsal jsem to tam pro Kalupinku, která s tím má evidentně problém. Viz. Diskuse:Ivanovice na Hané. --Pernak 13:53, 25. 1. 2008 (UTC)

Fakulty

Ahoj, tak teda nevím.. Nejspíš bude v článku Vysoká škola něco špatně.. -- Mercy (|Ω) 11:02, 12. 3. 2008 (UTC)

Vyznamenání

„Učeň“

Milý kolegyně, rád bych ti vyjádřil poděkování za stálou věrnost Wikipedii. V současné době jsi „Učeň“ za více než 1000 editací a 3 měsíce působení mezi námi. Díky a jen tak dál, wikipedistek není nikdy dost. --Krvesaj 3. 8. 2008, 15:20 (UTC)

Jsem potěšena, člověk se stále učí, i když v současnosti nemám na Wikipedii vůbec čas, ráda se časem vrátím a zase něčím přispěji. Vanessa 7. 5. 2009, 21:01 (UTC)

Katastrální území

Zdravím, všiml jsem si už kdysi že vytváříte seznamy katastrálních území podle okresů. Chci se však zeptat proč již ty hotové nepřesunete do hlavního jmenného prostoru a necháváte je jen u sebe. Myslím že by to rozhodně byl pro wikipedii přínos. Možná by se dalo ještě na těch tabulkách něco vylepšit, třeba by ještě tabulka mohla obsahovat údaj o rozloze katastrálního území. A možná by taky mohla obsahovat všechny MČ které na daném katastrálním území leží. Třeba že na katastrálním území Čestín u Jankova leží nejen MČ Čestín ale i Bedřichovice. --Jowe 22. 5. 2009, 14:01 (UTC)

Popravdě, ráda bych to nějak dostala mezi články nebo, pokud se dohodne, přílohy. Tabulka je takto pouze výpisem z nějaké databáze a můj zdroj neobsahuje rozlohy. Přesun má v tuto chvíli jeden nedostatek - v prvním sloupci je často odkaz na rozcestník nebo zcela nesouvisející článek, z toho důvodu si na přesun mezi články netroufám. Všimla jsem si, že se zabýváte Benešovskem, co kdybyste zkusil si zkopírovat příslušnou podstránku (případně si jí klidně přesuňte, ale vraťe mi na původní místo aspoň kopii aktuální verze, používám je i k vyhledávání vandalismů a copyvií) a upravte dle představ. Vanessa 25. 5. 2009, 07:54 (UTC)
Zkusil jsem si zkopírovat část vaší tabulky a zkusil přidat k tomu moji představu. Vypadat by to tedy mohlo takto. -- Jowe 25. 5. 2009, 08:51 (UTC)
Rozhodně to vypadá zajímavě. Ale máte použítý poměrně jednoduchý případ, kdy jsou názvy kú unikátní, shodné s místními částmi, není víc kú než mč, žádná část neleží na více kú a o všech částech existují články. Zvažte, co s takovýmito případy. Vanessa 25. 5. 2009, 10:02 (UTC)
Tak jsem konečně dokončil Seznam katastrálních území okresu Benešov, uvítám připomínky -- Jowe 31. 5. 2009, 21:56 (UTC)
Připomínky dám přímo k článku. Vanessa 1. 6. 2009, 08:44 (UTC)

Všeboř

Ahoj, narazil jsem na googlu na tohle, a když už tady na Wiki pracuješ s těmi názvy, katastry apod., zajímalo by mě zda nevíš, pod jakou obec, či katastr patří bývalá vesnice, dnes dvě malinké osady Všeboř a Malá Všeboř. Obě se nacházejí na západní straně přehrady Jesenice, na protilehlých březích. Pokud můžeš, poraď. Díkes. --Zipacna1 15. 10. 2009, 16:05 (UTC)

odpovím za VAnessu: [1] na tomto serveru. JAn 15. 10. 2009, 21:38 (UTC)

přesměrování z názvu katastrálního území

Zdravím, tak jsem se snažil vnořit do katastrálních území a chci se zeptat, jestli správně rozumím.

  1. Seznam katastrálních uzemí obsahuje název katastrálního území, části obcí, obce, rozloha KÚ. Název seznamu odpovídá okresům, tedy co okres to seznam
  2. Seznam bude po dokončení okresu přesunut z podstránek Vanessa do hlavního prostoru
  3. Katastrální území, které má shodný název s názvem obce, bude mít informaci v článku o obci, že název KÚ je shodný s názvem katastrálního území a případně bude doplněný o informaci, že v katastrálním území jsou další sídla.
  4. Katastrální území s rozdílným názvem, než je název obce, bude mít vytvořeno přesměrování na obec a zařazeno do kategorie přesměrování...
  5. Katastrální území, na kterém leží více částí obce - jak by mělo být řešeno tam asi redirect nebude na místě
  6. děkuji za odpověď ---kloin- 26. 11. 2009, 09:11 (UTC)
No, sama v tom nemám zcela jasno, ale:
  1. který seznam myslíte? ty moje pracovní neobsahují rozlohu. Ten na okres Benešov ano, tak by mohly v budoucnu vypadat všechny.
  2. ty moje seznamy by mohly být částečným podkladem pro budoucí články (neobsahují rozlhu, nejsou ošetřeny všechny místní části)
  3. U shodných to asi nemusí mít, ta informace by měla stačit v infoboxu. V případě, že je nějaký doplněk (u Prahy, v Podkrkonoší) je vhodné, ale ne nezbytné, to zmínit v textu.
  4. Ano, pokud neexistuje článek přímo o katastrálním území. ten existuje obvykle v případě k. ú. zaniklé obce, která má článek.
  5. Zde si nejsem jistá, podle mne, pokud má obec více částí, ale jen jedno k. ú. které se jmenuje podobně jako obec (Lhota u Něčeho vs. Lhota (okres Nějaký)) bude redirect na místě, bylo by ovšem vhodné to zmínit v textu (což já ke své hanbě nedělám). Na druhou stranu, psát článek jen o k.ú - obsahoval by pouze výměru, pod co patří a co na něm leží - to si samostatný článek nezaslouží.
  6. Vanessa 26. 11. 2009, 10:05 (UTC)
děkuji, začal jsem něco připravovat. K těm více částem by možná mohl být rozcestník, někdo to takto řešil u čísel železničních tratí, jen již nevím kdo a číslo té tratě. Zkusím si to připravit na těch okresech Benešov, Trutnov a Kolín. Děkuji, ozvu se později---kloin- 26. 11. 2009, 10:17 (UTC)
Zkusil jsem si udělat přípravu ke stránkám seznam katasrálních území a založil jsem Kolín, zatím jen u sebe. Wikipedista:Kloin/KatastraniUzemiTest. Ještě jsem nepřipravil to přesměrování z KÚ, ale myslím že bych mohl připravit seznam pro nějakého bota. Můžete se na to prosím podívat? Rád bych, jestli můžete udělat přesměrování z Bořetice u Kolína a z Hlaváčova Lhota (viz předchozí odkaz na seznam), já bych připravil podle toho potom ten seznam. děkuji ---kloin- 27. 11. 2009, 16:20 (UTC)
Tak jsem to udělal ještě trochu jinak a do toho seznamu doplnil hned odkazy na odpovídající část obce bez toho přesměrování (připadlo mi to skoro zbytečné). Založil jsem ještě Seznam katastrálních území okresu Kladno. Děkuji ---kloin- 29. 11. 2009, 19:50 (UTC)
Jako článek (či příloha) mi to připadá vyhovující. Ale ty přesměrování by stejně bylo žádoucí vytvořit. viz User:Vanessa/katastry/okres Kolín, hotový třeba User:Vanessa/katastry/okres Děčín. Vanessa 30. 11. 2009, 08:18 (UTC)

Your request for username usurpation

Hi Vanessa, I have just renamed User:Vanessa at de.wp, so you can usurp the account now. Regards, — YourEyesOnly 28. 11. 2009, 05:23 (UTC)

Ahoj, chápu tvou snahu o standardizaci názvů článků o písmenových zkratkách, ale v případě článku PH bychom asi opravdu měli udělat výjimku. Chemický význam je naprosto majoritní a tak často používaný, že dávat mu rozlišovač by bylo absurdní. Díky za pochopení. --Vojtech.dostal 9. 12. 2011, 16:13 (UTC)

Navboxy

Zdravím kolegyně, zde probíhá diskuse o podobě navboxů, pravděpodobně dojde i na ŽoK, proto považuju unifikaci navboxů, do které jste se pustila, za velmi předčasnou a nevhodnou. Vyčkejte prosím do té doby, než bude učiněn nějaký závěr. Děkuji. --Jowe 14. 12. 2011, 10:55 (UTC)

Dobrá, prozatím toho zanechám, ale vašimi reverty jste sjednocené barvy jednoho typu opět odjednotil: {{Kantony departementu Territoire de Belfort}} má nyní odlišnou barvu než zbylé. Sice je jejich kontrast dostatečný, ale není to příjemná barva a není žádný důvod, proč by zrovna francouzské departmenty měly mít jinou barvu, na rozdíl od alespoň pseudodůvodů, které mají tenisové šablony. Vanessa 14. 12. 2011, 11:11 (UTC)
Důvod proč navboxy francouzských kantonů mají tuhle barvu je, aby se shodovala barva navboxů s barvou infoboxů v článcích o francouzských kantonech. Možná je to pro někoho pseudodůvod, ale nechme se vyjádřit komunitu v připravovaném ŽoKu. Máte pravdu, že {{Kantony departementu Territoire de Belfort}} má nyní jinou barvu než ostatní, měl jí i předtím, vzniklo to tím, že ho zakládal někdo jiný a mně to uniklo. --Jowe 14. 12. 2011, 11:24 (UTC)

DJ

Dobrý den, děkuji Vám za to množství energie, které vkládáte do zakládání dvoupísmenných rozcestníků. Dovolím si však nesouhlasit s tímto přesunem, kdy jste nejspíše nevědomky revertovala můj dřívější návrh přesunu z poněkud zastaralého plného názvu na v současnosti mnohem používanější zkratku DJ, se kterým následně souhlasil Elm na diskusní stránce a vlastní přesun provedl Faigl.ladislav o několik dní později. Doporučení WP:Název článku uvádí v části Očekávaný název, že pokud je zkratka známější, než slovo samotné a je šíře používána a chápána jako samostatné slovo, lze ji upřednostnit. Našel jsem si k tomu rovněž nějaký zdroj, a tam se také uvádí, že název Diskžokej byl zkrácen na DJ. S Vaším případným souhlasem bych Váš článek přesunul na DJ (rozcestník) a pak odkazoval z článku o dýdžejích pomocí šablony {{Různé významy}}. S přáním pěkného začátku roku 2012 --Loupežník 4. 1. 2012, 04:18 (UTC)

Zdravím, myslím, že je vhodné mít stejný název článku a kategorie (ikdyž, v odůvodněném případě, nikoli nutné /důvod pro odlišnost zatím neznám/ :). Před časem byla přejmenována kategorie, kde jsem navrhl obě varianty, Mercy zdůvodnil rozepsaný tvar „spisovností“. Mně je jedno, který z obou tvarů DJ vs. diskžokej článek ponese. Na zkrácený bych přesunul, jestliže je skutečně očekávaný, nevím, nehledal jsem k tomu zdroje (existují?).--Kacir 4. 1. 2012, 05:09 (UTC)
Díky, tamté diskuse jsem si nevšiml. Podle mě to sice nevyvrací výše zmíněný argument o očekávaném názvu podložený pravidly, máme tu i nemálo článků o vyloženě nespisovných výrazech a DJ je navíc „jen“ zkratka, nikoliv vyloženě něco ve smyslu mýdlo → mejdlo, ale tak zase když je to jednou takhle sjednocené na jednom názvu, tak ať to zase není „každý pes jiná ves“ :), zas tak moc mi na tom nezáleží a nechtěl bych o tom vést dalekosáhlé debaty. Chtěl jsem jen upozornit na nejspíše omylem provedený revert toho, co bylo již dříve dohodnuto. --Loupežník 4. 1. 2012, 09:47 (UTC)
A existuje nějaký zdroj/důkaz dokládající, že očekávaný název je DJ, nikoli diskžokej? U mladé generace předpokládám je očekávané to první, u střední a starší generace zase to druhé pojmenování, pokud tedy je očekávaný název zjevný, pak nejsem proti přesunu. (Omluva Vanesse za příspěvky, když už se zde diskuse rozjela – event. lze přesunout Pod lípu)--Kacir 4. 1. 2012, 13:26 (UTC)
U vás je očekávaný diskžokej, u někoho jiného možná Džibutsko :-). Myslím, že přesun pod Lípu je dobrý nápad, uděláte to? Vanessa 9. 1. 2012, 06:43 (UTC)

Dvoupísmenné rozcestníky

Dobrý den, pokud víte, že „unifikovaná“ podoba dvoupísmenného rozcestníku je s oběma písmeny velkými, co rozcestník založit přímo pod unifikovaným názvem? Usnadníte tak prohlížení nových článků (odpadne zbytečné překlikávání). Zdraví Fagnes 17. 1. 2012, 10:07 (UTC)

Jenže redirect je také potřeba vytvořit, a takto jej vytvořím jednodušeji :-) Navíc tím, že provedu po vytvoření přesun se na nově založený rozcestník nevrhnou ihned interwiki roboti, ale projede jej až JAnDbot, poté, co mu dám vědět. Vanessa 17. 1. 2012, 11:22 (UTC)
Ano, takto jej vytvoříte jednodušeji, ale zase to ztížíte těm, kdo procházejí nové články. Fagnes 17. 1. 2012, 12:21 (UTC)
A máte důvod je po mě procházet ;-) ? příznak prověřené uživatelky mám, takže žlutě označené nejsou, a redirecty je možné si nechat obarvit. A nebo si nechat udělat udělátko, které by umožňovalo ignorovat v adrese ?redirect=no (já už léta volám po opačném, které by redirecty automaticky nepřesměrovávalo). Vanessa 17. 1. 2012, 12:47 (UTC)
Já je neprocházím po Vás, já prostě jen procházím nové články. Jestli máte příznak prověřené uživatelky, to nevím a ani jsem to nezjišťoval. Já nic označeno žlutě nemám. Pokud bych si snad nechal obarvit redirecty, bylo by to ve výsledku stejně na nic, nemyslíte? Fagnes 17. 1. 2012, 12:56 (UTC)
Mimochodem dobrá zpráva pro vás, MediaWiki 1.19, která bude nasazena v březnu má už mezi nově založenými ukazovat přímo i přesunuté stránky. Vanessa 13. 2. 2012, 13:34 (UTC)

Čtení v diffu

Proč se podstránka nedá číst v diffu? Vždyť i ona má svoji historii.--Juandev 30. 1. 2012, 07:07 (UTC)

počtěte si. Vanessa 30. 1. 2012, 07:58 (UTC)

Dvoupísmenné rozcestníky

Zdravím, tak mě napadá, nebylo by vhodné doplnit u zkratek, kterých se to týká, že se jedná o tóny o tom a tom kmitočtu? (Např c1, d1, e1, atd.) Linn 30. 1. 2012, 11:12 (UTC)

Určitě ano, já ale postupuju systematicky dle oborů a na tento seznam jsem zatím nenarazila, a z hlavy to nedám :-). WP:ESO. Vanessa 30. 1. 2012, 12:51 (UTC)

Dobrý den, měl bych připomínku k témuž tématu. Když zakládáte dvoupísmenné rozcestníky, nebylo by možné tam zařadit také další běžně používané zkratky, alespoň ty nejznámější? Napadá mě třeba hasičská stanice (HS), národní výbor (NV), non testatur (NT) -> die Ente -> (novinářská) kachna. Zdraví Fagnes 13. 2. 2012, 09:01 (UTC)

Opět WP:ESO, klidně i ve skladišti. U HS jsem tušila, že je nějaká známá zkratka, ale nemohla jsem si hned vzpomenout. NV ani eNTé mě nenapadly. Vanessa 13. 2. 2012, 13:33 (UTC)

Doplnění

Zdravím, doplnila jsem něco k rozcestníkům pro HD a HY. Hezký den, --Linn 15. 2. 2012, 09:43 (UTC)

Vrátil jsem přesun zpět. Jednak byl provedený bez toho, že by došlo k opravení odkazů z článků, jednak i v samotném článku byl přesunem rozbit odkaz na Užskou župu. A především je to nejdůležitější nositel jména a nerozumím tomu, proč by místo něj na místě Uh mělo být přesměrování na UH. --Tchoř 17. 2. 2012, 00:04 (UTC)

Protože se snažím sjednotit podle vzoru, který zde byl již několik let všechny dvouznakové kombinace. U všech ostatních kombinací je varianta Xx přesměrováním na XX (s výjimkou Ch u malých a PH a EU u velkých.) Proč by zrovna řeka měla být hlavní význam a ne Uherské Hradiště, nebo Uh (župa)? Odkazy na rozcestník bych nechala výhledově vyřešit, ale prý byly v posledním týdnu nějaké problémy s pouštěním robotů. Vanessa 17. 2. 2012, 06:23 (UTC)

Přesuny

Prosím můžeš mi vysvětlit ty přesuny rozcestníků? Viz Vy? Proč zakládaš na jednom názvu a pak zbytečně přesouváš? --Wikipedista:BobM d|p 21. 2. 2012, 07:18 (UTC)

Viz výše v diskusi - je třeba vytvořit i redirect. A protože tlačítko na redirect zmizelo z editační lišty a já jsem líná si jej tam ručně přidávat, je pro mne pohodlnější to přesouvat. Vanessa 21. 2. 2012, 07:44 (UTC)