Jakubovo protoevangelium: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: Protoevangelium Jakubovo mělo původní název "Narození Mariino". Je to první životopis panny Marie a pocházející z 2. století. Na Mariin život se soustředí až do př...
 
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
Protoevangelium Jakubovo mělo původní název "Narození Mariino". Je to první životopis panny Marie a pocházející z 2. století. Na Mariin život se soustředí až do příchodu a klanění mudrců narozenému Ježíši. Podle tohoto apokryfu byla Marie dcerou Jáchyma a neplodné Anny. Od útlého dětství byla vychovávána jako v chrámu Páně jako holubice a svěřena starému vdovci Josefovi, který byl pro to vylosován. Pannenství Marie a to i po porodu v tomto apokryfu potvrzuje porodní bába Salome.
'''Protoevangelium Jakubovo'''''Text kurzívou'' mělo původní název "''Narození Mariino''". Je první životopis panny Marie pocházející z 2. století. Na Mariin život se soustředí až do příchodu a klanění mudrců narozenému Ježíši. Podle tohoto apokryfu byla Marie dcerou Jáchyma a neplodné Anny a od útlého dětství byla vychovávána v chrámu Páně jako holubice a svěřena starému vdovci Josefovi, který byl pro to vylosován. Pannenství Marie a to i po porodu v tomto apokryfu potvrzuje porodní bába Salome.

Verze z 12. 12. 2011, 18:33

Protoevangelium JakubovoText kurzívou mělo původní název "Narození Mariino". Je první životopis panny Marie pocházející z 2. století. Na Mariin život se soustředí až do příchodu a klanění mudrců narozenému Ježíši. Podle tohoto apokryfu byla Marie dcerou Jáchyma a neplodné Anny a od útlého dětství byla vychovávána v chrámu Páně jako holubice a svěřena starému vdovci Josefovi, který byl pro to vylosován. Pannenství Marie a to i po porodu v tomto apokryfu potvrzuje porodní bába Salome.