Independent Women Part I: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.1) (robot přidal: bg:Independent Women Part I
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.1) (robot přidal: vi:Independent Women
Řádek 109: Řádek 109:
[[tr:Independent Women Part I]]
[[tr:Independent Women Part I]]
[[uk:Independent Women Part I]]
[[uk:Independent Women Part I]]
[[vi:Independent Women]]

Verze z 9. 7. 2011, 17:43

Independent Women je píseň americké R&B dívčí skupiny Destiny´s Child. Byla napsána a produkována Beyoncé Knowlesovou, Samem Barnesem, Jeanem-Claudem Olivierem a Corym Rooneym pro třetí studiové album skupiny, Survivor (2001), i když se píseň poprvé objevila jako soundtrack k filmové adaptaci Charlieho andílků z roku 2000.

Původně byla druhá část písně aktuálním songem a první část byla známá jako Pasadena remix, ale byla vybrána před originálem a přezdívá se jí část první.

Jak soundtrack, tak vedoucí singl celého alba byly nahrány na podzim 2000. Píseň držela první pozici v hitparádě Hot 100 časopisu Billboard jedenáct týdnů po sobě, od listopadu 2000 do února 2001. Ačkoliv pro Spojené království byla vydána ten samý den, část I i část II se pokládají za vydání písně.

Video k písni vzniklo pod režií Francise Lawrence. Na konci jsou ženy pozdraveny tajemným "Charliem".

Přijetí

Píseň se umístila na 85. místě na seznamu 100 nejoblíbenějších písní Británie, který byl publikován v květnu 2000.

Výkony v hitparádě

Ve Spojených státech byla "Independent Women" úspěchem v hitparádách. Single se vyšplhal na první místo hitparády Hot 100 časopisu Billboard v období, během něhož Charlieho andílci plnili kina v Severní Americe. Tímto činem získala nějaká píseň této skupiny popředí první místo v zemi v pořadí singlů. V následujícím týdnu si song nejvyšší pozici udržel, což se přikládalo kasovnímu úspěchu filmu a jeho rychlému oběhu. Song se hrál ve velké míře v rádiích, téměř deset týdnů byl hrán v rádiu časopisu Billboard a tím významně přispíval výkonu písně v hlavní hitparádě. Následkem toho strávil song jedenáct týdnů v řadě na prvním místě hitparády Hot 100 časopisu Billboard. Během desátého týdne na prvním místě očekával hudební tisk, že singl z první pozice spadne kvůli silné konkurenci v pozadí; nicméně vydržel kvůli vysokým prodejům maxi verze singlu, která byla vydána v prosinci 2000. Ve vydání Guinessovy knihy světových rekordů pro rok 2001-2002 byla uvedena jako nejdelší píseň nahraná dívčí skupinou. "Independent Women" byla rovněž tři týdny na vrcholu hitparády Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks a tím se stala čtvrtou písní od Destiny´s Child, která tuto pozici vlastnila.

Ve Spojeném království debutovala "Independent Women" jako číslo jedna a stala se první písní skupiny, která v této zemi stanula na prvním místě žebříčku. Britský fonografický průmysl píseň osvědčil jako zlatý song. První místo dosáhla rovněž v Kanadě, Irsku a na Novém Zélandu.

Cti a osobnosti

Hitparády

Hitparáda (2000) Nejvyšší
pozice
Australská ARIA hitparáda singlů 3
Rakouská hitparáda singlů 22
Belgická (Flandry) hitparáda singlů 3
Kanadská hitparáda singlů 1
Dánská hitparáda singlů 3
Holandská hitparáda singlů 2
Finská hitparáda singlů 5
Německá hitparáda singlů 3
Hitparáda (2000) Nejvyšší
pozice
Irská hitparáda singlů 1
Italská hitparáda singlů 17
Novozélandská RIANZ hitparáda singlů 1
Norská hitparáda singlů 2
Švédská hitparáda singlů 6
Švýcarská hitparáda singlů 2
Britská hitparáda singlů 1
U.S. Billboard Hot 100 1
Americká Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs 1