Morganovi: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Liska8006 (diskuse | příspěvky)
m + kat. Filmy Marca Lawrence
Liska8006 (diskuse | příspěvky)
m odebral kat. Filmy Marca Lawrence
Řádek 84: Řádek 84:
[[Kategorie:Filmy studia Columbia Pictures]]
[[Kategorie:Filmy studia Columbia Pictures]]
[[Kategorie:Filmy roku 2009]]
[[Kategorie:Filmy roku 2009]]

[[Kategorie:Filmy Marca Lawrence]]


[[de:Haben Sie das von den Morgans gehört?]]
[[de:Haben Sie das von den Morgans gehört?]]

Verze z 21. 9. 2011, 01:43

Šablona:Infobox film

Morganovi (Did You Hear About the Morgans?) je americká filmová romantická komedie z roku 2009 režiséra Marca Lawrence. Hlavní role Paula a Meryl Morganových, newyorských manželů žijících právě odděleně, kteří se stanou svědky vraždy a musí být zařazeni do programu na ochranu svědků, ztvárnili Hugh Grant a Sarah Jessica Parker.

Děj

Úspěšný pár z Manhattanu, právník Paul Morgan a realitní agentka Meryl Morganová, žije odděleně kvůli Paulově nevěře. Jsou ale nuceni spolu trávit čas poté, co se stanou svědky vraždy a stanou se rovněž terčem nájemného vraha.

V rámci programu na ochranu svědků jsou Morganovi přesunuti ze svého milovaného New Yorku do malého městečka Ray ve Wyomingu, kde se jich dočasně ujmou Wheelerovi. Nyní užívají příjmení Fosterovi a Meryl je sestřenicí Claye Wheelera, za nímž přijela na návštěvu. Během pobytu v Rayi se Paul pokouší zachránit manželství. Když je Paul téměř napaden medvědem, Meryl ho omylem postříká sprejem na obranu proti medvědům a musí společně k místnímu lékaři. Tam Meryl neodolá a zavolá své asistentce do New Yorku. Jejím prostřednictvím získá nájemný vrah telefonní číslo lékaře a zjistí tak, kde se Morganovi nacházejí.

Paul a Meryl jdou společně na rande do místní restaurace, aby zachránili svoje manželství, ale Paul je zklamaný, když zjistí, že během jejich odloučení se Meryl vyspala s jiným. Druhý den Morganovi očekávají odjezd z Raye. Wheelerovi je pozvou na rodeo, ale Morganovi se tam kvůli hádce nevydají. Do města ale již dorazil i vrah, který je nalezne u Wheelerových doma o samotě. Začne po nich střílet, ale jim se podaří ujet na koni na rodeo. Tam se schovají do kostýmu býka a nečekaně je napadne skutečný býk. Bezbranní čelí vrahovi, ale zachrání je Wheelerovi a jejich ostatní noví přátelé z města.

O šest měsíců později jsou Paul a Meryl stále svoji a právě adoptovali malou holčičku z Číny, již pojmenují Rae po Rayi ve Wyomingu. Meryl také čeká jejich vlastní dítě.

Obsazení

Hugh Grant Paul Michael Morgan
Sarah Jessica Parker Meryl Judith Morganová
Sam Elliott Clay Wheeler
Mary Steenburgen Emma Wheelerová
Elisabeth Moss Jackie Drake
Wilford Brimley Earl Granger
Dana Ivey Trish Pingerová
Sharon Wilkins agent King
Steven Boyer agent Ferber
Kevin Brown agent Henderson
Seth Gilliam agent Lasky
Kim Shaw sestra Kelly
David Call Doc D. Simmons
Beth Fowler Ma Simmonsová
Jesse Liebman Adam Feller
Mandy Jo Moore tanečnice
Gracie Bea Lawrence Lucy Grangerová

Výroba

Natáčení probíhalo 25 dní v květnu a červnu 2009 v New Yorku a v Novém Mexiku ve městech Santa Fe a v Roy, ačkoli se příběh odehrává ve Wyomingu.

Ohlas

Film získal převážně negativní hodnocení. Server Rotten Tomatoes na základě 116 kritických hodnocení uvádí, že 12% z nich je kladných, čímž film získává rating 3,4/10.[1] Server Metacritic dává snímku 26 bodů ze 100 na základě 25 hodnocení kritiků.[2] Uživatelé Česko-Slovenské filmové databáze hodnotí snímek průměrně na 47%.[3]

Odkazy

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Did You Hear About the Morgans? na anglické Wikipedii.

  1. Did You Hear About the Morgans? [online]. Rotten Tomatoes [cit. 2010-08-29]. Dostupné online. 
  2. Did You Hear About the Morgans? (2009): Reviews [online]. CNET Networks, Inc [cit. 2009-12-20]. Dostupné online. 
  3. http://www.csfd.cz/film/256412-morganovi/ Film na ČSFD

Externí odkazy