Běgovaja (stanice metra v Moskvě): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Luckas-bot (diskuse | příspěvky)
m r2.5.2) (robot přidal: pt:Estação Biegovaia
MystBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.1) (robot přidal: pl:Biegowaja (stacja metra)
Řádek 17: Řádek 17:
[[en:Begovaya (Moscow Metro)]]
[[en:Begovaya (Moscow Metro)]]
[[it:Begovaja]]
[[it:Begovaja]]
[[pl:Biegowaja (stacja metra)]]
[[pt:Estação Biegovaia]]
[[pt:Estação Biegovaia]]
[[ru:Беговая (станция метро)]]
[[ru:Беговая (станция метро)]]

Verze z 8. 4. 2011, 16:56

Běgovaja (rusky Беговая) je stanice moskevského metra. Její název je v překladu doslova „dostihová“, pojmenována je tak vzhledem k blízkému závodišti.

Charakter stanice

Běgovaja se nachází v severozápadní části Tagansko-Krasnopresněnské linky. Je to hloubená a mělce založená stanice, pouhých 6,5 m pod povrchem. Nástupiště je ostrovní, je podpírané dvěma řadami sloupů. Ty jsou u stropu čtyřhrané a postupně směrem dolů se mění na osmihrané. Stěny za nástupištěm i sloupy jsou obložené bílým mramorem (původně ale stěny byly obložené žlutými dlaždicemi). Výstupy jsou vedené do mělce založených podpovrchových vestibulů z konců nástupiště podle osy stanice. Běgovou otevřel moskevský dopravní podnik 30. prosince roku 1972 jako součást úseku BarrikadnajaOkťabrskaja. Denně stanici využije přes 50 000 cestujících.

Externí odkazy

← směr Planěrnaja Metro v MoskvěTagansko-Krasnopresněnskaja směr Kotělniki
Běgovaja
PlaněrnajaSchodněnskajaTušinskajaSpartakŠčukinskajaOkťabrskoje Pole Poležajevskaja BěgovajaUlica 1905 godaBarrikadnaja Puškinskaja Kuzněckij most Kitaj-gorod Taganskaja Proletarskaja Volgogradskij prospekt Tekstilščiki KuzminkiRjazanskij prospektVychinoLermontovskij prospekt ŽulebinoKotělniki