Diskuse s wikipedistou:Faigl.ladislav: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 12 lety od uživatele Lowerclass v tématu „TheMacula
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Peter Mirom: :: Jistě, v originálním jazyce nepřečtu ani "Peter". Děkuji! --~~~~
Hidro (diskuse | příspěvky)
Řádek 310: Řádek 310:
:Ahoj, bral jste to přes google translator, že? :) Opravil jsem jej a přidal všechny náležitosti. Díky za něj :) --[[Wikipedista:Faigl.ladislav|Faigl.ladislav]] 2. 9. 2011, 17:47 (UTC)
:Ahoj, bral jste to přes google translator, že? :) Opravil jsem jej a přidal všechny náležitosti. Díky za něj :) --[[Wikipedista:Faigl.ladislav|Faigl.ladislav]] 2. 9. 2011, 17:47 (UTC)
:: Jistě, v originálním jazyce nepřečtu ani "Peter". Děkuji! --[[Wikipedista:Svajcr|Svajcr]] 2. 9. 2011, 18:52 (UTC)
:: Jistě, v originálním jazyce nepřečtu ani "Peter". Děkuji! --[[Wikipedista:Svajcr|Svajcr]] 2. 9. 2011, 18:52 (UTC)

== [[commons:Category:Images taken by Israel Defense Force|Images taken by Israel Defense Force]] ==

Faigel שלום,

recently the IDF has re-licensed his entire flickr photostream into CC-BY-2.0. In order to take advantage of this fact, in future IDF photo releases and other organizations we need to show which photo were embedded into articles in foreign languages. we would appreciate if you can join our effort of adding those photos to articles and update on my Hebrew talk page with those you did. [[Wikipedista:Hidro|Hidro]] 21. 9. 2011, 08:57 (UTC)

Verze z 21. 9. 2011, 10:57

Archiv  Archiv  Archiv
(03/2006–03/2009) a, b, c, d, e, f
(03/2009–03/2010) g, h, ch, i
(03/2010–12/2011) j, k, l, m
(01/2012–08/2014) n, o, p


Návod k použití

Pokud chcete něco sdělit Vy mně, napište mi sem, odpovím Vám tady.
Pokud chci něco Vám, napíšu Vám na vaši diskusi, odpovězte mi tam.
Vyjadřujte se prosím jasně a srozumitelně.


Je-li vám milejší tykání, tykejte; pakliže vykání, vykejte.


Jsem-li na wikidovolené a vy něco potřebujete, obraťte se na kolegy správce.


This user talk is target of several user talks redirects on other Wikipedias.
Please use English, if you are out of Czech Wikimedia projects.
Toto oznámenie týkajúce sa angličtiny nie je určené pre našich milých bratov a sestry zo Slovenska :-).


Šablona:Infobox formát souboru

Ahoj, před časem jsi upravil šablonu, ale trochu mi tam nesedí předchůdce a nástupce. Je to již popsané v diskuzi od jiného wikipedisty. Lubos 2. 5. 2011, 08:05 (UTC)

Wikikytička

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, za velmi čtivý článek Chajim Arlozorov, který jsem si dovolil vyhodnotit jako Dobrý, bych Ti chtěl udělit wikikytičku. Měj se pěkně, --Podzemnik 3. 5. 2011, 07:47 (UTC)

Díky moc :) Bohužel teď na tom nejsem pro studijní vytížení s tvorbou článků nějak dobře, tak jsem zkusil tenhle víc jak půl roku starý. Jsem rád, že se líbil :) --Faigl.ladislav 3. 5. 2011, 10:26 (UTC)

Transkripce

Ahoj, podívej se prosím na diskusi k transkripci [[1]]. Rád bych znal tvé vyjádření. --Thomazzo 5. 5. 2011, 09:25 (UTC)

Dobrý den, chtěl bych se optat ohledně odebrání stříbrného puzzlíku mému článku o lásce. Do diskuze u zmíněného článku jsem již odpovídal, ale už uplynulo docela dlouho a vy jste nijak nereagoval, tak bych se vás chtěl zeptat zde. Já osobně totiž nevidím možnost, jak článek o takto subjektivním tématu napsat objektivně, aby splňoval podmínku ověřitelnosti. I kdybych citoval nějakou knihu, ta samotná bude obsahovat subjektivní názory autora. Proto jsem první část psal víceméně podle sebe (předpokládám, že máte na mysli tuto část), s tím, že jsem subjektivitu tématu patřičně komentoval. Máte nějaký návrh, jak článek více objektivizovat? --URandom9 10. 5. 2011, 18:22 (UTC)

Odpovím Vám během víkendu. --Faigl.ladislav 13. 5. 2011, 15:30 (UTC)
Neberte to nezdvořile, ale během kterého víkendu? --URandom9 28. 5. 2011, 15:45 (UTC)
Omlouvám se za zpoždění, zodpovězeno v diskusi. --Faigl.ladislav 7. 6. 2011, 14:56 (UTC)

Dobrý den, obracím se na Vás ohledně editace článku o Petru Kellenrovi. Jedná se o přidání informací při editaci http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Petr_Kellner&diff=6745077&oldid=6745066 (Filantropické aktivity). Informace jsou odzdrojovány avšak v diskusi k editaci jsem zaznamenal upozornění na porušení autorského zákona. Rád bych tyto informace do článku přidal, včetně zdrojů. Budou tedy řádně odcitované a vložené informace o filantropických aktivitách Petra Kellnera Wikipedií schváleny nebo opět odstraněny? Bestskier 11. 5. 2011, 08:12 (UTC)

SLO

Zdravím, vím, že bych to mohl udělat sám, ale přijde mi to nějak nepřirozené... Chtěl bych poprosit, jestli je trocha času, o posouzení, zda portál Slovinsko již má na ten ag-puzzlík: kvůli té barvě. Modrá byla dobrá, ale nakonec jsem to vyřešil jinak... Omlouvám se, že otravuji... Jinak díky i za tu recenzi a přeju úspěšný týden, Taavetti 29. 5. 2011, 23:29 (UTC)

TheMacula

Dobrý den, obracím se na tebe ohledně editace článku o The Macula. Informace jsou odzdrojovány avšak v diskusi k editaci jsem zaznamenal upozornění na porušení autorského zákona a text byl navíc smazán. Vzhledem k tomu, že jsem jedním ze skupiny The Macula, tak by mne zajímalo, proč tento článek byl smazán. Díky a zdravím. lowerclass 31. 5. 2011, 21:51 (GMT)Odpovědět

Dobrý večer, text článku byl zkopírován z tohoto dokumentu, čili došlo k porušení autorského práva. Po týdenní lhůtě, během níž je možno doložit autorství daného textu byl článek smazán. --Faigl.ladislav 31. 5. 2011, 19:55 (UTC)
Dobrý den, nejsem si jist, z čeho soudíte, že bylo porušené autorské právo. Autorka textu je naše známá a kromě toho, že pro nás (The Macula) občasně píše texty, tak jsme tento text zveřejnili s jejím souhlasem i s příslušnými citacemi. Nevidím proto jedinou záminku k označení tohoto textu jako porušení autorského práva. Anebo se mýlím já? Rád bych Vás proto požádal o jeho znovu zveřejnění. lowerclass 7. 6. 2011, 14:45 (UTC)
Dobrý den. Pokud jste v kontaktu s autorkou textu, požádejte jí, aby v souladu s WP:OTRS zaslala e-mail do systému OTRS (více v daném odkazu), v němž se souhlasně vyjadřuje (pod daným odkazem naleznete i vzorový text) s uvolněním daného textu pod licencí CC-BY-SA 3.0. Po odeslání tohoto e-mailu bude možné přistoupit k obnovení textu, který následně bude po kontrole zaslaného souhlasu, zveřejněn v souladu s autorskými právy. Dopředu pouze upozorním, že bude následně třeba doložit encyklopedická významnost subjektu "The Macula". --Faigl.ladislav 7. 6. 2011, 14:47 (UTC)

Appenzellský salašnický pes

Pokud pořád někdo jen reje a hrabe tam kam nemá tak se nedivte spamerům.

Děkuji za stálé upozorňování na články která jsou již několikrát převzaty od jinud a bohužel Vy je považujete za originál. Stránky HAFICI.CZ např.

OTRS je .... tak s tím nepruďte.--brůča - šťoural 7. 6. 2011, 23:23 (UTC)

Pěkný večer. Doporučil bych Vám k prostudování doporučení o wikietiketě. OTRS prozatím nebylo kontrolováno, do systému má přístup jen několik kolegů. Zkuste volit konstruktivnější přístup. S pozdravem --Faigl.ladislav 7. 6. 2011, 23:25 (UTC)


Švýcarští salašničtí psi

Raději udělám nejprv odkaz někam než na prázdnou stánku. A pak si tu stěžujete na plagiátství či obsah co tu je zbytečný. Nechápu. --brůča - šťoural 8. 6. 2011, 00:04 (UTC)

Váš poslední vzkaz nechápu, můžete mi jej vysvětlit? Váš poslední příspěvek Švýcarští salašničtí psi jsem upravil do podoby jakou by měl mít a zběžný úvod jsem přeložil z anglické Wikipedie. Nelze však článek založit jen jako sbírku externích odkazů (tj. odkazů na URL adresy vně Wikipedie), ostatně jak se praví v závazném pravidle Wikipedie:Co Wikipedie není#Wikipedie není mirrorem ani sbírkou odkazů, obrázků či mediálních souborů. Že je nyní třeba (před další úpravou Appenzelského s. psa) počkat na potvrzení e-mailu v systému OTRS Vám již řeklo několik kolegů, nyní je třeba počkat. Sám jsem takto uveřejňoval některé texty a jinak to bohužel nejde. Pokud byste měl nějaké další dotazy, rád Vám je zodpovím. Přeji pěkný začátek nového týdne --Faigl.ladislav 8. 6. 2011, 00:10 (UTC)

PS: Mimo jiné jsem zjistil že se některé odkazy cyklují a dublují
-- http://cs.wikipedia.org/wiki/Pes -
-- http://cs.wikipedia.org/wiki/Plemena_ps%C5%AF#.C5.A0v.C3.BDcar.C5.A1t.C3.AD_sala.C5.A1ni.C4.8Dt.C3.AD_psi -
PS2: Appenzell má oproti ostatním švýcarům jinou povahu
PS3: Poklona za aktivitu
PS4: Nestíhám SORRY --brůča - šťoural 8. 6. 2011, 00:19 (UTC)


Petr Ševčík

Dobrý den, mám dotaz ohledně smazání stránky o Petru Ševčíkovi, přestože a) splňoval podmínky zveřejnění (o Hudebnících, konkr. bod č. 1) b) ke článku byly přiřazeny 4 referenční zdroje, z nichž minimálně 2 byly věrohodné. c) vaším oborem je úplně něco jiného, tudíž se dá říct, že o hudbě "nemáte ani páru" d) Gabriela Gunčíková ze stejné soutěže (2. ČSS) stránku schválenou má, aniž by ji vyhrála, či měla více zdrojů e) ke stránce byly přiloženy dva (!) fanouškovské weby Ve vaší odpovědi očekávám vysvětlení tohoto postupu, ne jen nějaké "pročtěte si podmínky", protože zde podmínky splněny byly. V případě nenavrácení této stránky žádám o okamžité smazání stránky Gabriely Gunčíkové, protože se jedná o jednoznačnou diskriminaci. Děkuji předem za odpověď

Roman Lelek 8. 6. 2011, 17:37 (UTC)

Dobrý den, začnu od konce. U Gabriely Gunčíkové je požadavek k doložení encyklopedické významnosti a pokud tato doložena nebude, bude článek v dané lhůtě smazán. Neplatí zde však rovnice „když zde může existovat článek X musí i Y.“ Pokud existují důvodné pochyby o encyklopedické významnosti i u článku X, může být ta pak individuálně řešena. Rovněž tak nelze na základě smazání článku Y automaticky mazat článek X, aniž by by proběhla lhůta stanovená k doložení encyklopedické významnosti.
A teď co se týká Vašich poznámek:
a) první bod WP:VH („Alespoň dva významné, na nich samých a na Wikipedii nezávislé zdroje jim věnovaly nezanedbatelný prostor - například delší recenze ve významném hudebním periodiku, článek ve významných novinách nebo televizní dokument. Sem ovšem nepatří pouhé uveřejnění reklamy, tiskové zprávy či informace o konání koncertu ani vlastní či fanouškovské webové stránky.“) splněn není, viz rozbor bodu b)
b) ke článku skutečně byly připojeny referenční zdroje, nesplňovaly však podmínku WP:2NNVZ;
  • internetové stránky televize NOVA patrně budou věrohodné, ale se subjektem článku jsou na sobě vzájemně závislé, neb jde o účastníka soutěže a jako o takovém o něm webové stránky informují
  • Osobnosti.cz jsou webem, kde každý může daný článek editovat – z hlediska doložení WP:EV na Wikipedii nejde o věrohodný zdroj
  • petrsevcik.net je fanouškovský web – nedokládá encyklopedickou významnost
  • Aha.cz, pomineme-li, že se jedná o bulvár, o osobě P. Šepse jako takového neinformují, pouze o jeho účasti v soutěži (nyní si opět pročtěte první bod Vaší připomínky „a“)
c) co je mým oborem je irelevantní; vyhodnotit (ne)splnění podmínek pro existenci článku lze bez ohledu na obor správce
d) viz úvodní odstavec
e) k fanouškovským webům doporučuji pročíst WP:Externí odkazy, encyklopedickou významnost nedokládají
Doufám, že nyní je Vám již důvod smazání článku zřejmý. S pozdravem --Faigl.ladislav 8. 6. 2011, 16:16 (UTC)

Farmář nebo rolník?

Dobrý den, v souvislosti s „křižáckým“ tažením proti výrazům farma, farmář atp. jedním kolegou mě u této editace napadlo: který výraz je v souvislosti s Izraelem vhodnější? Podobné záměny slov mi přijdou zbytečné a kdyby se nejednalo o kvalitního editora, řekl bych až dětinské.. omlouvám se tedy za dotaz, ale ptám se čistě ze zvědavosti. Děkuji za odpověď --Jirka62 12. 6. 2011, 03:47 (UTC)

Paxt

Toto trčelo dlouho na mé diskusní stránce, ale asi to patří spíš sem, že? Díky za upozornění na ten portál o Izraeli, je skvělý a je v něm vložena vskutku úctyhodná práce. Budu tedy pokračovat na chybějících článcích a postupně i na jeruzalémských čtvrtích. S těmi referencemi jste sám viděl, kolik práce jste na nich ještě měl s úpravami po mně. Ale až si to porovnám v editačních oknech, udělám to příště už snad správně. Česká transkripce Džarach je určitě správná? Bydlel jsem tam týden a vyslovovat jsem to slyšel vždycky jen "Džara". Alláha taky vyslovují "Alla". --Paxt 7. 6. 2011, 12:27 (UTC)

Šalom. Patřilo to na Vaši diskusní stránku, kde jsem měl i odpovědět, ale jelikož jsem měl tento týden státnice, tak jsem byl na wiki již jen mlhavě a nestíhal jsem sledovat vše. Šejch Džarach by možná chtělo probrat s kolegou, který tu je přes arabskou transkripci. Určitě dobře to je z pohledu hebrejské transkripce (ג'ראח - tam to „ch“ na konci je), ale když už tu máme jména izraelskoarabských politiků psaná arabskou transkripcí, tak by teoreticky mohly být i čtvrtě. --Faigl.ladislav 18. 6. 2011, 09:58 (UTC)
Díky. Státnice snad dopadly dobře? Spáchal jsem zatím další polotovar Aféra Karine A. --Paxt 18. 6. 2011, 19:18 (UTC)
Nad poměry dobře :) díky za optání. Skvělé, jen dodělám Inženýra a kouknu se. --Faigl.ladislav 18. 6. 2011, 19:20 (UTC)

Filmový fanda

To s tím smazáním filmovým fandou bylo dost krutý. Recenze v MF Dnes pro uznání existence představení nestačí? Co víc chcete? Odkazy? Odkazy nemá téměř žádný článek o muzikálech a nikdo je nemaže. Co vám na tom článku tak vadilo, že tady nemůže být?--LRE 18. 6. 2011, 20:51 (UTC)

Dobrý večer. Pro existenci článku na Wikipedii je třeba, aby takovýto splňoval podmínky encyklopedické významnosti. Pakliže nesplňuje, tak to sice dle Vašich slov může býti „krutý,“ ale bohužel zde být nemůže. Vámi založený článek nesplňoval WP:2NNVZ, což je základní předpoklad pro doložení encyklopedické významnosti (tj. je třeba dvou nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů). Za jeden by se mohl teoreticky pokládat článek Mladé fronty DNES, ovšem z citace není zřejmé, zda-li se nejedná o triviální zmínku. Ostatní citace encyklopedickou významnost nedokládají.
Jak již jsem říkal, existence článků na Wikipedii se řídí dle pravidly, nikolivěk teorií „když zde může být článek A, tak zde může být i článek B.“ Pakliže muzikál (jedno jaký) nemůže doložit encyklopedickou významnost, článek o něm zde nebude. Pokud existují případy, kde citace dokládající e.významnost v článku nejsou, je třeba takové případy uvést, případně (pokud existuje důvodná pochybnost), encyklopedickou významnost takovéhoto článku zpochybnit. Doufám, že jsem Vám vše dostatečně osvětlil. S přáním pěkného zbytku víkendu --Faigl.ladislav 18. 6. 2011, 21:05 (UTC)
Děkuji za vysvětlení. Zkuste si heslo zadat do googlu a pak sám posoudit, jestli je významné nebo ne... Pokud chybí zdroj, preferoval bych, kdyby ho někdo spíš doplnil, než aby smazal článek Wikipedie:Nevšímejte si žádných pravidel.--LRE 20. 6. 2011, 16:28 (UTC)
Kde najde text té stránky, abych jí mohl znovu vytvořit a ozdrojovat?-- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Lre (diskusepříspěvky)
Jaké stránky, myslíte onen článek? --Faigl.ladislav 22. 6. 2011, 17:07 (UTC)
ano --LRE 20. 7. 2011, 17:37 (UTC)

Pozvánka na sraz

Pozvánka na setkání wikipedistů

2. (snad) pravidelný sraz wikipedistů s workshopem se uskuteční
v pondělí 20. června 2011 od 18.30 hodin v Zulu baru, Na bojišti 8, Praha 2, nedaleko stanice metra I. P. Pavlova.
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.


--Limojoe 19. 6. 2011, 14:05 (UTC)

Prosba o tvůj názor

Zdravím. Obracím se na tebe s prosbou. Jsi členem wikiprojektu Kvalita a sám jsi sepsal již vícero dobrých a nejlepších článků. Já bych časem chtěl dosáhnout dobrého článku u hesla Tenerife. Zatím si píšu v mém odkladišti Wikipedista:Unpocoloco/Odkladiště. Včera jsem sepsal odstavec o fauně a flóře a je v něm spousta červených odkazů. A tak se ptám: budu je muset zamodřit, aby článek úspěšně prošel případnou recenzí? Protože o kytkách nevím téměř nic, nerad bych se do toho pouštěl.

A když už ti píšu... Nebude vadit, že 99% referencí je ve španělštině? Díky za názor. S pozdravem --Unpocoloco 21. 6. 2011, 15:18 (UTC)

Ahoj, začnu od konce. Určitě to vadit nebude. Jde o španělský ostrov, je tedy logické, že bude nejvíce zdrojů ve španělštině. Ještě bych v souvislosti s referencemi doporučil používat citační šablony (u webů je to {{citace elektronické monografie}}, u knihy {{citace monografie}} a pro případné periodikum to je {{citace periodika}}), které odkážou na daný zdroj normativním způsobem. Co se fauny a flory týká, tak určité množství červených odkazů by vadit nemělo. Co by ale bylo vhodné je to, abys vždy zjistil jestli neexistuje i český ekvivalentní název. Tak polovina česky je, ale některé ze zbývajících český název mají (viz euphorbia balsamifera je česky pryšec balzámodárný), na to stačí trochu zagooglit. Rovněž bych pak vybral jen několik reprezentačních fotek (třeba jednu od fauny a jednu od flóry), takto jich je přehnaně moc. Snad jsem pomohl. Měj pěkný zbytek dne --Faigl.ladislav 21. 6. 2011, 15:42 (UTC)
Měl jsi pravdu, dohledat české názvy nebyl tak strašný problém! :-) S citačními šablonami to bude asi docela pech, knihy a periodika nemám, jen hledám na netu. Zatím jsem tam nedal žádný odkaz na turistické portály, těm se chci vyvarovat. Vidíš to, zrovna s těmi obrázky fauny a flory jsem měl radost, že jsem je tam tak poskládal. No nic, každopádně díky za radu. Měj se.-- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Unpocoloco (diskusepříspěvky)

Přesun do uživatelského prostoru

Mohl bys následnictví českého trůnu přesunou na Wikipedista:Silesianus/Následnictví českého trůnu? Díky. --Wikipedista:BobM d|p 23. 6. 2011, 09:42 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Faigl.ladislav 23. 6. 2011, 09:47 (UTC)

Portál Křesťanství

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Katedrála svatého Jiří (Jeruzalém), který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 27. 6. 2011, 08:35 (UTC)

Ahoj, díky za upozornění. V dohledné době Vám tam asi nějaký ten článek přihodím, neb článků o kostelech v Izraeli máme nedostatek. --Faigl.ladislav 27. 6. 2011, 08:50 (UTC)
Díky, budu rád. O kostelích v České republice je také zpracován jen zlomek článků, velmi hrubým odhadem je článek jen o 500 kostelích z 3 000. Fagnes 27. 6. 2011, 09:38 (UTC)

FC Vracov

Dobrý večer, obávám se, že jste v tom mazacím zápalu přehlédl skutečnost, že jsem do článku doplnil 4 reference. Pokud jde o významnost, mají na wiki články fotbalové kluby, které 1. hrají nižší soutěže, 2. neuvádějí vůbec žádné NNVZ, 3. nesměřují na ně žádné wikiodkazy. Mimo to, článek byl na smazání navržen zcela náhodně v diskusi o pěveckém souboru Pramínky, a to pánem, který tvrdošijně navrhuje na smazání mnohé články o sportu. Proto myslím, že by bylo na místě zahájit Diskusi o smazání... --212.96.182.2 30. 6. 2011, 21:20 (UTC)

Dobrý den, nepřehlédl. Skutečnost, že zde je článek X neznamená, že zde musí/může být i článek Y. Pokud jsou zde články bez NNVZ, je to samozřejmě nemilé a je v zájmu Wikipedie, aby toto bylo napraveno. Je to ale rovněž běh na dlouhou trať a pokud někdo zpochybní encyklopedickou významnost, tak ta pak musí být doložena a v opačném případě je článek smazán (článek tedy nebyl navržen na smazání, ale byla zpochybněna jeho encyklopedická významnost). Co se uváděných zdrojů týká, tak první zdroj musím brát s rezervou, neb nelze posoudit do jaké míry se daným klubem zabývá. Jihomoravskyfotbal.cz je pouze soupiska a triviální zmínky, Hodonínský deník nerozebírá subjekt důkladněji a spíše by byl pod hranou a fcivancice.cz je do jisté míry závislý, neb o týmu píše proto, že s ním bude hrát/hrál. Bohužel teď na jeden až dva týdny budu mimo dosah internetu, a tak Vám budu moci odpovědět na Vaši případnou reakci až po návratu z dovolené. S pozdravem --Faigl.ladislav 30. 6. 2011, 23:40 (UTC)

Nezlomitelné mezery

Díky za shlédnutí a poopravení Čeng Chea, ale mám jeden dotaz. V Wikipedie:Typografické rady#Mezery se píše Nedělitelná mezera se používá před pomlčkou oddělenou mezerami tak, aby při případném rozdělení zůstala na prvním řádku a ty jsi v článku takové nezlomitelné mezery mazal. Jak je to s těmi mezerami, je nějaký důvod, proč nerespektovat rady nápovědy? Zdraví --Jann 14. 7. 2011, 14:18 (UTC)

Mea culpa, vypadlo mi to. Doplnil jsem je zpět --Faigl.ladislav 14. 7. 2011, 14:28 (UTC)

Prosba

Dobry den pane Faigle.

Mam prosbu, mozna trochu hloupou, ale jelikoz jste spravce a mate u mne a snad i u jinych jakousi autoritu, mohli by jste se pls podivat na toto? Dal jsem do clanku Ladislav Bátora šablonu POV, protoze si myslim, ze neni psan neutralnim stylem a psali to nejaky jeho fanouskove s umyslem vyhnout se kontroverznim informacim. Načež anonymní IP adresa šablonu revertovala. Pak sablonu vratil MiroslavJozef s odůvodněním, ze "Batora je fasista jak bic". Pak jsme to jeste nekolikrat revertovali a ja jsem poprosil o blok pro IP adresu za poruseni 3 revertu na nastence spravcu. Jak to dopadlo, vidite sam, ale trochu mne to sokovalo. Myslite, ze je Podzemnikova reakce spravna? Pokud ne, domluvite mu?

Zdravim Franp9am 18. 7. 2011, 14:14 (UTC)

Dobrý den. Jsem potěšen Vaším názorem na moji osobu. Reagoval jsem již na nástěnce. Kolega MiroslavJosef má s osobními útoky bohužel problém dlouhodobý, viz odkaz, který jsem na nástěnce vložil. Snad již nyní bude situace ohledně článku klidnější. IP adresu jsem varoval. Mějte pěkný den --Faigl.ladislav 18. 7. 2011, 14:45 (UTC)

Upozornění na reverty

Napsal jste jej jinému IP editorovi, proto jsem jej smazal. Jen to uvádím, abych to nemusel odstraňovat z jeho/její diskuse vícekrát. Já již byl na věc upozorněn. --94.199.40.135 18. 7. 2011, 14:44 (UTC)

Mea culpa, přehledl jsem se. Díky za upozornění. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 18. 7. 2011, 14:51 (UTC)

Ahoj, podíval jsem se na to a kromě různých drobností, které jsem se snažil opravit, jsem nic zásadního nenašel. Nejsem zrovna odborník na moderní dějiny Izraele, ale působí to jako dobře napsaný životopis, tak jsem tomu dal DČ a k tomu Ti blahopřeji, jee to pěkný kus práce. Na NČ by to podle mě chtělo ještě trochu víc detailů Herzogova života, na DČ to bohatě stačí. Srdečně,--Ioannes Pragensis 19. 7. 2011, 14:31 (UTC)

Díky Ti moc :-) --Faigl.ladislav 19. 7. 2011, 14:54 (UTC)

Spa Resort Sanssouci

Minulý týden jsem vložil článek k historii karlovarského hotelu Sanssouci a poslal mailem dle návodu potvrzení autorství. Včera jsi však tento článek smazal. Úplně stejně jsem postupoval u článku o hotelu Imperial, kde však diskutujeme o úpravách textu. V případě Sanssouci jsem tuto možnost nedostal.
Cílem článku je čistě stručný popis dlouhé historie tohoto karlovarského hotelu. Problém s autorskými právy v tomto případě nepřichází v úvahu, jelikož já disponuji těmito právy.
Můžeš mi prosím poradit, co mám nyní dělat. Jsem na Wikipedii úplný začátečník, což je hned vidět;-), a ze všech těch nápovědných stránek jsem zmatenej jak včela. díky, imperialgroup-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Imperialgroup (diskuse)

Dobrý den, e-maily zasílané v souvislosti s uvolněním textu pod svobodnou licencí jsou zasílány do systému WP:OTRS, do kterého má přístup jen několik kolegů. Zeptám se tedy, zda-li takové potvrzení dorazilo. Rád s čímkoli poradí. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 20. 7. 2011, 08:11 (UTC)


zdravím, díky za pomoc ze stránkou Sanssouci. doplnil jsem do ní další údaje, tak snad už splňuje významnost. PS: pardon, že jsem se minule nepodepsal.Imperialgroup 28. 7. 2011, 08:54 (UTC)

Registr solárních elektráren ČR

Zdravím, nyní se to asi jeví jako propagace, ale v brzké době bychom měli být na ministerstvu, stránkách ČR a dalších institucích. Policie, soudy, atd.

MOhu tedy po přepracování poté znovu navrhnout stránku - encyklopedicky, na WIKI?

Ilja HYnek webmaster@registr-solarnich-elektraren.cz-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Reklamní agent Ilja (diskuse)

Dobrý den, Váš článek byl smazán, neb byl propagačním. Určitě byste si měl prostudovat Wikipedie:Propagační článek a uvědomit si, že Wikipedie není nástrojem propagace. Pokud bude text napsán encyklopedicky, nezaujatě a bude též doložena encyklopedická významnost (prostřednictvím WP:2NNVZ), je možné, aby byl článek znovu založen a následně bude posouzeno, zda-li splňuje zdejší doporučení a pravidla. --Faigl.ladislav 20. 7. 2011, 08:30 (UTC)

Prosba o konzultaci

Ahoj, moh bych poprosit o pomoc, vzhledem k tomu, že máš zkušenost s psaním článků o zemích? Píšu u sebe na pískovišti článek o Etiopii, cílem bude pravděpodobně DČ. Trošku mám starosti ohledně délky části o historii... je dost dlouhá, ale ne tolik a navíc tak podrobná, abych z ní mohl udělat samostatný článek. Myslíš, že by délka sekce historie v recenzi prošla? Předem dík, s pozdravem --Mozzan 20. 7. 2011, 14:52 (UTC)

Ahoj, kdyby zůstala tak jak je, tak by to myslím šlo, ale koukám, že tam to moderní období víceméně nemáš. Třeba sekce dějin je u Izraele více méně podobná, možná trošičku kratší. Čili bych být tebou dodělal ten zbytek moderních dějin co ti zbývá a pak ty celý dějiny osekal na jejich zhruba současnej rozsah. Jinak nikdo neříká, že samostatný článek o dějinách Etiopie musí být úplný. --Faigl.ladislav 20. 7. 2011, 17:15 (UTC)
No, jak se mi ten text rozrůstá, myslím, že mi asi nic jiného než ho přemístit na Dějiny Etiopie nezbude :-P a namísto něj ponechám spíš nějaké shrnutí ve stylu Indonésie... uvidím, díky za pomoc a měj se ;-) --Mozzan 20. 7. 2011, 17:31 (UTC)

Tuberkuloza

Ahoj, kolego. Jakozto druheho recenzenta jsem se te chtel zeptat, zda souhlasis, aby clanek tuberkulóza byl zarezen mezi DC? Dle me jiz splnuje podminky, i kdyz stale je co zlepsovat.--Flukeman 21. 7. 2011, 20:15 (UTC)

Ahoj, na vzkaz jsem narazil až dnes, neb se skryl pod dalšími. Má odpověď je již tak passé, ale i tak mohu říci, že jsem pro zařazení. Pouze jsem upravil sekci externí odkazy. Díky za pěkný článek :) v oblasti medicíny je zde stále co vylepšovat. --Faigl.ladislav 25. 7. 2011, 13:34 (UTC)

Flek v kaši

Vážený pane Faigl, docela nás zamrzela Vaše odpověď, na námi vložený článek. Nezlobte se na nás, ale jsme mladá, začínající perspektivní hudební skupina, která se snaží nějak prezentovat, a mysleli jsme, že zde to půjde, jelikož to tak vyplývá z informací, které poskytujete o Vašich stránkách. Jestli jsme Vás nějak urazili, tak nám prosím napište čím. Předem děkujeme za odpověď. Lipánek, X-Tínka, Viky Cabadaj, Baracuda-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Start (diskuse)

Dobrý den, problém byl v tom, že článek je psán neencyklopedickým stylem. Kromě je též třeba doložit encyklopedickou významnost. Doporučuji si též přečíst Wikipedie:Propagační článek. --Faigl.ladislav 25. 7. 2011, 13:34 (UTC)

Wikikytička

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, posílám Ti kytičku za Rona Arada.
!המאמר טוב ומענ'ן מאוד
Franp9am 24. 7. 2011, 21:23 (UTC)

תודה רבה :-) --Faigl.ladislav 24. 7. 2011, 21:50 (UTC)

Zmýlené skrytí verzí u Kata Mydláře (muzikálu)

Vážený pane správče Faigle, teď nevím, jestli se mi ten problém podaří plně osvětlit, ale chtěl bych Vám jeho příčiny vysvětlit a požádat Vás o zviditelnění verzí (pokud to jde), které zřejmě práva neporušují.

Problém vznikl tak, že K123456 chybně smazala šablonu copyvio, což jsem reklamoval, neboť jeden odstavec byl určitě zkopírován. Dalších porušení jsem si nevšiml. Na můj dotaz K123456 pak šablonu vrátila, ale bohužel revertací ke staré verzi, čímž smazala nové úpravy anonymního editora. Na mou prosbu o nemazání a varování před znejistěním a zbytečným znechucením editora nereagovala (možná jí vandalské editace této IP adresy leží v žaludku, možná mne nepochopila). Já jsem pak přemýšlel, že by bylo vhodné tyto úpravy vrátit, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Proto to vypadalo, že porušují autorská práva, avšak pravděpodobně tomu tak nebylo. A Vy jste je pak skryl.

Jedná se o úpravy: 17. 7. 2011, 11:44 188.75.128.2 (diskuse) (→Obsazení) 17. 7. 2011, 06:34 K123456 (diskuse | příspěvky) m (základní úpravy, ale pořád je to na UU, copyvio prověřeno, internetové nezjištěno, možná knižní?) 16. 7. 2011, 21:25 188.75.128.2 (diskuse) (→PÍSNĚ, ve kterých nejvíce postavy vyniknou) 16. 7. 2011, 21:24 188.75.128.2 (diskuse) 16. 7. 2011, 21:21 188.75.128.2 (diskuse) (→Popis muzikálu) 16. 7. 2011, 21:20 188.75.128.2 (diskuse)

Ty by bylo dobré zviditelnit, pokud to lze, asi bych je pak vrátil do článku.--Beregund 25. 7. 2011, 12:46 (UTC)

Pochopil jsem, bylo chybně označeno. Odkryto --Faigl.ladislav 25. 7. 2011, 13:34 (UTC)
Díky, to správné značení se asi budu muset teprve naučit, asi jsem v návodu u šablony úplně nepochopil, kam se přesně v článku dává a jak se označuje konec jejího působení.--Beregund 25. 7. 2011, 16:17 (UTC)
Šablona copyvio se používá tak, že se odmaže či revertuje text porušující autorská práva a na jeho místo se vloží. --Faigl.ladislav 25. 7. 2011, 16:23 (UTC)
Což jsem přesně provedl (dal jsem copyvio část a odmazal ten odstavec), takže to asi nebylo chybně označeno :) ... nebo teď mne napadá, že to bylo chybně označeno wikipedistkou K123456, neboť ona svou revertací smazala i necopyvio verze (a vy jste skryl vše, co bylo odmazáno). Uff, to jsem si oddechl, nezpackal jsem to, jak jest mým dobrým zvykem. Díky za vysvětlení. --Beregund 25. 7. 2011, 17:37 (UTC)

Vysoká škola logistiky

Můžete mi vysvětlit proč je ta stránka smazaná? Jsem vedoucí tiskového oddělení školy (media@vslg.cz) a právě jsem reagoval na dotaz, který byl skrz email info-cs@wikimedia.org zaslán. Prosím o obnovení stránky, jelikož držitelem autorských práv k textům je samozřejmě Vysoká škola logistiky o.p.s., již zastupuji v mediálních záležitostech, nikoliv tedy jednotliví zaměstnanci, kteří jsou podepsáni pod texty. Díky za případnou reakci. --Pavel.mikulenka 25. 7. 2011, 16:40 (SELČ)

Dobrý den, důvodem je tato reakce kolegy, který se podílí na obsluze systému WP:OTRS. Autorská práva k textu má autor textu, pokud není dohodnuto jinak (např. pokud je nepřevede na někoho jiného, tj. třeba na svého zaměstnavatele). Pokud máte oprávnění k uvolnění zmíněných textů pod svobodnými licencemi, informujte o tom na výše uvedeném e-mailu a některý z kolegů následně text obnoví. Díky za pochopení --Faigl.ladislav 25. 7. 2011, 14:59 (UTC)
Díky za reakci, budu kontaktovat příslušnou osobu.Pavel.mikulenka 26. 7. 2011, 18:06 (SELČ)

článek agáta kestřánková

Vážený, už mě neštvěte, právě jsem vašemu koegovi doložil linky o významnosti článku a chystám se je zapracovat do wikipédie, a vy opět článek mmažete. Dejte ho zpět, ať mohu svou věc dokončit.

kestřánek-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 109.183.48.99 (diskuse)

Dobrý den, mým zájmem opravdu není nikoho štvát :) To, že jste s kolegovi Haroldovi předkládal odkazy a žádal o obnovu jsem nemohl vědět. Článek jsem před smazáním posuzoval na základě jeho tehdejší podoby a v daném čase žádné odkazy dokládající encyklopedickou významnost neobsahoval. Článek jsem tedy obnovil a restartoval čtrnáctidenní lhůtu na doložení encyklopedické významnosti. Vzhledem ke shodě Vašeho příjmení se subjektem článku bych též doporučil k pročtení WP:Propagační článek. S pozdravem --Faigl.ladislav 25. 7. 2011, 22:11 (UTC)


Díky za znovuuveřejnění článku. Doplnil jsme odkazy, tak jak mi radil Herold. Můžete se podívat, zdali odpovídají standardům wiki, případně mi poradit? Díky a s pozdravem Kestřánek

izrael

můžeš se pls kouknout pod Lípu. Rozjela se tam diskuze o mých článcích o Izraeli. Tak bych rád znal tvůj názor. Dík.--Davcza 27. 7. 2011, 17:30 (UTC)

Vysoká škola logistiky

Zdravím, stále nikdo nereaguje ani na naše emaily OTRS ani v diskusi atd. Potřebujeme obnovit smazanou stránku Vysoká škola logistiky. Je možné to nějak urgovat? (nejsem příliš zběhlý wikipedista) Díky za pomoc. Pavel.mikulenka 29. 7. 2011, 9:54 (SELČ)

Dobrý den, koukal, že jste kolegu Podzemnika kontaktoval. Za českou Wikipedii systém OTRS obsluhují celkem čtyři Wikipedisté uvedeni zde: Wikipedie:OTRS. Jde o činnost dobrovolnou, čili nikdo u systému nesedí nonstop. Můžete tedy napsat zbylým třem. Z mé strany to nemohu nijak uspíšit, neb do systému přístup nemám. S pozdravem --Faigl.ladislav 29. 7. 2011, 08:22 (UTC)

přesun

Ahoj. Psal jsem na svou stránku, že to přesunu, ale pak mi to napsalo, že stránka se zvoleným názvem již existuje, a tak to může přesunout jen správce. Kdyby ses toho teda prosímtě ujal. Díky. Jan.Kamenicek 4. 8. 2011, 15:42 (UTC)

Milerád. Přesunuto a rediry napřímeny --Faigl.ladislav 4. 8. 2011, 15:49 (UTC)

Etiopie a tvorba rozsáhlejších oblastí

Ahoj, tak díky za pomoc s Etiopií, snad se brzo dostane mezi DČ. (pokud bys měl případně čas, neskouknul bys mi to ještě, jestli to k DČ něco nechybí?) Píšu ale kvůli jiné věci. Rád bych někdy v budoucnu zapracoval na různých státech, nicméně napadlo mě napsat i něco o určitém rozsáhlejším území. Co myslíš, že by zhruba mělo být v článku Africký roh? Předpokládám, že se dá na to určitým způsobem naroubovat podobná koncepce jako u států, samozřejmě notně poupravená. Mělo by tam být ale něco jako třeba vytvoření daného poloostrova z geologického hlediska apod.? Předem díky --Mozzan 5. 8. 2011, 12:49 (UTC)

Ahoj, začnu od konce. Jak říkáš, postupoval bych rámcově tak jako u článku státu. Tj. ty jednotlivé klasické sekce. Určitě by bylo vhodné v rámci geografie zmínit i geologický vývoj, obdobně jako podnebí, životní prostředí atp. Na Etiopii ti kouknu, jen co se k ní dostanu :) --Faigl.ladislav 5. 8. 2011, 19:31 (UTC)
Fajn, díky za radu a těšim se na recenzi. ;) Čau! --Mozzan 6. 8. 2011, 19:58 (UTC)

Erich Kulka

Ahoj, neumím bohužel hebrejsky, proto se tě chci zeptat, zda neexistuje na hewiki článek o E. Kulkovi. Pokud jo, tak bych ho prosil přidat do iwiki u českého článku. Dík.--Senimo 5. 8. 2011, 15:49 (UTC)

Ahoj, článek o něm bohužel nemají. Doplnil jsem alespoň hebrejský zápis jeho jména, infobox a pár drobností. --Faigl.ladislav 5. 8. 2011, 16:04 (UTC)

Prosba o nazor

Ahoj Ladislave. Nenajdes si pls cas podivat se na toto? Staci zacatek, nemyslim ty dlouhe diskuze niz. Zajimal by mne Tvuj nazor. Zdravim Franp9am 6. 8. 2011, 19:53 (UTC)

Smazaná stránka

Dobrý den, potřeboval bych vysvětlit, proč byla smazána stránka Promil, když rozsahem odkazů odpovídala např. této: Vitana. Díky. --Jan.hana 10. 8. 2011, 15:04 (UTC)

Dobrý den. Předně chci upozornit, že neplatí argument „když je tu článek X, tak tu může být článek Y.“ Každý článek je hodnocen zvlášť. U článku Promil nebyla doložena encyklopedická významnost v podobě 2 nezávislých netriviálních věrohodných zdrojů.--Faigl.ladislav 10. 8. 2011, 15:37 (UTC)

Prosbička

Ahoj, mohl bys prosím odemknout mojí uživatelskou stránku – včera jsem na to zapomněl a teď už to sám provést nemůžu. Předem děkuji a přeju ti pěkný letní den. Jirka O. 16. 8. 2011, 07:16 (UTC)

Ahoj, odemčeno. Jinak škoda, že jsi rezignoval :( --Faigl.ladislav 16. 8. 2011, 07:32 (UTC)

Etiopie

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)
Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Ahoj, za obsáhlou a podrobnou recenzi tady máš ode mě wikikytičku. ;) Díky moc, jestli se mi někdy koukneš na Chile a Brazílii, až je za dva nebo tři měsíce budu psát, budu jenom rád. Zdraví --Mozzan 16. 8. 2011, 07:21 (UTC)

Ahoj, díky ti :) Samozřejmě moc rád kouknu. Jako geografa mne jedině těší, že se tu zlepšují články o státech :) --Faigl.ladislav 16. 8. 2011, 07:32 (UTC)

Autorská práva

Dobrý den, založil jsem znovu stránku Promil (tentokráte snad správně ozdrojovanou) a byla označena jako "porušení autorských práv". Poslal jsem podle návodu email, že jsem autor textů. Přišla mi odpověď (Ticket#2011081710003681), že děkujete za email a přesto jste stránku dnes smazal. Proč? Díky za odpověď. --Honza Hána 23. 8. 2011, 11:58 (UTC)

Dobrý den, problém jsem již napravil. Kolega opomněl po dodání potvrzení odstranit z článku šablonu označující porušení autorských práv a já následně přehlédl upozornění v diskusi. Už by mělo být vše v pořádku. Omlouváme se za komplikace. Přeji pěkný den --Faigl.ladislav 23. 8. 2011, 12:15 (UTC)

Diskuse k šabloně:OznámeníRC

Ahoj! Kopukám jsi jedním z editorů šablony. Prosím tě o názor k Diskuse k šabloně:OznámeníRC#GLAM do požadovaných článků. koho dalšího oslovit? Dík! Gampe

Ahoj, myslím, že sem by bylo ideální. --Faigl.ladislav 24. 8. 2011, 18:57 (UTC)

Peter Mirom

Dobrý den, prosím, podívejte se jedním okem na izraelského fotografa jménem Peter Mirom, jestli jsem tam neudělal nějakou zásadní chybu, díky, --Svajcr 2. 9. 2011, 15:00 (UTC)

Ahoj, bral jste to přes google translator, že? :) Opravil jsem jej a přidal všechny náležitosti. Díky za něj :) --Faigl.ladislav 2. 9. 2011, 17:47 (UTC)
Jistě, v originálním jazyce nepřečtu ani "Peter". Děkuji! --Svajcr 2. 9. 2011, 18:52 (UTC)

Faigel שלום,

recently the IDF has re-licensed his entire flickr photostream into CC-BY-2.0. In order to take advantage of this fact, in future IDF photo releases and other organizations we need to show which photo were embedded into articles in foreign languages. we would appreciate if you can join our effort of adding those photos to articles and update on my Hebrew talk page with those you did. Hidro 21. 9. 2011, 08:57 (UTC)