Qui-Gon Jinn: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.1) (robot přidal: sh:Qui-Gon Jinn
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.1) (robot přidal: et:Qui-Gon Jinn
Řádek 18: Řádek 18:
[[en:Qui-Gon Jinn]]
[[en:Qui-Gon Jinn]]
[[es:Qui-Gon Jinn]]
[[es:Qui-Gon Jinn]]
[[et:Qui-Gon Jinn]]
[[fi:Qui-Gon Jinn]]
[[fi:Qui-Gon Jinn]]
[[fr:Qui-Gon Jinn]]
[[fr:Qui-Gon Jinn]]

Verze z 28. 6. 2011, 21:48

Qui-Gon Jin (92 – 32 BBY), fiktivní postava ze světa Star Wars, byl učedníkem Jedie, který si později začal říkat Hrabě Dooku. Dooku vždy toužil po větší moci a mnohdy se neshodoval s kodexem Jedi (potom se stal dokonce Sithem, Darth Tyranus). Mnoho Dookuových choutek se přeneslo i na Qui-Gona, který si stále vedl svou a také tak trochu „neposlouchal“ kodex. Měl ve svém těle však veliké množství midichlorianů a proto nebyl z řádu vypovězen. Mnozí dokonce tvrdili, že kdyby byl Qui-Gon poslušnější, stoprocentně by se stal členem Rady Jediů. Qui-Gon také spoléhal více na své instinkty než na rozum, což mu mnozí vyčítali.

Padawani

Prvním jeho padawanem byl Xanatos, ze kterého cítil Qui-Gon mnoho Síly. Výcvik tohoto učedníka se však nepovedl, protože Xanatos byl velice hašteřivý a díky svému urozenému původu se hádal s ostatními učedníky. Potom, když jel se svým mistrem na Telos bojovat proti svému otci, pomohl raději jemu. Když pak Qui-Gon bojoval proti dvěma nepřátelům, zabil jen otce a Xanata nechal uprchnout.

Když bylo Qui-Gonovi kolem šedesáti let, nejvyšší kancléř Valorum jej společně s učedníkem Obi-Wanem vyslal na planetu Naboo, kde bylo velení Obchodní federace, aby zde vyřešili dlouholetý spor. Qui-Gonnovi došlo, že existuje někdo nebo něco, co nahání federaci strach. Qui-Gonn zachránil život Jar-Jar Binksovi, čím zajistil pro republiku armádu Gunganů.

Konec života

Na písečné planetě Tatooine se Qui-Gonn seznámil se zdatným pilotem a mechanikem Anakinem Skywalkerem, ve kterém cítil mnoho midichlorianů a rozhodl se ho vycvičit. Tam se také poprvé setkal s hrozivou postavou sithského učedníka, která se, jak se později ukázalo, jmenovala Darth Maul. Když poté představil Anakina Radě Jediů, Mistr Yoda a něktěří další zástupci v Radě projevili určité obavy nad výcvikem mladého Skywalkera.

Qui-Gon Jinn nakonec padl ve druhém souboji s Darth Maulem na planetě Naboo, který byl poté zabit Obi-Wanem Kenobim. Poslední přání Mistra Jinna bylo, aby Obi-Wan vycvičil malého Anakina Skywalkera. To se později vyplnilo, avšak Anakin později přestoupil na Temnou stranu Síly.