Postimpresionismus: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m typo, styl
Řádek 1: Řádek 1:
'''Postimpresionismus''' (též '''poimpresionismus''', '''pozdní impresionismus'''). Nejedná se o jednotlivý proud, jsou to různé umělecké projevy na přelomu 19. a 20. století, které se rozvíjely hlavně na území západní Evropy. Zrakový dojem nebyl tak duležitý jak u impresionismu, důraz kladen na metodu. Hlavními představiteli tohoto směru byli [[Paul Cézanne]], [[Paul Gauguin]], [[Vincent van Gogh]], [[Henri de Toulouse-Lautrec]] či [[Georges Seurat]].
'''Postimpresionismus''' (též '''poimpresionismus''', '''pozdní impresionismus'''). Nejedná se o jednotlivý proud, jsou to různé umělecké projevy na přelomu 19. a 20. století, které se rozvíjely hlavně na území západní Evropy. Zrakový dojem nebyl tak důležitý jak u impresionismu, důraz byl kladen na metodu. Hlavními představiteli tohoto směru byli [[Paul Cézanne]], [[Paul Gauguin]], [[Vincent van Gogh]], [[Henri de Toulouse-Lautrec]] či [[Georges Seurat]].


== Galerie ==
== Galerie ==

Verze z 28. 5. 2011, 21:59

Postimpresionismus (též poimpresionismus, pozdní impresionismus). Nejedná se o jednotlivý proud, jsou to různé umělecké projevy na přelomu 19. a 20. století, které se rozvíjely hlavně na území západní Evropy. Zrakový dojem nebyl tak důležitý jak u impresionismu, důraz byl kladen na metodu. Hlavními představiteli tohoto směru byli Paul Cézanne, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec či Georges Seurat.

Galerie

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Postimpresionismus na Wikimedia Commons

Šablona:Pahýl - umění