Aukro: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 65: Řádek 65:


[[pl:Aukro.cz]]
[[pl:Aukro.cz]]
sdfasdfasdf

Verze z 21. 3. 2011, 20:14

Šablona:Infobox Firma

Aukro.cz byl v roce 2009 nejnavštěvovanější[1] a největší[2] český aukční online portál. Na českém internetu působí od srpna roku 2003. Po prvním roce existence bylo na Aukro.cz registrováno zhruba 7 tisíc uživatelů. Po pěti letech, na počátku roku 2009, už počet registrovaných uživatelů překročil hranici 1 milionu. Hodnota prodaného zboží na Aukru dosáhla v loňském roce 2,5 miliardy korun, přičemž se prodalo více než 5 milionů předmětů.

Historie

Aukro je součástí polské Allegro Group, stejně jako největší polská online obchodní platforma. Na zrodu Aukro.cz se podílel Václav Liška, současný výkonný ředitel. Po celou dobu své existence je Aukro spjaté se Zlínem, kde má i svou poštovní adresu.

Ocenění

Ačkoliv Aukro není klasickým internetovým obchodem, získalo v anketě Křišťálová Lupa 2008 první místo v kategorii e-shop.[3] Aukro uspělo i navzdory tomu, že není klasickým eshopem a na českém internetu je populární jako aukční portál. Aukční platforma nebyla nominována pouze ve své vítězné kategorii, ale současně i ve dvou dalších – projekt roku a také anticena. V roce 2010 společnost získala v soutěži Křišťálová lupa 1. místo v kategorii internetové obchodování.[4]

Reference

Externí odkazy