Monty Python: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Řádek 33: Řádek 33:


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==
* [http://www.monty-python.estranky.cz/ monty-python.estranky.cz] - české fan stránky
* [http://pythonline.com (oficiální stránky)]
* [http://pythonline.com (oficiální stránky)]
* [http://www.youtube.com/user/montypython oficiální prezentace na Youtube]
* [http://www.youtube.com/user/montypython oficiální prezentace na Youtube]

Verze z 1. 12. 2011, 22:27

Noha z Létajícího cirkusu

Monty Python [ˌmɒnti ˈpaɪθn] je britská komediální skupina založená v roce 1969. Jejich první práce byl komediální seriál pro televizní síť BBC nazvaný Monty Python's Flying Circus (Monty Pythonův létající cirkus); vysílal se 4 sezóny v letech 1969-1974 a má celkem 45 dílů.

Tento seriál se skládal z jednotlivých skečů, ale existují i díly pojaté jako jeden příběh. Všichni členové ho společně psali a pravidelně hráli většinu rolí (včetně mnoha ženských). K seriálu nebyl pořízen český dabing, české titulky napsal scenárista a režisér Petr Palouš.

Jména členů skupiny v abecedním pořadí:

Za "sedmého Pythona" je někdy (především členy skupiny) označována herečka Carol Clevelandová, která často hrála ženské postavy v Létajícím cirkusu i filmech.

Dílo

Filmy

Živá vystoupení

Monty Python v česku

Den 7. ledna je vyhlášen jako mezinárodní den švihlé chůze (International Silly Walk Day). Fanoušci Monty Python ho slaví různě, ale v roce 2012 budou mít 7.1. šanci zúčastnit se Švihlého pochodu přes cetrum města Brna. Každý účastník bude používat vlastní "silly walk" inspirovaný ze slavného sketche. Pochod je organizován přes sociální síť Facebook, a má za účel rozšířit fenomén Monty Python mezi širokou veřejnost, a hlavně pobavit účastníky i přihlížející.

Externí odkazy


Šablona:Pahýl - film