Liam Gallagher: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
přidal kat. Britští ateisté (uveden v ozdroj. seznamu na Wiki - List of Atheists (Music) )
Bez shrnutí editace
Řádek 24: Řádek 24:
'''William John Paul „Liam“ Gallagher''' (narozen [[21. září]] [[1972]] [[Manchester]]) je britský hudebník a skladatel, známý především coby frontman zaniklé rockové skupiny [[Oasis]].
'''William John Paul „Liam“ Gallagher''' (narozen [[21. září]] [[1972]] [[Manchester]]) je britský hudebník a skladatel, známý především coby frontman zaniklé rockové skupiny [[Oasis]].


Momentálně Liam působí v kapele Beady Eye, kterou tvoří bývalí členové Oasis kromě jeho bratra [[Noel Gallagher|Noela]]
Je jedním z hlavních představitelů britské kytarové scény devadesátých let, proslavil se nezaměnitelným stylem zpívání a jedná se o možná nejviditelnější osobu moderní britské hudby. Ačkoliv většinu slavných hitů kapely Oasis napsal jeho starší bratr [[Noel Gallagher|Noel]], Liam složil například singly "Songbird" a "I'm Outta Time" společně s mnoha dalšími písničkami. Taktéž je majitelem značky elegantní módy [[Pretty Green]].

Je jedním z hlavních představitelů britské kytarové scény devadesátých let, proslavil se nezaměnitelným stylem zpívání a jedná se o možná nejviditelnější osobu moderní britské hudby. Ačkoliv většinu slavných hitů kapely Oasis napsal jeho starší bratr Noel, Liam složil například singly "Songbird" a "I'm Outta Time" společně s mnoha dalšími písničkami. Taktéž je majitelem značky elegantní módy [[Pretty Green]].


{{DEFAULTSORT:Gallagher, Liam}}
{{DEFAULTSORT:Gallagher, Liam}}

Verze z 28. 3. 2011, 21:07

Šablona:Infobox Hudební umělec William John Paul „Liam“ Gallagher (narozen 21. září 1972 Manchester) je britský hudebník a skladatel, známý především coby frontman zaniklé rockové skupiny Oasis.

Momentálně Liam působí v kapele Beady Eye, kterou tvoří bývalí členové Oasis kromě jeho bratra Noela

Je jedním z hlavních představitelů britské kytarové scény devadesátých let, proslavil se nezaměnitelným stylem zpívání a jedná se o možná nejviditelnější osobu moderní britské hudby. Ačkoliv většinu slavných hitů kapely Oasis napsal jeho starší bratr Noel, Liam složil například singly "Songbird" a "I'm Outta Time" společně s mnoha dalšími písničkami. Taktéž je majitelem značky elegantní módy Pretty Green.